Un fòrum obert per xerrar sobre qualsevol cosa que es vulga, per favor abans de participar sol·licita donar-te d'alta en el nostre grup de Telegram, així evitem l'spam.

Logo animat

by Deleted user -

Hola:

Com ja he acabat la reforma dels lavabos de casa i no tenia molta cosa a fer smile m'he posat a muntar la icona del Max Aub amb animació i un poc de color. Es tracta d'un arxiu gif què es pot fer fàcilment amb Gimp; a més a més, es pot inserir a la pàgina de Centre de Mestre@casa.

http://mestreacasa.gva.es/web/ceipmaxaub

La xulla de com fer l'animació la teniu a la meua pàgina; l'arxiu a descarregar es diu "Gimp: crear animació gif":

https://sites.google.com/site/elteumestre/word-of-the-week/practiquesambgnulinux

També es poden crear animacions gif amb fragments de vídeo ("VLV - GIMP: Animació ... ":

https://sites.google.com/site/elteumestre/word-of-the-week/practiquesambgnulinux

Bon estiu.

 

Ens anem a Mérida!!

by Deleted user -

Així és, convidats per l'equip Lliurex ens van animar a presentar una comunicació, afortunadament els dos (Daniel i jo)  hem sigut seleccionats per a participar en el congrés.

Per tant el pròxim divendres 5 d'octubre presentaré una comunicació en Mérida titulada "Implementación de software libre en un centro educativo." En la qual exposaré l'experiència que estem desenvolupant en el CEIP Jaime Balmes d'Elx amb Lliurex.

Daniel també presenta el mateix dia "Creación de audiovisuales con LliureX." 

Per supost ens portarem xapetes i samarretes per a fer promoció implícita i explícita de la Comunitat Edutictac ;D

 Promet compartir la presentació que faré quan la tinga disponible.

 Vos adjunte informació al respecte per si esteu interessats.


Ya podéis consultar un avance del programa previsto para el Congreso Nacional de CONTENIDOS EDUCATIVOS DIGITALES que se celebrará en el Palacio de Congresos y Exposiciones de Mérida durante los días 4, 5 y 6 de octubre de 2012, y está organizado por el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte y por el Gobierno de Extremadura. La línea principal que orientará este congreso será la presentación y análisis de diferentes modelos de desarrollo, distribución y utilización de dichos contenidos. Además de intervenciones institucionales, el programa contará con la participación de ponentes de prestigio nacional e internacional, talleres temáticos, mesas redondas, comunicaciones y experiencias educativas. Ampliar información consultando la web oficial.

T'agrada programar?

by Deleted user -

Hola xics i xiques.

Algunes propostes podcasteres per passar l'estiu:

Python

wedevelopers: podcast portat per José Antonio Blanco, un maquero convençut. Així és. El cas és que al podcast del 22 de juliol de 2012 es parla de Python i de Django (framework web per a python). Parla amb un desenvolupador del CERN sobre Python. Un podcast molt recomanable per tal d'entendre les possibilitats de Python.

Java

javahispano: podcast dedicat al món Java. Aquest és un podcast una miqueta més dur de sentir, però que enganxa si voleu tenir una visió clara de com està el mercat javero i les seues possibilitats. Dur de sentir però amb molta qualitat.

Podeu escoltar de primera ma què és i com es desenvolupa Liferay (mestreacasa per a nosaltres).

BACK-UPS

NAS casero

icharlas: és un podcast centrat en Mac, però parlen de tecnologia. Un dels millors episodis que varen grabar va ésser aquell on parlaven del NAS Synology. Un NAS genial que és capaç de replicar tot el contingut en un altre NAS situat arreu del món. Es tracta de l'episodi 62.

Done fe que aquest NAS té software propietari, pero endivineu què corre dins d'ell, doncs GNU/Linux, si amics i amigues, el firmware és software propietari, però es basa en software lliure.

Als centres, i potser a les vides de molts de nosaltres sempre està present el software lliure, però no cal tenir por al software propietari. L'acostament a aquest món a mí m'ha servit per estimar encara més el software lliure, perquè per molt fiables i boniques que siguen les coses al software propietari el software lliure és obert, tens el control, pots aprendre, desenvolupar-te i ajudar a la gent del teu voltant.

El software privatiu no és el dimoni, simplement una opció, és interessant aprendre de tots per tal de no quedar-se encasillat.

Ara bé, a l'educació obligatòria difícilment es pot justificar el seu ús. Potser és impossible de justificar. Però no per això hem d'estar tancats a aprendre coses noves si és que són interessants.

Salut

S'admeten donacions

by Deleted user -

Un dels efectes de #novadors12 és el fet que alguns companys em van convèncer de posar un botó per fer donacions i pagar d'aquesta manera el hosting i el domini d'edutictac.

Reflexionant i després dels 40€ que van traure amb les xapes de Daniel i els 2,68€ de la venta de samarretes... xDD he pensat que seria bo per a la comunitat no dependre d'una persona, aquest per tant pense pot ser un pas beneficiós per a tots.

La idea que va sorgir al dinar de Novadors va ser posar una quantitat i fer donacions fins arribar a ella, jo no sé com és fa tècnicament això però si sé crear un botó de paypal que és molt senzill, té un inconvenient i és que cobren interessos comissió però pense és el servici més segur a la xarxa... si algú coneix alguna altra manera que parle.

Seguim caminant fins a on ens porte la imaginació ;D

Preguntes i respostes...

by Deleted user -

Hola companys, tinc el cos de vacances (malgrat que continue treballant i el que em queda...) i he pensat que tal volta seria d'utilitat a la comunitat un espai com aquest d'ubuntu http://askubuntu.com/ un espai on la gent pregunta i la comunitat contesta, de manera que tant unes com les altres es puntuen per interès i es categoritzen... pense que pot ser una bona eina per a organitzar-nos millor... 

L'adreça és aquesta http://edutictac.es/question2answer/ si vos sembla interessant posaré links per tot arreu...

Un inconvenient és que la pàgina està en anglès però no tindria que ser molt problema utilitzar-la, és molt senzilla ;D

Tuneig: LliureX Lite + alguna cosa d'infantil

by Deleted user -

Hola companys/es,

Aquest any hem van donar un portàtil de 7" de pantalla i, com és evident, no l'utilitze per a res. He pensat preparar-lo per a donar-li a una neboda de 4 anys. El LliureX infantil sencer li ve gran, així que el tinc amb el LliureX Lite, que funciona molt bé. Però m'agradaria instal·lar-li un mínim de paquets del LliureX Infantil, per a que tinga alguna utilitat per a la nebodeta. Com que jo no utilitze LliureX Infantil, us demane que em recomaneu uns quants paquets de jocs, activitats, ... per a instal·lar en el Lite.

Salutacions.

EduTicTac en Novadors 12 (La comunitat en Alcoi)

by Deleted user -

Hola companys/es,

Una representació de la comunitat ha lluit les noves samarretes a la primera jornada de Novadors a la ciutat d'Alcoi.

Awys7hVCAAAsHYO.jpglarge.jpeg

També hi ha hagut un membre que s'ha dedicat a vendre les 100 xapes EduTicTac per a financiar l'allotjament comunitari.

Salut.

Debian Day 2012 - DebConf12

by Deleted user -

Hola xics.

Soles volia cridar l'atenció sobre la DebConf12, una conferència anual que es fa a la comunitat Debian. Aquesta any a Nicaragua.

Dos són les raons per escriure aquesta entrada:

  1. Es fa hui 7 de juliol, amb la diferència horaria pertinent.
  2. Hi ha streamming de video.

M'ha semblat interessant que li fem una ullada per aprendre coses, ja que a la comunitat Debian es porten a terme iniciatives molt i molt interessants des del punt de vista metodològic.

Podeu accedir des d'ací:

http://debconf12.debconf.org/debianday.xhtml

Recordeu que van sis hores per darrere: UTC/GMT -6 hours.

Salut

Lliurex - mestre a casa

by Deleted user -

Hola companys.

Amb sorpresa i amb molta alegria he descobert Lliurex a Mestre a Casa. Sens dubte s'ha fet un esforç per tal de comunicar els objectius del projecte i l'estructura del mateix. Però no soles això sino que s'implementen novetats com ara un espai per a la comunitat i un canal irc, (home ja era hora que es publicitara). Un espai on-line en temps real és molt necessari.

Em sembla un pas endavant molt significatiu, ja que suposa la projecció de Lliurex cap a la comunitat, ja no es tracta del típic espai vertical sino que es posa èmfasi en la estructura horitzontal.

També m'ha cridat l'atenció que es conte una miqueta la història, ja que quan arribes als centre hi ha una percepció de que cal anar fent els canvis a poc a poc. Si Lliurex comença al 2003 caldrà anar prenguent decisions i no tantes excuses per anar canvient que 9 anys donen per molt.

Per últim destacar l'impacte visual. És molt agradable, està ben organitzat. A veure si anem gaudint d'aquest espai.

http://mestreacasa.gva.es/web/lliurex/inici

Salut

Merchandising edutictac

by Deleted user -

Hola companys

com que arriva l'estiu i tinc samarretes de tots els colors em preguntava si com en una ocassió va plantejar Alfons ens podriem confeccionar una d'edutictac... qué vos sembla? Algun artista en la comunitat? He fet un parell d'exemples ràpids per motivar-vos xDDD

Selecci%C3%B3_013.png

Selecci%C3%B3_014.png