Un fòrum obert per xerrar sobre qualsevol cosa que es vulga, per favor abans de participar sol·licita donar-te d'alta en el nostre grup de Telegram, així evitem l'spam.

Nova portada

by Deleted user -

Hola companys, pensat i fet... si esborreu la caché del vostre navegador quan fiqueu edutictac.es vos apareixerà una nova pàgina d'introducció, espere que vos agrade ;D

Selecci%C3%B3_005.png

Ens quedem sense suport del SAI?

by Deleted user -

Aquest matí un company em comentava que el SAI no va al seu centre perquè no li paguen el despalçament i ara em trobe aquest escrit en facebook... buuuffff copie:

Sóc coordinador TIC, i puc assegurar de primera mà que Conselleria ha RETIRAT el servei d'assistència informàtica (increible...). Els he escrit a les incidències no ateses que tenia obertes amb ells, i les he tancades escrivint aquest missatge:

"Sent conscients de la retirada d'inversió per part dels nostres governants en educació pública, assumim que aquest servei ha desaparegut a efectes pràctics, i ens veiem obligats a deixar de perdre el temps anant darrere de vostés i a fer-nos càrrec d'aquestes despeses informàtiques necessàries, algunes de les quals han esperat més de 200 dies sense ser resoltes, ja què el que més ens preocupa és la qualitat del nostre treball i de l'educació que oferim als nostres alumnes.

Si en algun moment vostés ens anàren a donar l'alegria de tornar a donar un servei acceptable, per favor face'ns-ho saber perquè puguem gastar els nostres diners en despeses extra per poder enriquir encara més l'educació que oferim als nostres xiquets.

Salutacions."

Anime a que ho difongueu i que més coordinadors TIC li solten aquesta lliçó de vocació i ciutadania a la Conselleria.

EXE-LEARNING Editor d'ODE

by Deleted user -

Bon dia senyors, com va el fi de curs? Espere que bé. Però ànim a tots!!

Voldria fer-vos una pregunta

-Es possible descarregar-set tot un curs d'Autoformació del cefire (en format EXE-Learning), modificar-lo i després tornar-te'l a guardar amb un altre nom?

p.e.http://cefire.edu.gva.es/mod/imscp/view.php?id=174276

Jo voldria eixe curs traduir-me'l al valencia i guardar-lo amb un altre nom.

Es possible això? En cas afirmatiu demane a vostés em doneu alguna pista o m'orienteu un poc prou.

Gracies

 

Atentament,

Enric Sendra

Aules virtuals precuinades

by Deleted user -

Hola companys.

El DVD de les editorials HA MORT!!!!

Per què dic això?

Doncs passeu-se per ací:

http://anayadigital.com/aula-virtual.php?pagina=acceso

Bàsicament cal anar a: http://www.e-greta.es

Loguejar-se com a mestre: profesoranaya

Contrasenya: Profesor_a1

Us trobareu que l'editorial Anaya ha construit un Aula Virtual sobre un Moodle amb totes les coses necessàries per tal que el mestre no tinga que treballar més del compte.

Implicacions: contundents. L'aula és de l'editorial, tot el control de les dades està subjecte a ells.

Encara no he pogut esbrinar si es modificable, si podrem implementar congingut des de fora, etc...

El que sí està clar és que han guanyat la partida abans de començar.

Qui vol treballar més del compte?

Està per determinar si el contingut podrà ésser exportable a la nostra aula virtual del centre, en cas contrari incompliriem les instruccions de la Conselleria a la Comunitat Valenciana, ja que les dades dels nostres alumnes no poden romandre a un servidor extern del que ens facilita la Conselleria.

Au, que el futur ha arribat, i per golejada...

Després implementar Moodle 1.9 aquest any sobre un 95% de les funcionalitats de la plataforma, intentant utilitzar al màxim els recursos que ens ofereix i posant-ne de nous per cobrir les nosters necessitats puc dir que Moodle és el camí viable que potser viurem en els anys següents.

Qui diu Moodle diu Claroline, Atutor, Dokeos, etc., l'aula virtual és camí de futur, les editorials ho han vist clar.

Ens esperen temps interessants perquè, com és ben sabut, la dificultat en la implementació de les aules virtuals no està ben bé en la tecnologia utilitzada sino en el desplegament social de la mateixa. Veig més difícil desplegar i convéncer la implementació de l'aula virtual que la posada en funcionament de la mateixa.

Una última cosa. He vist que les editorials s'empenyen en utilitzar Flash. Després d'utilitzar text pla per fer activitats de Moodle, de veure el rendiment que dona a Linucentres utilitzar Flash és matar l'activitar l'activitat, ja que el tràfic que va a generar potser faça difícil el seu desenvolupament a l'aula d'informàtica hui dia.

Dic això perquè els examens a Moodle són viables via internet en tecnologia Moodle, no sé jo si introduint Flash hi hauria una resposta tan bona, tan fiable com la de la tecnologia Moodle.

Bé, un tema apassionant, que sens dubte va a donar molt i molt que parlar...

Salut

Planetes i Universos...

by Deleted user -

Hola companys animat per el bon treball de l'equip lliurex m'he posat a configurar un planeta EduTicTac amb els blocs dels usuaris d'aquesta Comunitat que ho desitgen i tingen un bloc que parle d'educació, tic's, linux... etc.

De moment he afegit alguns per provar 

http://inclusa.blogspot.com/
http://quinboigproposit.wordpress.com/
http://elblogticdecolo.blogspot.com/
http://juanfratic.blogspot.com/
http://elpelota75.blogspot.com/
http://sasogu.edutictac.es/tic/feed
http://blocs.mesvilaweb.cat/francescjuan

Si algú dels que he afegit no vol estar que ho diga i si algú més vol participar només té que comunicar-ho en aquest foro o per correu. Es poden afegir etiquetes si no voleu que aparega tot el contingut del bloc, per eixemple si en el vostre bloc afegiu l'etiqueta edutictac podem fer que només les entrades amb aquesta etiqueta apareguen en el planeta...

La url http://edutictac.es/planeta/

De moment estem en beta, anirem millorant el planeta estes vacances ;D

Salut

Lliurex Nemo

by Deleted user -

Obric el fil per tal d'anar comentant les novetats de Lliurex Nemo.

Encara no ho he pogut explorar a fons però sembla que és una continuació de la bona feina feta a Marty.

Coses que m'han cridat l'atenció de seguida:

  • No s'adopta Unity, seguim amb Gnome.
  • Migrem a Libre Office, veurem si funciona SALT, a mí ja no em funciona ni en Ubuntu, ni en Debian Squeeze, ni en Mac OS X Snow Leopard.
  • S'ha inclòs BlueGriffon, un editor d'html molt interessant.
  • També s'ha inclòs un projector d'Adobe.
  • Incorporació de les biblioteques recopilatories de JClic amb diversos sabors. Tot i que ja s'incloïa en Marty, ara bé per defecte.

Seguirem provant i descobrint les noves funionalitats.

Aprofite per a dir que Lliurex-up ha estat una idea excel·lent, simplificar les actualitzacions sempre és d'agrair.

Aíxí es veu Lliurex Nemo [1]

http://arxiu.lliurex.net

Salut

Attachment lliurexnemo.png

Bloquear barra de tareas en Lliurex

by Deleted user -

Hola,

Estoy intentando bloquear la barra de tareas para que no se pueda mover, eliminar, o quitarle paneles por error. He estado tocando las opciones de "gconf" pero no consigo nada.

¿Alguno sabría cómo hacerlo?

Esto lo quiero hacer porque con alumnos pequeños me ha ocurrido muchas veces que sin querer quitan algún panel importante de la barra de tareas, o quitan la propia barra.

 

Por otra parte, he visto en el Centro de Control de Lliurex alguna opción cómo "Restaura la configuración" y "Limpia la configuración del usuario" que intuyo sirven para restaurar la configuración del entorno gráfico.

¿Sabéis alguno cómo ver qué script o qué código ejecutan por debajo estas opciones? Es que me gustaría ver qué hacen antes de probarlas a lo loco.

Un saludo.

Lliurex Lab

by Deleted user -

Hola. Soy Juan Jesús.

Tengo instalado en el servidor de la sala de profesores Lliurex 11.09

A través de Lliurex Lab veía todos los clientes ligeros.

En preferencias, el método de escaneo de los equipos era  NMAP, pero se lo cambié a LISTA ESTATICA sin agregar ningún equipo.  Y ahora cada vez que entro en Lliurex Lab me aparece un mensaje y no me deja realizar ningún cambio en Lliurex Lab, al final tengo que salir forzando la salida del programa.

Adjunto una imagen del error.

¿Alguien sabe si desde consola se puede volver a elegir como método de escaneo nmap?

Un saludo a todos.  Gracias.

Juan Jesús

Attachment Lliurex Lab error.png

Avaluació diagnòstica no funciona.

by Deleted user -

Hola a tots:

Estic intentant que funcione la pàgina de l'avaluació diagnòstica per als alumnes de 4at.

No em funciona al lliurex 11.10 però sí al 10.10.

He habilitat les galetes al firefox però tampoc funciona.

Què puc fer?

Fins aviat

Xavi

Llibres amb el contingut de wikimanuals

by Deleted user -

Hola companys, en aquesta ocasió m'alegra afegir una entrada al fòrum per a comunicar l'últim descobriment sobre mediawiki, el programa amb el qual funciona Wikimanuals. He afegit una extensió que permet crear un llibre en pdf amb el contingut que desitgem. 

Vos deixe un exemple amb alguns articles escollits a l'atzar sobre el contingut de LliureX, podeu crear la vostra pròpia recopilació. Personalment ho vaig a utilitzar per  a crear un sobre Audacity i altre sobre MuseScore que són els propers cursos que vaig a realitzar per al Cefire d'Alacant ...

Bon profit 

small-logo.png