Un fòrum obert per xerrar sobre qualsevol cosa que es vulga, per favor abans de participar sol·licita donar-te d'alta en el nostre grup de Telegram, així evitem l'spam.

Comunicació amb les famílies i TIC

by Deleted user -

Hola col·legues,
un dels principals problemes que tenim en el nostre sistema educatiu públic és, al meu parer, la comunicació entre el professorat i les famílies. Crec que no és àgil ni fluida i deuria de ser-ho més. Moltes famílies (no dic totes) no tenen ni idea de la vida dels seus fills i les seues filles a l'institut. La falta de notícies la poden interpretar per un "tot va be" quan potser no sempre és així.

Les noves tecnologies poden ajudar a solucionar, en part, aquest problema. El correu electrònic podria funcionar però, no totes les famílies tenen una adreça a la qual puguen consultar les comunicacions amb agilitat i amb una freqüència alta. L'experiència que he tingut com a tutor ha segut que només tres o quatre famílies utilitzaven el correu electrònic per comunicar-se assíduament amb mi. També a mi em donava un poc de mandra enviar missatges per correu electrònic.

En canvi, el món de la telefonia està canviant molt ràpidament, si us fixeu en la base de dades de secretaria, els telèfons proporcionats pels pares i mares són, en la seua majoria, mòbils. Per tant, les notificacions per SMS pense que poden funcionar. Jo no he tingut l'experiència però sé que l'empresa que dona als centres el famós servei del "tamagotxi" també ofereix la possibilitat de notificar les faltes i notes a les famílies per SMS. Algú de vosaltres ha tingut en algun centre en el qual ha estat eixe servei contractat i ens pot contar l'experiència?

El problema que li veig és el cost del servei, inassumible per a alguns centres. Se m'ocorre una proposta de baix cost però no sé si podria funcionar. Us la conte i em dieu a veure què us sembla.

Com us deia, quasi totes les famílies proporcionen algun número de mòbil a l'institut i, és cada vegada més comú l'ús de smartphones connectats permanentment a internet per part de la societat (qui no té WhatsApp entre el vostre grup d'amics? Segur que en són minoria). La proposta seria que el centre comprara un smartphone (de gamma baixa) amb una targeta SIM  de prepagament destinat exclusivament a enviar missatges de WhatsApp (o Line, Viver o aplicacions similars) als telèfons de les famílies quan un alumne o alumna no ha fet els deures, es comporta malament, o per a notificar les notes d'un examen, etc.

El terminal estaria a la sala de professorat (o en un altre lloc fixe) connectat a la xarxa sense fil del centre. A l'agenda de contactes estarien els telèfons de les famílies i del professorat. Es podrien restringir les trucades i els SMS. Es podria pactar un codi o plantilla per identificar qui envia el missatge. Si hi han missatges entrants, el terminal podria servir d'intermediari (i tallafocs per evitar abusos) i el professorat de guàrdia (o conserge o persona assignada), reenviaria els missatges al mòbil del destinatari.


El cost de la proposta sería d'uns 100€ inicialment (el cost del terminal i la targeta SIM) més uns 10 € a l'any per mantenir la línia mòbil. Fins i tot es podria (d'açò no estic segur), amb els coneixements tècnics suficients, virtualitzar l'aplicació WhatsApp a un ordinador i estalviar el cost del terminal.

Què us sembla?

Tàfol

Repte del divendres: extensions del teu navegador

by Deleted user -

 

Bones.

Llance un repte que finalitzarà aquesta el divendres de la setmana que bé.

Repte:

Comunicar quines extensions utilitzes al navegador. Cal indicar quin navegador utilitzes com a predeterminat i perquè. Quines extensions utilitzes i perquè. Cal participar una sola vegada i no contestar. Ja ho farem a partir del divendres següent.

Per què es tracta d'un repte?

Doncs el repte és fer participar a tots els membres de la comunitat.

Si estàs pensant que no pots aportar res, doncs podem partir del fet de que tots som valuosos a aquesta comunitat.

Però... si jo no utilitze extensions.

Doncs perfecte, explícans per què. Moltes vegades reduir és millor que desplegar.

Objectiu: comprovar el pols de la comunitat, que tots els usuaris estan vius.

Per posar un exemple, val la resposta següent:

Firefox, no utilitze extensions, no m'ho havia plantejat.

Així que no valen es escuses. Menys és millor que res.

Recorda que has de participar si ho creus convenient, sense pressions... sols si t'atreveixes.

Si no t'atreveixes, cap problema, continua escoltant, però tots haurem perdut l'oportunitat d'aprendre de tu.

Si estàs pensant en controlar el teu ego, doncs mentre penses... tots ens perdem l'oportunitat de llegir-te.

Divendres vinent tanquem i comentem la participació i el contingut.

Acceptes el repte?

Salut

-----------------
uoɥʇʎd ɟo uǝz ǝɥʇ

xǝldɯoɔ uɐɥʇ ɹǝʇʇǝq sı ǝldɯıS

sɹǝʞɔɐɥxǝɹnıll#

Ordinadors nous per fi

by Deleted user -

Hui ens han arribat a l'escola dos ordinadors nous HP amb 8 gb de ram per a Secretaria i Direcció. No recorde l'última vegada que havien enviat. De fet nosaltres ja havíem canviat dos clònics des de que enviaren els últims. Van com un tir i porten el pandora instal·lat.

Per cert que algú sap si es va a renovar alguna cosa de les aules d'informàtica? Nosaltres tenim els que enviaren quan la crearen als 2004 (Celerons amb 512mb de RAM). Dels quinzejahan caigut 3 i el SAI ja no els repara des de fa anys.

Algú sap si es pensa enviar algun material? PDIs soles enviaren una i prou. Nosaltres funcionem amb vells Pentiums IV reciclats per mi en tot el centre. Hem intentat entrar en els centres intel·ligents en vàries ocasions però "nunca más se supo". Si algú sap alguna cosa sobre les intencions de la DG corresponent ja ho sap.

Salutacions a tota la comunitat

Paco Juan

CONFIGURAR UN SERVIDOR PRINCIPAL MASTER

by Deleted user -

Bé crec que vaig aprovar a configurar un servidor principal en el meu centre. Espere que el companys ho puguen aprofitar i jo així tindre menys feina wide eyessurprisesurprisesurprisesurprisesurprisesurprisesurprisesurprise

Algú teniu un servidor fent de MASTER? heart

PERÒ, vull que sincronitzen les dades,  a vore si algú coneix el tema !!!

Puc fer-ho amb ordres manuals i no voldria configurar molta cosa extra i no tocar molt. Però algú sap si ja està configurat tot automàticament?

Mireu la imtage el BUG què està en roig: "due to glusterfs bug, 32 bit support is disabled"

Crec què vol dir que no es pot activar: "Enable data Replication", perquè no funciona amb la versió de 32 bits.

Algú sap sobre este tema?

configserver

Tinc problemes amb libreoffice

by Deleted user -

Tinc un problema amb alguns usuaris de xarxa del servidor del professorat. Libreoffice no arranca en alguns usuaris. El problema ho havia solucionat en altres ocasions esborrant els arxius amb un punt al davant mostrant arxius ocults però en esta ocasió no em funciona el "truco "i alguns usuaris (amb els clients lleugers) no poden arrancar el writer ni cap dels altres programes del libreoffice. Alguna idea? Gràcies

Projector amb píxels cremats?

by Deleted user -

Algú sabeu que li pot haver passat a aquest projector i si té solució?

 

 

Sembla que se’l van deixar connectat un cap de setmana i després presentava una sèrie de píxels blancs. Quan projecta una pantalla negra com en la foto, els meus alumnes diuen que es una “constel·lació”.

 

Bombeta projector EPSON EMP - 82

by Deleted user -

La bombeta de projector Epson emp - 82 del meu centre ha deixat de funcionar. He vist que les bombetes originals són prou cares. Aleshores jo em pregunte:

si val la pena comprar una original o comprar un nou projector?

si val la pena comprar una compatible que són més econòmiques? Si comprem una compatible, quins resultats ténen, si es veu bé, si tenen garantía, si tenen una duració més o menys raonable?

He vist unes en amazon al preu de uns 31 Euros. No sé quin resultat poden tindre.

Quina experiència teniu en aquest tema?

He trobat una opció en amazon

 

Servidor web per al centres de conselleria: "Està viu?

by Deleted user -

Pot ser què que ja no funcione el servidor d'allotjament web?

Mireu que posa a l'entrar al Cpanel:

Thank You for installing cPanel / WHM.

Este servidor no está actualmente bajo licencia. Por favor, contacte con el administrador del servidor. Otros servicios disponibles en este servidor como los servicios web seguramente funcionen con normalidad. (Cannot read license file)

Once the license on this server is active, you will no longer see this message. If you have installed a license since loading this page, click here to reload.

 

Idioma del Xournal

by Deleted user -

Hola,

tinc dos pc amb Lliurex 12 escriptori amb PDI. He instal·lat Xournal però em surt en anglés. Al meu portàtil amb Ubuntu em surt en Català.

He provat:

  • Ficar una incidència al SAI. Em diuen que faça el punt següent.
  • canviar l'inici de sessió a Castellà però també surt en anglés.
  • Desinstal·lar xournal, desactivar els repositoris de lliurex i activar els d'ubuntu, actualitzar repositoris, instal·lar xournal i també surt en anglés (tant si inicie sessió en valencià com en castellà)

Algú pot orientar-me per on seguir?

Salut!

Ajuda amb el wifi

by Deleted user -

Hola,

tinc una incidència extranya, a ver si algú pot ajudar-me.

Tinc un portàtil amb UBUNTU 12.04 en una partició i Lliurex 13 lite en una altra. Acabe de canviar-me el router wifi. He creat una xarxa sense fil amb SSID ocult i amb seguretat WPA-PSK.

El problema és que puc connectar-me amb Lliurex sense problema però amb UBUNTU no hi ha manera. Només em deixa connectar-me amb UBUNTU si canvie la seguretat de la xarxa sense fil i la deixe desprotegida (sense contrassenya)

Els dos sistemes operatius utilitzen el mateix kernel de linux.

No sé per on pegar. Algún suggeriment?

Moltíssimes gràcies per l'atenció i que vagen per endavant moltes gràcies més per la resposta.

Salut!

Tàfol