Un fòrum obert per xerrar sobre qualsevol cosa que es vulga, per favor abans de participar sol·licita donar-te d'alta en el nostre grup de Telegram, així evitem l'spam.

socorro no es potentrar en itaca

by Deleted user -

Bones,

Justament ara que cal posar les notes no funciona el plugin de flash en firefox en lliurex des del servidor he reinstal·lat el plugin i res. Altres voltes quan ha passat (passa a sovint) hem entrat des de chormium però ara apareix el mateix missatge d'error del plugin de flash.

No se que fer i les notes per posar al centre.

Gràcies si algú em pot ajudar

Proyector

by Deleted user -

En el equipo de Música hay un proyector sin pizarra digital. Hace unos días el equipo ha dejado de reconocerlo. En la configuración de la pantalla no puedo activar "espejar monitores". El equipo está actualizado con Lliurex 14 Música.

Tampoco puedo instalar el controlador propietario Nvidia. Da error y no se activa.

¿Por dónde podría empezar a atacar el problema?

Xarxa d'intercanvi Edutictac

by Deleted user -

Benvolguts companys/es espere esteu passant bones festes i gaudint de la família...

Ara que estem en "vacances" tinc una mica més de temps i energia per a posar en marxa idees que fa temps tenia en ment.

La següent em va sorgir davant el magnífic treball que ha fet Antonio amb Secretictac, ell cobra a seua feina amb cafés... però el cas és que encara no ha cobrat cap xDD I això passa amb moltes tasques que desenvolupem a Edutictac... ho fent desinteressadament i per que ens agrada. Però el cas és que pense que això se li pot donar "forma"...

Cercant per la xarxa he trobat molta informació de com s'organitzen altres comunitats per tal d'afavorir aquest tipus d'intercanvis. Molts s'organitzen en bancs de temps i altres creen la seua pròpia moneda. Després de donar-li unes quantes voltes hem decante per crear una moneda per a la nostra comunitat el "Edut" amb simbol del $

Aquest sistema a més de permetre intercanvi de temps ens permetrà intercanviar altre tipus de material més tangible, per exemple una pantalla que ja no utilitzem en casa o un ordinador... etc. O material que tenim en el nostre centre que a nosaltres ja no ens serveix però pot ser a altres si...

La xarxa també permet que si algú té una necessitat faça una petició a la comunitat. Un exemple (real) necessitem un programari informàtic per gestionar el menjador del centre (tipus secretictac) o necessitem instal·lar i configurar la biblioteca de JClic al server del centre... etc. etc...

Aquest és un projecte un poquet més gran dels que hem possat en marxa fins ara per això m'encantaria que algú més s'implicara i es presentara voluntari per administrar la xarxa, voluntaris?

Per a registrar-se en la xarxa teniu que emplenar aquest formulari.

Si voleu ampliar informació de com funciona i què és tot això vos recomane la lectura d'aquest pàgina https://www.community-exchange.org/docs/whatces_es.htm

Bon Nadal!! clown participeu!!

Dropbox ha desaparegut

by Deleted user -

Hola a tots:

Al mes de desembre em va desapareixer el dropbox de la barra de Lliurex.

Veig que continua sense apareixer. Algú sap que hi puc fer per a que em torne a funcionar?

Utilitze Lliurex server 12.06.0.247 Ubuntu 10.04 (Lucid)

Gràcies

Formació del professorat - ciència i tecnologia

by Deleted user -

Hola companys,

Només volia posar-vos uns enllaços a formació del professorat que trobe interessant. En alguna estic involucrat directament.

El Cefire d'Alacant farà un "Curs d'intercanvi d'experiències educatives en l'àmbit científic - tecnològic" amb dos sessions presencials al IES Figueras Pacheco d'Alacant. enllaç

Uns companys i jo presentarem la Fira de Ciència i Tecnologia en la jornada del dia 21 de gener que se celebrarà a Elx els dies 7, 8 i 9 de maig. Apunte-ho a l'agenda per a venir amb els alumnes a presentar projectes de ciència i tecnologia els dia 7 o 8 pel matí!!! Ja us passaré la convocatòria... està en el forn. També podeu venir de visita amb alumnes, la UMH està preparant tallers i més activitats.

Altres cursos interessants:

El company Joaquín farà un curs a Castelló sobre Scratch i Arduino. enllaç

En Elx, Juan Ramón Fernández i jo li farem la competència (competència sana, és clar) amb el curs "Programació de projectes de tecnologia amb Scratch, lectors de pantalla i el maquinari lliure Arduino. Aplicacions educatives." Pendent de publicar la inscripció. Serà de 40 hores a distància amb sessions presencials voluntaries en el IES Montserrat Roig.

Un altre company ens introduirà en el 3D amb el curs "Millora de les competències mitjançant el disseny de projectes en 3D a l'aula". enllaç

Bé, us aniré informant d'alguna novetat més quan isca del forn. I no oblideu que tenim una cita a febrer. Això ja ho parlem en gener.

Salut i a volar.

Reconfigurar Server-Wizard

by Deleted user -

Després de canviar un disc dur al server principal, i poder reconfigurar el glusterfs (replicació carpetes entre servidors) borrant carpeta glusterd i despres reinstalant, si s'ha configurat.

El problema està que s'ha de reconfigurar els altres servidors, pero el server-wizard dona un error, perque no pot reconfigurar uns dels "brick"

S'hauria de millor l'script de configuració ja que no borra les configuracions anteriors.

Podrieu avisar als programadors?

Instal·lar una aplicació en Linuscentres

by Deleted user -

Bona nit a tots:

Estic intentant instal·lar una aplicació que ja fa temps l'havia instal·lat però ara no es deixa.

S'anomena some chess

Em demana escriure les següents dades en el config.php

$host        = 'localhost';         // host name of database (usually it's localhost)

$dbUser        = 'a004673_escacs1';                // username for DB

$dbPass        = 'escacs1';                // password for DB

$database    = 'a004673_escacs1';        // DB name (suggested name is somechess, but you can change it of course)

$dbPre        = '';                // add a prefix to Some Chess table names (optional)

$lang        = 'en';                // language Some Chess uses $firstrun    = true;                // DO NOT EDIT THIS LINE

En linuscentres el host name of database és localhost?

Si algú sap perque no em conecta li estaria molt agraït que m'ho digués

Gràcies

Estadístiques i gràfics a l'ITACA

by Deleted user -

El meu institut té ESO, batxillerat, PQPI, FPB de dos famílies, i 3 famílies de FP. Com a cap d'estudis, a totes les avaluacions envie al professorat i presente en el claustre i el consell escolar els resultats, i els compare amb els resultats de la mateixa avaluació de cursos anteriors, ja que els tinc en un full de càlcul.

A l'ÌTACA, per a traure cada estadística, cal seleccionar el nivell, el curs, el grup (afortunadament no sempre és precís), l'avaluació, mostrar a pantalla, guardar-ho,.... Només en un parell d'opcions que vull consultar ja he generat 35 arxius amb no sé quants clics. I encara no he acabat!

El sistema és farragós, poc operatiu, no permet descarregar les xifres a un full de càlcul, no es poden fer gràfics globals del centre, és innecessàriament costós en quant al temps que cal per poder obtenir els resultats,... En grups mixtes de batxillerat no es pot saber el resultat del grup si no ho fas a mà, perquè separa els alumnes segons les modalitats, cosa que, a més, duplica els clics que cal fer per obtenir les estadístiques. En cicles

El meu institut té ESO, batxillerat, PQPI, FPB de dos famílies, i 3 famílies de FP. Com a cap d'estudis, a totes les avaluacions envie al professorat i presente en el claustre i el consell escolar els resultats, i els compare amb els resultats de la mateixa avaluació de cursos anteriors.


A l'ÌTACA, per a traure cada estadística cal seleccionar el nivell, el curs, el grup (afortunadament no sempre és precís), l'avaluació, mostrar a pantalla, guardar-ho,.... Només en un parell d'opcions que vull consultar ja he generat 35 arxius amb no sé quants clics. I encara no he acabat!

El sistema és farragós, poc operatiu, no permet descarregar les xifres a un full de càlcul, no es poden fer gràfics globals del centre, és innecessàriament costós en quant al temps que cal per poder obtenir els resultats,... En grups mixtes de batxillerat no es pot saber el resultat del grup si no ho fas a mà, perquè separa els alumnes segons les modalitats, cosa que, a més, duplica els clics que cal fer per obtenir les estadístiques. En cicles, a més de curs i nivell, cal fer això per cada família professional!

En resum, acaba per ser totalment inútil.

És molt demanar que algun expert en educacióexpert en gestió educativaexpert en estadística, i expert en programació (i alguna cosa més, si cal) reconfigure tot els sistema perquè siga més simple i realment operatiu?


[Si estic equivocat i és tot més senzill del que em sembla, agrairé moltíssim, a qui em traga de l'error, que m'explique com es fa]

 

Disculpeu, si cal, el comentari, i que passeu bones festes.

TICKETS I FACTURES

by Deleted user -

Bon dia companys... en aquest cas faig una consulta de secretari. M'ha arribat rumors de que quan afegim un ticket a la comptabilitat del centre n'hi ha que fer un justificant de quin és el contingut del ticket.

Vosaltres ho feu? Teniu algun model?

Gràcies

Problemes amb el mòdul Jclic per a moodle 1.9

by Deleted user -

Bona nit a tots:

Fa unes setmanes tenia problemes amb les activitats de Jclic que no registraven els intents dels alumnes.

He esborrat el mòdul i l'he tornat a instal·lar però ara encara és pitjor perquè quan ejecute una activitat em diu:

Forbidden

You don't have permission to access /mod/jclic/view.php on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Què hi puc fer?

Moodle 1.9.19+

mod_jclic_moodle19_2011011900.zip