Aules virtuals precuinades

Aules virtuals precuinades

by Deleted user -
Number of replies: 2

Hola companys.

El DVD de les editorials HA MORT!!!!

Per què dic això?

Doncs passeu-se per ací:

http://anayadigital.com/aula-virtual.php?pagina=acceso

Bàsicament cal anar a: http://www.e-greta.es

Loguejar-se com a mestre: profesoranaya

Contrasenya: Profesor_a1

Us trobareu que l'editorial Anaya ha construit un Aula Virtual sobre un Moodle amb totes les coses necessàries per tal que el mestre no tinga que treballar més del compte.

Implicacions: contundents. L'aula és de l'editorial, tot el control de les dades està subjecte a ells.

Encara no he pogut esbrinar si es modificable, si podrem implementar congingut des de fora, etc...

El que sí està clar és que han guanyat la partida abans de començar.

Qui vol treballar més del compte?

Està per determinar si el contingut podrà ésser exportable a la nostra aula virtual del centre, en cas contrari incompliriem les instruccions de la Conselleria a la Comunitat Valenciana, ja que les dades dels nostres alumnes no poden romandre a un servidor extern del que ens facilita la Conselleria.

Au, que el futur ha arribat, i per golejada...

Després implementar Moodle 1.9 aquest any sobre un 95% de les funcionalitats de la plataforma, intentant utilitzar al màxim els recursos que ens ofereix i posant-ne de nous per cobrir les nosters necessitats puc dir que Moodle és el camí viable que potser viurem en els anys següents.

Qui diu Moodle diu Claroline, Atutor, Dokeos, etc., l'aula virtual és camí de futur, les editorials ho han vist clar.

Ens esperen temps interessants perquè, com és ben sabut, la dificultat en la implementació de les aules virtuals no està ben bé en la tecnologia utilitzada sino en el desplegament social de la mateixa. Veig més difícil desplegar i convéncer la implementació de l'aula virtual que la posada en funcionament de la mateixa.

Una última cosa. He vist que les editorials s'empenyen en utilitzar Flash. Després d'utilitzar text pla per fer activitats de Moodle, de veure el rendiment que dona a Linucentres utilitzar Flash és matar l'activitar l'activitat, ja que el tràfic que va a generar potser faça difícil el seu desenvolupament a l'aula d'informàtica hui dia.

Dic això perquè els examens a Moodle són viables via internet en tecnologia Moodle, no sé jo si introduint Flash hi hauria una resposta tan bona, tan fiable com la de la tecnologia Moodle.

Bé, un tema apassionant, que sens dubte va a donar molt i molt que parlar...

Salut

In reply to Deleted user

Re: Aules virtuals precuinades

by Deleted user -

A mi tot el que vinga d'editorials en fa sospitar, preferiria que els mestres col·laborarem i compartiren més per tal de no dependre d'interessos comercials... portar la filosofia software lliure als materials que necessitem, compartir, crear junts... seria bonic veritat? ;DD

In reply to Deleted user

Re: Aules virtuals precuinades

by Deleted user -

Estic competament d'acord.

Les editorials tenen muntat un negoci. No és que els seus materials no tinguen qualitat, que en la majoria dels casos són molt bons, sino que a més tenen interessos comercials, és ahí on cal anar en compte.

Nosaltres adaptem els materials, retallem, millorem, etc., però al venir tot fet, veurem qui troba el temps fer millorar un producte que porta molt de treball al darrere.

A més, si ens ho donen en format Flash, tancat, veurem qui el toca.

Està bé que intenten millorar, tenen molt de poder, cal que influixquen en el professorat però, al tant, que podem estar a les portes d'un subtil encorsetament de l'educació, o és que algú es va a negar a implementar materials multimedia, amb ubiqüitat, avaluables des de casa, enregistrant el seguiment, comunicat-se amb els alumnes dins de l'aula, etc...

Són molts avantatges, i TOT FET, fabulós...

Al tant, al tant, que nosaltres orientem i acompanyem als alumnes però hem d'ésser conscients que també incorporem una visió crítica que quedarà soslayada si no intervenim i modifiquem els materials de les aules virtuals, AL TANT.

Samuel, hui dia, podem crear materials de qualitat lliures, però cal compromís entre nosaltres, suposa molt d'esforç, no és impossible, es necessita coordinació entre els components...

...però això no ho podien gestionar els CEFIRES i que al cap i a la fi comptara com a mèrits?

Amb tanta burocràcia anem ofegats, però està bé que es planteje la idea i es vaja madurant.

Salut