SCORM a mestre a casa

SCORM a mestre a casa

by Deleted user -
Number of replies: 2
He editat aquest fil.
Sembla que hi ha un problema en els estils, els he llevat per tal que es puga contestar.
Perdoneu les molèsties.

Bones

Tinc un dubte amb la desagradable impressió de que alguna cosa he fet malament.

El cas és que m'he proposat dignificar el meu espai de Mestre a casa incloent materials interactius de manera que puga portar el seguiment dels alumnes. Però m'he trobat amb algunes dificultats que voldria comentar:

Dificultat 1

Explicar i convèncer a l'equip directiu de la necessitat de donar d'alta els alumnes com a usuaris de mestres a casa per tal de poder realitzar grups.

Cride l'atenció sobre aquesta dificultat perquè és una de les dificultats més infranquejables que m'he trobat en diferents contextos.

Dificultat 2

Fer funcionar una activitat scorm.

Problema 1

Puge l'activitat SCORM però no em deixa desplegar-la, així que quan l'enllace dins de Mestre a casa em vol baixar l'activitat en un .zip.

L'arxiu pujat ha estat creat amb eXe-Learning, última versió 2.0.1 sobre Ubuntu, però conté dins tant activitats SCORM com d'altre tipus d'activitats (desplegables, de completar...).

La pregunta és

Per tal que funcione el paquet SCORM i puga fer el seguiment de la puntuació d'un alumne cal crear activitats amb format SCORM dins del paquet que genera eXe-Learning o poden anar activitats desplegables o de completar.

Per altra banda, he fet una prova. He publicat el mateix contingut en dos llocs.

A Wordpress

https://llagostina.wordpress.com/2015/12/08/4t-socials-ud-3-les-aigues/

Temps dedicat a crear el post i enllaçar el material on està: 10 min.

A Mestre a casa

http://goo.gl/P9DmVy

Temps empleat per crear el post i enllaçar el material: 30 min. Però no he aconseguit el que em proposava.

Em done compte de que la plataforma Mestre a casa és molt i molt farragosa de gestionar, després d'uns anys utilitzant-la no és que no m'agraden certes coses, però el fet de no tenir wiki, de la complexitat en la seua gestió front a Wordpress o Moodle fan més que qüestionable que puga ser viable més enllà del desenvolupament del que ja hem vist.

Senc dir això però, Mestre a casa sembla estancat en usabilitat gairebé des del començament, amb un poc de perspectiva entenc que no estiga sent utilitzada de forma massiva pel professorat.

Agraïsc els esforços per fer manuals i vídeos, però la cosa no va. El blocs dels mestres no passen d'ésser senzilles proves que fas quan has de fer el curs del CEFIRE.

El que potser no s'està tenint en compte és que necessites tenir un gran nivell de domini de llenguatge html i de coneixement de la plataforma per anar tirant endavant les coses.

Per altra banda, quan vas tenint cert contingut cal desplegar estratègies d'ingenieria de software per a classificar el contingut, ja que no existeixen tags senzills ni categories a l'estil Wordpress. El contingut es va perdent o és difícil de trobar.

Wordpress, ha fet un esforç molt important per millorar la usabilitat. Veig que a Mestre a cas li queda molt per recórrer.

La meua pregunta és: Després d'uns anys utilitzant Mestre a casa i Wordpress, i enllaçant continguts a Dropbox des de Wordpress, mereix la pena patir amb Mestre a casa?

No ho sé, però l'experiència que vaig tenint en blocs estàtics com ara continguts generats per Sphix, Nikola, (tots dos generats amb Python), Jekyll (generat amb Ruby on Rails) i Bashblog (generat en Bash), tot a la velocitat de la llum (amb markdown) i sense enllaçar cap base de dades em fan pensar en un ampli desànim de cara a la plataforma Mestre a casa.

Salut

No importa quan lent vages mentre no et detingues.Confuci
In reply to Deleted user

Re: SCORM a mestre a casa

by Deleted user -

Bones.

He editat aquest fil per resoldre el problema de que no eixia el botó enviar en aquest únic post. Un tema molt important si volem foros democràtics. Tàfol, Paco Dolz i Emili em varen respondre per correu, moltes gràcies.

Ara bé l'explicació.

Des de fa un temps utilitze un framework on-line per formatar text html.

Vaig pensar que era bona idea ja que resalta i ubica el text.

La tècnica que utilitze es basa en editar el comentari del fil html i incrustar aquesta línia:

<link href="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootswatch/3.3.6/cerulean/bootstrap.min.css" rel="stylesheet" integrity="sha256-Ucf/ylcKTNevYP6l7VNUhGLDRZPQs1+LsbbxuzMxUJM= sha512-FW2XqnqMwERwg0LplG7D64h8zA1BsxvxrDseWpHLq8Dg8kOBmLs19XNa9oAajN/ToJRRklfDJ398sOU+7LcjZA==" crossorigin="anonymous" data-mce-href="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootswatch/3.3.6/cerulean/bootstrap.min.css" />

Ho agafe d'aquesta pàgina:

http://www.bootstrapcdn.com/bootswatch/

Bootstrap és un framework, un entorn de treball molt conegut, desenvolupat pels desenvolupadors de Twitter.

Cal dominar aquest framework si volem entendre com categoritzar el codi html, cosa molt important en llenguatge web i comunicació escrita.

Bootstrap éstà genial, doncs es pot integrar a una pàgina web de forma senzilla, a més es pot utilitzar el llenguatge {less}, un markdown per fer estils css, el qual permet editar aquest estils a la velocitat de la llum. Funciona amb un arxiu de jscript que cal posar a la capçalera de les pàgines web...

Bootstrap també funciona amb llenguatge SASS, molt paregut a {less}, per fer coses més complexes i integrades, no el domine, si algú pot aclarir alguna cosa més...

El cas és que em va ajudar molt a dominar aquest tema aquestes pàgines:

Un tema apassionant...

Utilitze l'editor atom, desenvolupat per GitHub, però he passat per Brackets, desenvolupat per Adobe, però tots dos estan a GitHub i són software lliure.

Atom: https://atom.io/

Brackts: https://brackets.io/

Em quede amb atom, tot i que de vegades peta, té unes extensions molt interessant, funciona amb el motor de javascript WebKit i, potser Node per baix, no m'enrecorde.

Tot i això estic obert a nous frameworks com ara el que han desenvolupat per construir la distro Elementary, la qual cada vegada m'agrada més. És ideal per a networks, feu-li una ullada, és genial el concepte minimalista que hi ha per baix.

Mireu, el framework al qual em refereisc està ací, podeu clonar-lo i, fins i tot forkejar-lo:

https://github.com/elementary/web-styles

Per visualitzar-lo:

http://nateify.github.io/elementary-CSS/

No és bootstrap, però el concepte minimalista és genial.

Fa temps que volia explicar això... perdoneu l'extensió.

Salut

In reply to Deleted user

Re: SCORM a mestre a casa

by Deleted user -

Molt bé Alfons, Jo només volia contestar-te que em sabia greu no poder ajudar-te ja que no he utilitzat mai SCORM. Més que res per allò del suport moral (ja que no t'havia contestat ningú). Ara ja està clar perquè. No hi havia botó d'enviar! Ara amb tot això que parles, sí que em sona a xinés així que, seguirem en la comunitat, encara ens queda molt per aprendre. Salutacions