Dol al món del software lliure

Dol al món del software lliure

by Deleted user -
Number of replies: 0
Amb el cor compungit, Debian lamenta la pèrdua d'Ian Murdock, ferm partidari del programari lliure i de codi obert, pare, fill i l'Ian a Debian. Bits from Debian

Ian Murdock


Així comença l'espai que Debian dedica a la gent que va desapareguent del projecte per força major.

Revisant el blog una desenvolupadora de GITHub, kura.io, m'he enterat de la trista noticia de la desaparició d'un dels fundadors del software lliure, de la distribució Debian, Ian Murdock. Sembla que el desenllaç va ocórrer el dia 28 de desembre, i aquests dies, amb les festes tots centrem l'atenció en altres contextos. Algunes publicacions es fan ressó de la notícia.

És molt trist dir adéu a gent tant influent, que ha estat capaç de portar endavant un projecte de tanta transcendència. Com ja va passar amb la mort d'Aaron Swarth, la notícia és de gran impacte.

Tinc un especial afecte a la figura d'Aaron per la implicació que va tenir a l'hora de desenvolupar el llenguatge de Markdown (mireu al final en els agraïments, al final de l'artícle, que fa John Gruber, creador del llenguatge). A la viquipèdia sel veu amb una foto quan era un adolescent (15 anys) al costat de Laurence Lesing creador de Creative Commons. Hacker d'alt nivell i lluitador de les llibertats civils, va estar implicat també amb projectes com Tor, va estar fundador de Reddit, investigador de Hardvard, etc.

Ian Murdock té una trajectòria diferent però de gran influència. Va escriure el Manifest Debian a 1993, amb el mateix esperit del Manifest GNU, on es declaren les intencions del projecte, va donar nom al projecte Debian (Deb ve de Debora, la persona que va ser la seua parella i esposa; Ian ell mateix).

El seu compte de Twitter ha estat tancat, però en algunes fonts es poden trobar captures de pantalla.

La seua contribució al món del software lliure i la seua petjada ha arribat a tots nosaltres. Diuen que la rellevància de les persones es medeix per les petjades que deixen en la societat.

Crida l'atenció la quantitat de missatges que s'han deixat al comunicat de l'empresa on treballava Docker.

També es pot visitar el seu blog personal.

Recollim el post a Genbeta on faciliten el correu que va enviar fa ara 22 anys, el qual marca el naixement de Debian.

Algunes entrades trobades a Debian Planet:

Queda poc per dir, sols compartir la pèrdua i aprendre del legat que ens deixa per millorar el nostre món.

Descanse en pau.