Un fòrum obert per xerrar sobre qualsevol cosa que es vulga, per favor abans de participar sol·licita donar-te d'alta en el nostre grup de Telegram, així evitem l'spam.

Ampliar 2Gb capacidad cuenta Google

by Deleted user -

Hoy (9/2/16) es el día de Internet Seguro 2016, y Google os regala 2Gb extra si comprobáis la seguridad de vuestra cuenta.

Es muy sencillo:

2) iniciáis sesión con vuestra cuenta si no lo habéis hecho aún.
3) Revisáis tres categorías comprobando que todo es correcto.
4) Cuando lleguéis al final, os dirá que se han añadido 2Gb a vuestra cuenta para siempre.

Saludos.

Pla Mes Tic de Conselleria

by Deleted user -

Estic buscant més informació sobre este pla de innovació tecnológica educativa... pero no trobe res mes que en la web:
http://www.ceice.gva.es/ite/val/mes_tic.htm


Es un plan que existeix per defecte, que ja no existeix, que existira, que s'ha de solicitar, o que?

Si heu parlat d'açó abans per aci (que no seria d'extranyar ;) ), penjeu-me el fil ací, per que tampoc l'he trobat amb el buscador del foro

Nova web

by Deleted user -
EduTicTac

GITHub


GITHub

Bones.

Necessitaríem 3 comentaris entre 20 i 40 paraules de membres de la comunitat per posar a la pàgina web, últimes seccions.


Si us bé de gust participeu comentant alguna cosa sobre l'experiència de pertànyer a aquesta comunitat, per tal que quede reflectida a la web.


Aquest cap de setmana intentarem enllestir-la.


Ací l'estem forjant: https://github.com/Edutictac/webtictac

Blog del projecte: http://edutictac.github.io/webtictac/


Gràcies a tots.


Salut

Actualització a Moodle 3

by Deleted user -
EduTicTac

Bon dia companys, 

hem actualitzat aquest espai a la nova versió de Moodle així que notareu alguns canvis, no he trastejat molt encara però sembla clara la tendència a ser compatible cada volta més amb dispositius mòbils. Personalment m'agrada el tema per defecte així que de moment si no n'hi ha suggerències al respecte ho deixarem així. Crec que la simplicitat tant en el disseny com en els processos pot ser una línia a seguir d'ací endavant.

P.D.: podeu col·laborar en el document que estem elaborant comparant diferents sistemes operatius lliures... També podeu participar en el panell de Trello i en el grup de Telegram. Per si no teniu res que fer en vacances ;)

(Editat per Alfons Rovira - Missatge original enviat el Tuesday, 29 December 2015, 06:58)

Zero Center

by Deleted user -
LliureX 15.05

Bones


Petició a l'equip de LliureX

He fet una petició formal a l'equip de LliureX per tal que incorporen XMind al Zero Center i així poder instal·lar-lo de forma fàcil a tots els clients d'aula.

XMind ofereix una experiència molt eficient a l'hora de crear mapes mentals. LifeHacker el considera ja un estandard, i la meua experiència és molt positiva amb aquest software.

Té una llicència compartida en tres, però me sembla que la GPL3 permet compartir aquest software en la seua versió gratuïta.

!# Salutacions a l'equip de LliureX


Incorporació de tags visuals

Per altra banda, incorpore les etiquetes que s'utilitzen a GITHub per informar de les versions de programaris, propose que les utilitzem per anar definint i contextualitzant els temes.

Podeu generar-les des d'ací:

Si les utilitzem deixarem constància de quina versió de LliureX parlem, podem utilitzar-les també per qualsevol aspecte que considerem. Així, a mesura que vaja passant el temps el comentari quedarà contextualitzat.

Salut


Amb software lliure tens llibertat.Richart Stallman

Dol al món del software lliure

by Deleted user -
Amb el cor compungit, Debian lamenta la pèrdua d'Ian Murdock, ferm partidari del programari lliure i de codi obert, pare, fill i l'Ian a Debian. Bits from Debian

Ian Murdock


Així comença l'espai que Debian dedica a la gent que va desapareguent del projecte per força major.

Revisant el blog una desenvolupadora de GITHub, kura.io, m'he enterat de la trista noticia de la desaparició d'un dels fundadors del software lliure, de la distribució Debian, Ian Murdock. Sembla que el desenllaç va ocórrer el dia 28 de desembre, i aquests dies, amb les festes tots centrem l'atenció en altres contextos. Algunes publicacions es fan ressó de la notícia.

És molt trist dir adéu a gent tant influent, que ha estat capaç de portar endavant un projecte de tanta transcendència. Com ja va passar amb la mort d'Aaron Swarth, la notícia és de gran impacte.

Tinc un especial afecte a la figura d'Aaron per la implicació que va tenir a l'hora de desenvolupar el llenguatge de Markdown (mireu al final en els agraïments, al final de l'artícle, que fa John Gruber, creador del llenguatge). A la viquipèdia sel veu amb una foto quan era un adolescent (15 anys) al costat de Laurence Lesing creador de Creative Commons. Hacker d'alt nivell i lluitador de les llibertats civils, va estar implicat també amb projectes com Tor, va estar fundador de Reddit, investigador de Hardvard, etc.

Ian Murdock té una trajectòria diferent però de gran influència. Va escriure el Manifest Debian a 1993, amb el mateix esperit del Manifest GNU, on es declaren les intencions del projecte, va donar nom al projecte Debian (Deb ve de Debora, la persona que va ser la seua parella i esposa; Ian ell mateix).

El seu compte de Twitter ha estat tancat, però en algunes fonts es poden trobar captures de pantalla.

La seua contribució al món del software lliure i la seua petjada ha arribat a tots nosaltres. Diuen que la rellevància de les persones es medeix per les petjades que deixen en la societat.

Crida l'atenció la quantitat de missatges que s'han deixat al comunicat de l'empresa on treballava Docker.

També es pot visitar el seu blog personal.

Recollim el post a Genbeta on faciliten el correu que va enviar fa ara 22 anys, el qual marca el naixement de Debian.

Algunes entrades trobades a Debian Planet:

Queda poc per dir, sols compartir la pèrdua i aprendre del legat que ens deixa per millorar el nostre món.

Descanse en pau.


Cuadern Professor digital

by Deleted user -

Hola,

"Permitame que insista..."

Soc nou en aquesta comunitat i professor d'informàtica.

Fa dos anys vaig començar un projecte personal i en solitari: desenvolupar un Cuadern de Professor digital per Android anomenat "Cuadern Professor":

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apolosoft.cuadernoprofesor
Web: www.cuadernoprofesor.net

La utilitze a diari en l'aula, el quadern de paper ja és historia per a mi: fique les notes, faig annotacions, registre les faltes d'assistència, calcula automàticament la nota final, fa gràfiques, informes, exporta a PDF i Excel, importa alumnes des de ITACA a partir d'un fitxer CSV...

En definitiva, m'estalvia molta molta feina. No necessites conexió a Internet i funciona en tablet o smartphone amb Android.

És 100% gratüit i sense limitacions. Té publicitat per a pagar el meu treball. Està en castellà, valencià, anglés.... i 8 idiomes més que me han ajudat professors de tot el món.

Actualment  la app la tenen instalada uns 10.000 professors en tot el món.

Vos anime a probar-lo i donar-me "feedback" per a poder millorar l'aplicació. I per supost ficar 5 estreles al Google Play smile

Si els administradors no tenen cap inconvenient podien ficar un enllaç o forum nou en "Actividades sociales", i ahí podeu fer-me preguntes i resoldre dubtes.

Espere vos agrade.

Salutacions

Fran

 

TrobaTIC

by Deleted user -

Hola.

Òbric el fil sobre la trobada de professors usuaris de les TIC per a que Samuel no es veja obligat a obrir-los sempre ell i perquè personalment també m'ha arribat  la convocatòria, a banda de a Samuel. Via Vicent Ferrer, amic personal, inscrit a aquesta comunitat en actitud escoltant, membre de 1entretants i veí de Mercé Durà. (el mestissatge és positiu però hem d'evitar l'endogàmia)

La  reunió del grup STEM va ser un aperitiu, pel que sembla. Ara ens convoca la cap de servei d'innovació i qualitat, Mercé Durà, a una reunió el 17 de desembre. Demanen l'assistència de quatre persones, a ser possible de perfil variat i que representen els membres de la comunitat.

El grup STEM és un tant autònom i pense que va llançar la convocatòria per donar-se a conèixer i recavar propostes, però, per exemple, els companys de novadors i d'1entretants es varen veure un poc fóra de lloc. Era molt específica de ciències. Ara es tracta d'una convocatòria des del servei d'innovació que vol sentir les veus dels ensenyants.

Necessitem quatre: de primaria, de secundaria, homes, dones, de ciències, de lletres, artistes, tecnòlegs, del sur, del nord, de la capital, etc.

SCORM a mestre a casa

by Deleted user -
He editat aquest fil.
Sembla que hi ha un problema en els estils, els he llevat per tal que es puga contestar.
Perdoneu les molèsties.

Bones

Tinc un dubte amb la desagradable impressió de que alguna cosa he fet malament.

El cas és que m'he proposat dignificar el meu espai de Mestre a casa incloent materials interactius de manera que puga portar el seguiment dels alumnes. Però m'he trobat amb algunes dificultats que voldria comentar:

Dificultat 1

Explicar i convèncer a l'equip directiu de la necessitat de donar d'alta els alumnes com a usuaris de mestres a casa per tal de poder realitzar grups.

Cride l'atenció sobre aquesta dificultat perquè és una de les dificultats més infranquejables que m'he trobat en diferents contextos.

Dificultat 2

Fer funcionar una activitat scorm.

Problema 1

Puge l'activitat SCORM però no em deixa desplegar-la, així que quan l'enllace dins de Mestre a casa em vol baixar l'activitat en un .zip.

L'arxiu pujat ha estat creat amb eXe-Learning, última versió 2.0.1 sobre Ubuntu, però conté dins tant activitats SCORM com d'altre tipus d'activitats (desplegables, de completar...).

La pregunta és

Per tal que funcione el paquet SCORM i puga fer el seguiment de la puntuació d'un alumne cal crear activitats amb format SCORM dins del paquet que genera eXe-Learning o poden anar activitats desplegables o de completar.

Per altra banda, he fet una prova. He publicat el mateix contingut en dos llocs.

A Wordpress

https://llagostina.wordpress.com/2015/12/08/4t-socials-ud-3-les-aigues/

Temps dedicat a crear el post i enllaçar el material on està: 10 min.

A Mestre a casa

http://goo.gl/P9DmVy

Temps empleat per crear el post i enllaçar el material: 30 min. Però no he aconseguit el que em proposava.

Em done compte de que la plataforma Mestre a casa és molt i molt farragosa de gestionar, després d'uns anys utilitzant-la no és que no m'agraden certes coses, però el fet de no tenir wiki, de la complexitat en la seua gestió front a Wordpress o Moodle fan més que qüestionable que puga ser viable més enllà del desenvolupament del que ja hem vist.

Senc dir això però, Mestre a casa sembla estancat en usabilitat gairebé des del començament, amb un poc de perspectiva entenc que no estiga sent utilitzada de forma massiva pel professorat.

Agraïsc els esforços per fer manuals i vídeos, però la cosa no va. El blocs dels mestres no passen d'ésser senzilles proves que fas quan has de fer el curs del CEFIRE.

El que potser no s'està tenint en compte és que necessites tenir un gran nivell de domini de llenguatge html i de coneixement de la plataforma per anar tirant endavant les coses.

Per altra banda, quan vas tenint cert contingut cal desplegar estratègies d'ingenieria de software per a classificar el contingut, ja que no existeixen tags senzills ni categories a l'estil Wordpress. El contingut es va perdent o és difícil de trobar.

Wordpress, ha fet un esforç molt important per millorar la usabilitat. Veig que a Mestre a cas li queda molt per recórrer.

La meua pregunta és: Després d'uns anys utilitzant Mestre a casa i Wordpress, i enllaçant continguts a Dropbox des de Wordpress, mereix la pena patir amb Mestre a casa?

No ho sé, però l'experiència que vaig tenint en blocs estàtics com ara continguts generats per Sphix, Nikola, (tots dos generats amb Python), Jekyll (generat amb Ruby on Rails) i Bashblog (generat en Bash), tot a la velocitat de la llum (amb markdown) i sense enllaçar cap base de dades em fan pensar en un ampli desànim de cara a la plataforma Mestre a casa.

Salut

No importa quan lent vages mentre no et detingues.Confuci

ITACA

by Deleted user -

Hola,

ja que sembla que la conselleria comença a escoltar i ja que ací podem parlar del que vulguem, obri aquest fil per parlar d'ITACA, l'aplicació Web que substituix GesCen.

Propostes de millora, preguntes sense resposta, coses que funcionen bé o millor que abans, coses que no funcionen o funcionen pitjor. El que vulgueu. Encara que siga com a "desahogo".

Jo estic molt cremat amb ITACA. Pareix que anem arrere. Estic segur que els desenvolupadors seran uns grans professionals i que intentaran sempre millorar el programa, però també em tem que cap d'ells treballa DIA A DIA amb ITACA.

Si veig que s'anima el fil, exposaré les meues "inquietuds" al respecte.

Salut!