Lliurex Nemo

Lliurex Nemo

by Deleted user -
Number of replies: 10

Obric el fil per tal d'anar comentant les novetats de Lliurex Nemo.

Encara no ho he pogut explorar a fons però sembla que és una continuació de la bona feina feta a Marty.

Coses que m'han cridat l'atenció de seguida:

  • No s'adopta Unity, seguim amb Gnome.
  • Migrem a Libre Office, veurem si funciona SALT, a mí ja no em funciona ni en Ubuntu, ni en Debian Squeeze, ni en Mac OS X Snow Leopard.
  • S'ha inclòs BlueGriffon, un editor d'html molt interessant.
  • També s'ha inclòs un projector d'Adobe.
  • Incorporació de les biblioteques recopilatories de JClic amb diversos sabors. Tot i que ja s'incloïa en Marty, ara bé per defecte.

Seguirem provant i descobrint les noves funionalitats.

Aprofite per a dir que Lliurex-up ha estat una idea excel·lent, simplificar les actualitzacions sempre és d'agrair.

Aíxí es veu Lliurex Nemo [1]

http://arxiu.lliurex.net

Salut

Attachment lliurexnemo.png
In reply to Deleted user

Re: Lliurex Nemo

by Deleted user -

La idea nostra es traure una versión 12.06 per tindre algo més de temps per preparar Precise Pangolin, hi hauran "Alphas" de Precise a Juny, pero la estable voliem traure-la provant-la molt i ademés tenim el problema de l'acceleració gràfica  (que no podem asegurar-la en cap màquina de la conselleria). 

Volem que Nemo es puga instalar a Juny, i deixar tots els centres en temps per poder provar les coses. 

Unity no hi estarà per defecte, l'aposta es per Gnome Shell (en Precise). 

Hi han noves versions de moltes coses....pero no son molt "visibles"....wink

In reply to Deleted user

Re: Lliurex Nemo

by Deleted user -

El millor d'aquesta nova versió és la data de llançament. En quan acaben les classes podem fer incidències al SAI per a que la instal·len a les aules d'informàtica i a la sala de professorat per a començar amb les millores, noves funcionalitats, noves aplicacions i nova aparença a setembre.

Pel que a mi m'interessa, puc destacar la solució d'una errada de l'editor de vídeo OpenShot que em preocupava prou. Pensava que l'autor ho solucionaria en algun moment. Però hem hagut d'esperar a LliureX Nemo. No l'he provada, però pel que ha esccrit un ratolí, s'ha solucionat: Actualizaciones para Nemo (y OpenShot)

Per si us interessa saber més del problema. En l'editor Kdenlive, si canvies de lloc un fitxer que participa en un projecte de vídeo, quan obris el projecte l'aplicació et pregunta on està ara eixe fitxer, el cerques i pots continuar treballant. En OpenShot, l'aplicació només t'informa que no està.[1]

[1] http://wikimanuals.edutictac.es/index.php?title=ORGANITZACI%C3%93_DELS_FITXERS

El problema més important. Quan inicies un projecte de vídeo l'has d'acabar amb el mateix usuari, ja que el nom de l'usuari forma part de la ruta on està el projecte de vídeo. Sinó, l'aplicació no troba els fitxers amb els que estàs treballant. Per això en totes les captures de pantalla que puje veureu que el meu usuari és lliurex. Sempre ho pose per culpa d'aquesta errada d'OpenShot. L'altra opció seria que els usuaris dels equips de l'aula d'informàtica foren datunie smile

En aquest exemple he canviat de lloc la carpeta imatges. I no la troba.

openshot

In reply to Deleted user

Re: Lliurex Nemo

by Deleted user -

Hola,

ahir 23-05-2012 van penjar en la pàgina de Lliurex el següent article:

Disponible la versión beta de LliureX Nemo 12.06

Imagine que aquesta Beta ja serà quasi la definitiva, ja que si la data de llançament definitiu és en juny i estem a final de maig...

Volia preguntar-vos una cosa. Tenim al centre 2 PC de dotació (ORA5) amb PDI Smart funcionant amb lliurex 10. Acabe d'instal·lar en un dels 2 Lliurex 11.09 i estic actualitzant el programari amb l'actualitzador de Lliurex. Ara, llig que en juny eixirà Lliurex nemo 12.06 i ja està disponible la beta. Tinc el dubte si es podrà actualitzar a 12.06 des de 11.09. Què em recomaneu que faça? Instal·le als 2 PC Lliurex Nemo beta o deixe la 11.09 ja que la tinc instal·lada? Tinc entés que una novetat de Nemo és "Sistema de gestión de Pizarras Digitales Interactivas" encara què no sé què significa això. Jo casi casi estic per insal·lar Nemo.

Bé, ja direu (si teniu 'algo' de temps). Gàcies per endavant.

In reply to Deleted user

Re: Lliurex Nemo

by Deleted user -

Hola Tàfol,

Jo fa temps que estic instal·lant llx12.06 en alguns ordinadors. Però hui he hagut de reinstal·lar el notebook d'smart en un equip, ja que eixia un missatge d'error que indicava que fera eixa acció. Després de reinstal·lar he obert l'smart i s'ha obert, m'he anat de l'aula i he deixat a la professora amb la PDI. Quan ha acabt la classe m'ha dit que no funcionava bé. Hauré de tornar a l'aula a veure que ha passat.

La meua idea és instal·lar llx12.06 en tots els equips amb PDI des de zero, tenim uns 18 PCs amb PDI. Tarda menys d'una hora. Però supose que es podrà actualitzar amb l'aplicació lliurex update des de la 11.09. També tinc pendent actualitzar una aula d'informàtica de 30 ordinadors.

Salutacions.

In reply to Deleted user

Re: Lliurex Nemo

by Deleted user -

Jo tinc instal·lat nemo a alguns ordinadors al servidor del professorat i a l'aula d'informàtica i funciona perfectament. L'única cosa que encara trobe a faltar és que el Libreoffice no està encara en valencià i apareix en anglès però la versió és totalment funcional . Vull aprofitar per felicitar l'equip de lliurex pel seu treball.A més a més en la versió d'infantil ja es pot "congelar" l'escriptori la qual cosa era una demanda del professorat d'infantil.

El salt s'instal·la sense problemes en libreoffice però aquests dies m'ha "desaparegut" no se si serà per alguna actgualització del libre office. He deinstal·lat tot el salt i tornat a instal·lar i ja funciona altra vegada.

A juny acabarè d'actualitzar els altres ordinadors.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Lliurex Nemo

by Deleted user -

Hola xics.

@Fransec

Quines bones notícies allò de que SALT funcione sobre LibreOffice, em vaig matar per fer-lo funcionar sobre Debian, Ubuntu i Mac OS Snow Leopard.

@Daniel

Sobre Marty vaig tenir el problema de que em va dixar de funcionar la pissarra digital integrada en el canó EPSON, això em va fer moure cap a Nemo.

@Tàfol

He instal·lat un client i un Desktop amb Nemo al centre i van genial. Aquest últim amb la pissarra digital. Cap problema.

Tire a faltar Xournal, que no apareix al repositori ni Open Sankoré, que tinc pendent de provar. Sí apareix Ardesia que estic provant a veure si s'ha solucionat el problema de gestió de la memòria que donava en obrir un segon document (en guardar per segona vegada el document en PDF).

He escrit un post per tal de fer la migració de Marty a Nemo sense necessitat de reinstal·lar. A mí em va funcionar a la primera, respectant usuarios i arxius al \home.

Podéu llegir com ho vaig fer ací:

http://inclusa.blogspot.com.es/2012/05/actualitzar-lliurex-marty-lliurex-nemo.html

Finalment dir-vos que a Nemo s'ha inclòs el millor processador de text de tots els temps: Pyroom.

Amb aquest processador no es pot fer altra cosa que escriure contingut sense més. Si vols treballar amb negreta, cursiva, amb estils, t'ho has de currar.

Y per què dic que és el millor processador de textos? Doncs, proveu de recopilar la informació d'un claustre amb ell. No més apuntareu allò que voleu apuntar, sense distraure-vos en res més.

Bé per fer més virgueries jo utilitza el llenguatge molt facilet Markdown i convertisc amb Pandoc.

A Nemo s'ha inclòs Pandoc. Feu un man pandoc des de cònsola i tindreu les instruccions.

He començat a utilitzar-ho això també a Nemo. Amb aquest tipus de ferrramentes incorporades al mirror u es sent com a casa amb Lliurex i, de pas, es van coneguent.

Au, a gaudir de Nemo.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: Lliurex Nemo

by Deleted user -

Moltes gràcies Daniel, Francesc i Alfons. No tenia molt clar què fer i la tècnic del SAI em va recomanar que instalara Nemo quan la versió ja siga oficial (no Beta). Però ara ja ho tinc clar. Instal·laré Nemo ara als ordinadors de la pissarra digital. Que després en juny-juliol hi ha molta feina. També pense que estaria molt bé el Xournal, però supose que estarà als repositoris i es podrà afegir.

Salut!

In reply to Deleted user

Re: Lliurex Nemo

by Deleted user -

Hola,

he descobert com posar el LibreOffice en Valencià:

He instal·lat Lliurex Nemo Beta Desktop a un ordinador i efectivament, el LibreOffice està en anglés.

He canviat l'idioma de la interfície de Catalan a Spanish (Spain) (Menú Tools>Options i apartat Language settings [subapartat languages]) després he tancat i tornat a obrir LibreOffice, i ja surt en Castellà. Si després torne a canviar la llengua a Catalan i torne a reiniciar, ja em surt en Valencià.

El problema que he tingut és amb els instal·ladors de programari del Zero Center (Aplicacions>Administració de Lliurex>Centre de control de Lliurex). He pogut instal·lar els còdecs per a DVD, els tipus de lletra adicionals, l'Adobe Air, cMapsTools (encara que crec que no funciona bé) i el Salt; però no se m'instal·la ni el Google Earth ni el Google Sketchup.

Per cert, hi ha algun manual de Zero Center?

Salutacions.

In reply to Deleted user

Re: Lliurex Nemo

by Deleted user -

Hola Tàfol.

Pel que veig has instal·lat Lliurex Nemo al server, excel·lent, a veure com va.

Lliurex Nemo està en beta, així que caldria traure-li totes les pegues per tal que funcione millor.

Cal tenir en compte que per tal que Libre Office funcione en català-valencià cal instal·lar el paquet de llengua desde la terminal o synaptic. Clar, que estic pensant que potser el porte per defecte... per això t'haurà funcionat.

La meua experiència en Lliurex Nemo Desktop és que s'ha millorat la velocitat d'arrancada. En un ordinador negre de Telefonica, botó elíptic amb vora 1.7 Gb de RAM, amb Gnome 3 va que vola.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: Lliurex Nemo

by Deleted user -

Moltes gràcies...pero la veritat es que seguim amb Gnome 2...el 3 el tenim per a la beta de Pandora (13.06 que sortirá prompte).