Cuadern Professor digital

Cuadern Professor digital

by Deleted user -
Number of replies: 17

Hola,

"Permitame que insista..."

Soc nou en aquesta comunitat i professor d'informàtica.

Fa dos anys vaig començar un projecte personal i en solitari: desenvolupar un Cuadern de Professor digital per Android anomenat "Cuadern Professor":

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apolosoft.cuadernoprofesor
Web: www.cuadernoprofesor.net

La utilitze a diari en l'aula, el quadern de paper ja és historia per a mi: fique les notes, faig annotacions, registre les faltes d'assistència, calcula automàticament la nota final, fa gràfiques, informes, exporta a PDF i Excel, importa alumnes des de ITACA a partir d'un fitxer CSV...

En definitiva, m'estalvia molta molta feina. No necessites conexió a Internet i funciona en tablet o smartphone amb Android.

És 100% gratüit i sense limitacions. Té publicitat per a pagar el meu treball. Està en castellà, valencià, anglés.... i 8 idiomes més que me han ajudat professors de tot el món.

Actualment  la app la tenen instalada uns 10.000 professors en tot el món.

Vos anime a probar-lo i donar-me "feedback" per a poder millorar l'aplicació. I per supost ficar 5 estreles al Google Play smile

Si els administradors no tenen cap inconvenient podien ficar un enllaç o forum nou en "Actividades sociales", i ahí podeu fer-me preguntes i resoldre dubtes.

Espere vos agrade.

Salutacions

Fran

 

In reply to Deleted user

Re: Cuadern Professor digital

by Deleted user -
Hola fran. Fa una setmana em vaig instalar l'aplicacio en el mobil i em va agradar molt. De fet, vaig recuperar una tablet antiga de mon fill que ja no utilitzava y hara la utilitze jo per al institut. Funciona de maravella exeptuan que en un curs em donava problemes. Pensr que hi havien dos alumnes que tenien guionet en els cognoms i se corrompia la base de dades. Ahui els he llevat el guionet i demoment cap problema, per aixo pense que era el guionet. Es una gran casualitat que has obert aquest post perque pensava escriu-te un correu perque volia adquiri-la, pero soc des que son una mica reaci a fer pagament per google. Pero bé , si no hi altra forma igual algun dia em valentone i ho supere aquest trauma. Enhorabona per l'aplicacio. Jo al menys si la recomane, es facil y comoda. Hi ha algunes coses ha estudiar (al eliminar alumnes degrup desapareix la foto del alumne seguent. Hi ha que punxar eb el buit i apareix. La questio del guionet, si es eixa la errada clar. La columna de positius y negatius podria estar junta) pero son questions menors. Perfecteeeee. Un 5 al google.
In reply to Deleted user

Re: Quadern Professor digital

by Deleted user -

Antonio, gràcies per detectar errades i per les suggerències. Encara les columnes de positius i negatius són columnes independentsdoncs són columnes del tipus "Comptador", encara que no he entés molt bé això de juntar-les.

In reply to Deleted user

Re: Cuadern Professor digital

by Deleted user -

Benvingut Fran, soc dels que pense que les casualitats no existixen, m'alegre d'haver-te desvirtualitzat i que hages donat el pas de participar a Edutictac, obrirem un apartat per a la teua aplicació a "Actividades sociales", la provarem i et donarem feedback... tindre contacte directe amb el desenvolupador de l'aplicació és un plus per tal d'utlitzar-la sense dubte. Espere'm que la sincronització amb Ítaca es faça realitat més prompte que tard.

Salut!!

P.D.:  el link a twitter de la pàgina web no funciona correctament

In reply to Deleted user

Re: Cuadern Professor digital

by Deleted user -

Hola Fran,

Benvingut a la comunitat EduTicTac. Si Samuel no té temps, et puc preparar un fórum específic per a la app i t'inscric en ell. Així tenim un espai per a millorar l'eina.

A fer la valoració de 5 estrelles m'esperaré a provar la app. Ni que siga instal·lar-la i obrir-la. No he provat cap aplicació de gestió perquè sóc dels que pensa que l'administració ens hauria de dotar del material necessari, en aquest cas una tauleta. Així i tot, ho provaré al mòbil.

He aprofitat per a innaugurar una secció en l'apartat TIC de la web del centre amb la teua app: http://mestreacasa.gva.es/web/iesmontserratroig/formaciotic

Salutacions.

In reply to Deleted user

Re: Cuadern Professor digital

by Deleted user -

"Dit i fet!

Hola Fran, ja he creat un fòrum "Quadern Professor": http://edutictac.es/moodle/mod/forum/view.php?id=932

Tens el rol de professor d'eixe fòrum, així que el podràs configurar al teu gust. Pots canviar la descripció del fòrum al teu gust.

Fes un primer tema de presentació de la app per a qui entre a eixe fòrum per primera vegada.

Els usuaris de la comunitat EduTicTac es poden subscriure voluntàriament.

Si tens algun dubte o problema amb eixe fòrum m'ho dius.

Salutacions.

In reply to Deleted user

Re: Cuadern Professor digital

by Deleted user -

Gràcies pel vostre suport. Ara quan tinga un moment faré la inauguració del nou forum. Ahí podeu fer aportaciones per a la aplicació. Encara que tarde temps en actualizar-la, perqué la faig al meu temps lliure que no és molt.

Gràcies

In reply to Deleted user

Re: Cuadern Professor digital

by Deleted user -

Hola:

Es pot instal·lar Ubuntu a una tablet i a gener les tindrem a la venda amb aquest sistema operatiu, utilitze un telèfon mòbil amb Ubuntu Phone, ... podries animar-te'n a un Quadern Professor Digital per a GNU-Linux i LliureX.

Gràcies pel teu treball.

Salut.

In reply to Deleted user

Re: Quadern Professor digital

by Deleted user -

Hola Manuel,

Desenvolupar una app porta molt de temps. El poc temps que tinc és per a millorar la app per Android. Hi ha ferramentes per fer apps multiplataforma, però son cares i no tinc  intenció de gastarme diners ni tampoc dedicar temps a fer una aplicació que no puc utilitzar. 

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: Cuadern Professor digital

by Deleted user -

Benvingut Fran.

Doncs, quina alegria tenir desenvolupadors actius a la nostra comunitat.

Compta amb el nostre suport per compartir, per provar i per millorar els productes i els processos.

Som una comunitat activa i compromesa amb la innovació, ens ve molt bé tot allò que ens facilite la feina. La ferramenta que presentes és molt interessant.

Tan de bó ens escoltaren i desenvoluparen l'API per connectar amb Ítaca, sembla que altres plataformes ho poden fer, ens ho varen explicar en unes jornades justament a Conselleria al juny de 2014.

Et buscaré quins serveis són, necessitaré temps, t'ho comente perquè potser sí hi haja una API...

He estat pensant que podies fer una descripció i integrar-la al wikimanuals com a Apps recomanades per la comunitat.

Enllaçant amb això...

#### Offtopic ####

Necessitem un gestor de tasques comunitari, propose utilitzar Trello amb l'equip Edutictac. Cal crear un equip en Trello de la comunitat, així podem atorgar-nos tasques i veure què està fent qui.

A l'AMPA de l'IES del meu fill utilitzem Trello com a gestor de tasques, funciona genial, la corva d'aprenentatge és mínima.

Trello utilitza metodolologia Kanban.

Vaig posar una fonamentació a la web per què s'entenguera com i per què utilitzar metodologia Kanban i Trello com a implementació genial de Kanban.

Feu-li una ullada:

http://ieslluissimarro.org/ampa/tasques/

#### End Offtopic ####

Salut

In reply to Deleted user

Re: Cuadern Professor digital

by Deleted user -

Es pot editar wikimanuals sense estar registrat?

 

In reply to Deleted user

Re: Cuadern Professor digital

by Deleted user -

Hola Fran.

No, cal enregistrar-se.

@Samuel el va tancar perquè rebiem molt d'spam.

Que et faça un usuari i ja pots editar, tan fàcil com tocar a la porta.

@Samuel he creat un Taulell a Trello del grup d'Edutictac, el taulell és públic, però potser d'equip, per fer-lo d'equip, privat per als equips, cal que s'enrregistreu.

He inclós aquesta tasca al taulell aquest.

Us convide a fer-ho:

https://trello.com/inclusa/recommend

Si seguiu aquest enllaç jo m'entere i us incloc a l'equip.

Valoreu l'oportunitat d'utilitzar Kanban en grup de treball, és una oportunitat per aprendre una nova metodologia de productivitat!!!

Aquest és el taulell públic:

https://trello.com/b/hia1sKyI/edutictac

Cal no estressar-se que tenim el Nadal per conèixer el sistema.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Quadern Professor digital

by Deleted user -

Alfons, espere que tingues raó i ja existisca una API per a ITACA. Però ho dubte perquè em vaig entrevistar personalment amb un dels responsables d'ITACA i no m'ho va anomenar.

Jo he demanat que em facen una API, ara no podien fer-la per falta de temps, però no  si més endavant em faran cas.

Qui sap, si "Quadern Professor" es fa popular entre mestres i professors de la Comunitat Valenciana i la gent demana una integració amb ITACA, pot ser facen més cas que només a mi, i aleshores desenvolupen la API. La unió fa la força.

Salutacions

 

In reply to Deleted user

Re: Quadern Professor digital

by Deleted user -

Hola Fran

Et comentava el tema de l'API per què em consta, així ens ho varen dir que hi ha alguna passarel·la feta per a distints serveis, així ens ho varen vendre en unes jornades TIC al juny del 2013 que varen tenir lloc justament en Conselleria i a l'IES del costat.

Donam un poc de temps per tal que faça memòria i busque quines plataformes són.

Ens varen parlar d'una passarel·la, però no sé ben bé a què es referien, o si sols era un enllaç per entrar a Ítaca. Després de llegir el teu missatge és el em sembla més probable.

Offtopic

En altre ordre de coses, t'he assignat al taulell de Trello, Fran, ja que he vist que has seguit l'enllaç:

https://trello.com/inclusa/recommend

Si algú vol aprendre Kanban, metodologia oriental de productivitat impulsada per Toyota i inclosa en processos de programació àgil com SCRUM, doncs pot donar-se d'alta a Trello.com o seguir l'enllaç de dalt i dir-me-ho a mi per tal d'incloure-vos al grup.

Per què participar?

Per provar en grup aquesta metodologia, una vegada aprés el funcionament, doncs es pot transferir aquest aprenentatge a altres contextos.

La poca experiència que tinc en compartir taulells kanban em diu que es produeix una sinèrgia exponencial en el compromís amb les tasques, perquè a més de fer-te conscient de que cal fer la tasca, crees un compromís amb el grup i la tasca acaba eixint.

Trello potencia la participació democràtica, al mateix nivell dins del grup.

Taulell de l'equip Edutictac:

https://trello.com/b/hia1sKyI/edutictac

Per provar no es perd res, potser aquesta acció ajuda a desenvolupar la consciència del que es perd deixant de provar.

Salut

Si dones 10 quan podries donar 100 no has guanyat 10 has perdut 90. Anxo Pérez
In reply to Deleted user

Re: Cuadern Professor digital

by Deleted user -

Hola,

Acabe d'instal·lar-me l'app en un mòbil de 4,5". La provaré. De moment, el primer que he fet és llevar la publicitat, en lloc de fer-me un parell de cerveses wink en 4,5 polsades ocupa molt i no tinc tauleta.

Tot i que sóc de la opinió que ja hauria d'existir un "Quadern del professor" digital a Lliurex. És més, opine que ITACA deuria fer les funcions de quadern del professor (al menys unes funcions bàsiques i usable). Jo mateix vaig ficar una incidència demanant que es pogueren treure informes des del mòdul del professor (una cosa tan bàsica en una base de dades), cosa que actualment no es pot fer. (per si algú escolta, la incidència és Ticket#: 2014092910000886 i porta obert 450 dies). De tota manera ara ITACA funciona pitjor que fa dos anys, així que ja no sé si ho gastaria.

Fran, mentre la conselleria faça les coses al ritme actual, pense que encara tens temps de creixement amb la teua APP. Encara que m'agradaria que això estiguera sol·lucionat per part de l'administració i tu pogueres dedicar el teu temps a apps encara més interessants.

Offtopic

Alfons, apunta'm a això de Trello. Tens raó, per provar no es perd res.

Salut i bon Nadal

“Tots som aficionats. La vida és tan curta que no ens dóna temps per a més”  (Charles Chaplin)

In reply to Deleted user

Re: Cuadern Professor digital

by Deleted user -

Conselleria va a traure un mòdul per fer les funcions bàsiques amb ITACA i també una app amb les funcions bàsiques. Segons tinc entés no és un quadern digital, és com una mena de "tamagogic" per a les faltes.

Qualsevol idea que tingueu per millorar l'aplicació la podeu escriure al fòrum de l'aplicació ací a la web.

A mi m'agradaria que em facilitaren una API per ITACA, jo utilitze l'app a diari en classe, i si damunt la poguera sincronitzar amb ITACA em facilitaria molt molt molt la meua tasca diària. Només puc esperar que augmente la comunitat d'usuaris de l'app per tindre més força en demanar a Conselleria.

Què vols dir apps més interessants? Pot ficar exemples?

Salut i Bon Nadal 

In reply to Deleted user

Re: Cuadern Professor digital

by Deleted user -

Hola Tàfol

He llevat el full d'estils d'entrada.

Utilitza bootstrap, però sembla que han canviat alguna cosa i si el gaste, doncs fa que desaparesca el botó ENVIA AL FÒRUM, així que vaig a deixar d'utilitzar aquest full d'estils.

Trello

He tancat el taulell individual i he creat un equip de treball anomenat Edutictac. D'aquesta manera podrem crear diversos taulells per a l'equip.

El meu objectiu és que puguem utilitzar la ferramenta com a equip per avaluar-la d'una manera més profunda.

He estat utilitzant-la en equip un temps i es produeixen sinèrgies més enllà de la metodologia del correu electrònic, els documents compartits de google i, fins i tot de les wikis, ja que aquest entorn permet reflexionar sobre les tasques.

Aquí està:

https://trello.com/b/8DYlnoye/edutictac

Ara mateix és públic, però la idea és que sols siga visualitzable per l'equip, per tal de donar resposta als problemes reals i portar una gestió dels mateixos sols per l'equip.

Penseu en la potència de l'entorn per treballar en cicles o en departaments...

APP

@Fran he estat pensant que, potser el camí cap a Itaca no va a ésser fàcil, però, perquè no sondeges el camí cap a la integració en Moodle.

Crec que un entorn de notes integrat en Moodle té més sentit que integrar-lo en Ítaca.

Moodle ofereix:

  • Ponderacions de notes.
  • Porfolis i la seua valoració: aquesta característica té com avantatge fonamental que pots integrar les activitats automàtiques i ponderar-les dins la nota.

L'orientació cap a Moodle pot incloure també les faltes. No sé si es podrien connectar amb Ítaca d'alguna manera.

Veig la gestió docent futura en entorns com Moodle + Wordpress (multisite) + Porfoli Vitae.

No veig un futur molt llunyà a Mestre a casa, a no ser que millore en usabilitat (estic desijant-ho). Mestre a casa, en aquest moment soles justifica la integració d'usuaris via LDAP, l'entorn restringit, la possibilitat de comunicar-se amb els mestres de forma interna i de portar un seguiment d'algunes activitats (SCORM).

Tot això Moodle ho fa molt millor, així que Mestre a casa caldria desenvolupar-ho i millorar usabilitat o preparar-se per un nou fracàs. Així ho veig jo.

Tot i això agraïsc molt tot l'esforç que s'ha fet en generació de materials per dominar aquesta bèstia.

Salut

---

Tres verbs que cal tenir sempre en una ment productiva:
  • Enfocar
  • Prioritzar
  • Acabar

In reply to Deleted user

Re: Quadern Professor digital

by Deleted user -

Alfons,

Sóc conscient que la integració amb ITACA no és fàcil, encara que Conselleria no té un Quadern digital.

Fa uns dies que estic mirant la possibilitat d'integrar l'app amb Moodle. Crec que es pot fer, però encara estic avaluant-lo.

Saluts

Fran