Estadístiques i gràfics a l'ITACA

Estadístiques i gràfics a l'ITACA

by Deleted user -
Number of replies: 3

El meu institut té ESO, batxillerat, PQPI, FPB de dos famílies, i 3 famílies de FP. Com a cap d'estudis, a totes les avaluacions envie al professorat i presente en el claustre i el consell escolar els resultats, i els compare amb els resultats de la mateixa avaluació de cursos anteriors, ja que els tinc en un full de càlcul.

A l'ÌTACA, per a traure cada estadística, cal seleccionar el nivell, el curs, el grup (afortunadament no sempre és precís), l'avaluació, mostrar a pantalla, guardar-ho,.... Només en un parell d'opcions que vull consultar ja he generat 35 arxius amb no sé quants clics. I encara no he acabat!

El sistema és farragós, poc operatiu, no permet descarregar les xifres a un full de càlcul, no es poden fer gràfics globals del centre, és innecessàriament costós en quant al temps que cal per poder obtenir els resultats,... En grups mixtes de batxillerat no es pot saber el resultat del grup si no ho fas a mà, perquè separa els alumnes segons les modalitats, cosa que, a més, duplica els clics que cal fer per obtenir les estadístiques. En cicles

El meu institut té ESO, batxillerat, PQPI, FPB de dos famílies, i 3 famílies de FP. Com a cap d'estudis, a totes les avaluacions envie al professorat i presente en el claustre i el consell escolar els resultats, i els compare amb els resultats de la mateixa avaluació de cursos anteriors.


A l'ÌTACA, per a traure cada estadística cal seleccionar el nivell, el curs, el grup (afortunadament no sempre és precís), l'avaluació, mostrar a pantalla, guardar-ho,.... Només en un parell d'opcions que vull consultar ja he generat 35 arxius amb no sé quants clics. I encara no he acabat!

El sistema és farragós, poc operatiu, no permet descarregar les xifres a un full de càlcul, no es poden fer gràfics globals del centre, és innecessàriament costós en quant al temps que cal per poder obtenir els resultats,... En grups mixtes de batxillerat no es pot saber el resultat del grup si no ho fas a mà, perquè separa els alumnes segons les modalitats, cosa que, a més, duplica els clics que cal fer per obtenir les estadístiques. En cicles, a més de curs i nivell, cal fer això per cada família professional!

En resum, acaba per ser totalment inútil.

És molt demanar que algun expert en educacióexpert en gestió educativaexpert en estadística, i expert en programació (i alguna cosa més, si cal) reconfigure tot els sistema perquè siga més simple i realment operatiu?


[Si estic equivocat i és tot més senzill del que em sembla, agrairé moltíssim, a qui em traga de l'error, que m'explique com es fa]

 

Disculpeu, si cal, el comentari, i que passeu bones festes.

In reply to Deleted user

Re: Estadístiques i gràfics a l'ITACA

by Deleted user -

Hola Vicent,

Desconec si hi ha alguna manera millor

Prova a fer una incidència en el SAI, els comentes el problema i a veure si et faciliten una solució més eficient. Ahí estan els desenvolupadors d'Itaca que són els que millor coneixen el sistema.

Si vols compartir la resposta en aquesta comunitat serà benvinguda per a que coneguem solucions que ens faciliten la vida professional.

Salutacions.

In reply to Deleted user

Re: Estadístiques i gràfics a l'ITACA

by Deleted user -

Gràcies, Daniel.

Ja vaig crear la incidència. Comentar-ho ací no era tant una petició d'ajuda com un crit de desesperació; necessitava posar-ho a un lloc on sabia que altres també estarien patint-ho. Naturalment, si em diuen qualsevol cosa, ho compartiré immediatament.

Salutacions.

 

In reply to Deleted user

Re: Estadístiques i gràfics a l'ITACA

by Deleted user -

Hola Vicent,

La veritat que si la informàtica en forma de bases de dades no ens facilita el treball es incomprensible.

El més normal seria que millorara anteriors bases de dades, com per exemple passa amb l'aplicació de comptabilitat d'Itaca, molt millor que l'aplicació que instalavem en windows. I a més s'ha vist un esforç de millora des de la primera versió d'Itaca.

Supose que amb la "recuperació econòmica" podran contractar més personal per a que es solucionen problemes com el que plantejes. Jo també tinc una incidència pendent de solucionar.

Això si, sempre ens quedarà el flash, una tecnologia molt bonica que ralentitza el sistema i no permet que s'accedisca des de qualsevol dispositiu de manera senzilla (clients lleugers, mòbils, tauletes, ...).

Salut.