Ens anem a Mérida!!

Ens anem a Mérida!!

by Deleted user -
Number of replies: 12

Així és, convidats per l'equip Lliurex ens van animar a presentar una comunicació, afortunadament els dos (Daniel i jo)  hem sigut seleccionats per a participar en el congrés.

Per tant el pròxim divendres 5 d'octubre presentaré una comunicació en Mérida titulada "Implementación de software libre en un centro educativo." En la qual exposaré l'experiència que estem desenvolupant en el CEIP Jaime Balmes d'Elx amb Lliurex.

Daniel també presenta el mateix dia "Creación de audiovisuales con LliureX." 

Per supost ens portarem xapetes i samarretes per a fer promoció implícita i explícita de la Comunitat Edutictac ;D

 Promet compartir la presentació que faré quan la tinga disponible.

 Vos adjunte informació al respecte per si esteu interessats.


Ya podéis consultar un avance del programa previsto para el Congreso Nacional de CONTENIDOS EDUCATIVOS DIGITALES que se celebrará en el Palacio de Congresos y Exposiciones de Mérida durante los días 4, 5 y 6 de octubre de 2012, y está organizado por el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte y por el Gobierno de Extremadura. La línea principal que orientará este congreso será la presentación y análisis de diferentes modelos de desarrollo, distribución y utilización de dichos contenidos. Además de intervenciones institucionales, el programa contará con la participación de ponentes de prestigio nacional e internacional, talleres temáticos, mesas redondas, comunicaciones y experiencias educativas. Ampliar información consultando la web oficial.

In reply to Deleted user

Re: Ens anem a Mérida!!

by Deleted user -

Ens alegrem tots molt.

Feu fotos i conteu-nos l'experiència. Sens dubte una experiència molt interessant.

Felicitats als dos.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Ens anem a Mérida!!

by Deleted user -

Moltes gràcies. Esperem representar de manera correcta a la Comunitat (a la valenciana i a Edutictac) a Mèrida.

Samuel, el dia de la presentació, ni samarreta edutictac, ni xapeta, anem ben arreglats, que així causem més respecte. Que jo fa uns quants anys que no faig cap presentació en públic. Quins nervis.

Raquel, una companyera d'informàtica, i jo presentarem la creació d'audiovisuals, i com LliureX ens facilita eixa tasca. També mostrarem exemples per a que la mitja hora passe més ràpida a l'audiència.

La presentació ja l'hem enviada al congrés i la publicaran ací: http://www.ite.educacion.es/es/comunicaciones-congreso-contenidos-educativos-digitales/experiencias. També publicaran les nostres fotos, currículum, ... "a lo grande" smile

De moment, i en exclusiva, la portada.

Selecci%C3%B3_007.png

Salut i bon estiu.

In reply to Deleted user

Re: Ens anem a Mérida!!

by Deleted user -

Us felicite als dos, Samuel i Daniel, segur que ho fareu fenomenal (amb vosaltres puja de categoria el Congrés !!!!). Espere que ens conteu "amb pels i senyals" (tinc curiositat per la ponència de G. Fesser amb Anizeto i la tecnològia) i sobretot per la de Daniel, m'encantaria aprendre un poc de tot el que saps sobre audiovisuals i lliurex.

Poseu-vos "guapos"(es broma no us fa falta !!!), poseu humor i per supost la vostra saviesa.

Us envie un video que us dedique, als qui aneu "més lluny, sempre molt més lluny..."el vaig fer per a un festival en la CAM i després , en juny, l'he reciclat per a una comunicació a la Jornada d'ensenyament i ús del valencià a la Unisadal final ix edutitac, je,je) video

I aquest és la promo de la jornada, amb un poc d'humor (ara m'ha donat per fer promos, je,je.

 

 

In reply to Deleted user

Re: Ens anem a Mérida!!

by Deleted user -

Gràcies pels ànims Paqui. Farem el que pugam... el millor que pugam.

Els vídeos els vore quan passe per Elx i ja et faig la meua crítica professional smile) És broma, jo només se que no se res, de res.

En primícia, per a la comunitat Edutictac, l'octubre és juliol, ja tenim la presentació dels audiovisuals. Està a la web del congrés: http://www.ite.educacion.es/es/comunicaciones-congreso-contenidos-educativos-digitales/experiencias/836-creacion-de-audiovisuales-con-lliurex

Salut.

In reply to Deleted user

Re: Ens anem a Mérida!!

by Deleted user -

Què interessant la presentació, llàstima perdre-me-la al Congrés. Us seguiré per edutictac...vaig a actualitzarme la versió de lliurex del meu portàtil (si puc, tinc una partició) i comence amb l''Openshot, no l'he treballat mai i tinc moltes ganes...salutacions

In reply to Deleted user

Re: Ens anem a Mérida!!

by Deleted user -

Hola Paqui,

Quan tinga una estona posaré un llistat dels vídeos que volem compartir en el congrés. A més d'aixó i alguna breu explicació dels vídeos i alguna frase que explique el que presentem en les imatges, no us perdreu res.

D'altra banda, sobre OpenShot, recorda que hi ha un manual a wikimanuals, i que si tens algun problema hi ha un subfòrum a Edutictac (Edició de vídeo i àudio) per a preguntar dubtes.

Si després de provar OpenShot el trobes massa bàsic per als vídeos que fas, pots provar Kdenlive. No se quina versió es pot instal·lar a LliureX. Fa uns dos anys que no treballe amb Kdenlive, però en aquell moment conservava la simplicitat de qualsevol editor de vídeo, però és un poc més professional que OpenShot. Jo preferisc les coses senzilles, però Kdenlive també està disponible per a utilitzar.

Salut.

In reply to Deleted user

Re: Ens anem a Mérida!!

by Deleted user -

Bones...

Molt interessant. Ja esteu fitxats. Quina cara de bons xics...

Però, crec que això de presentar-se és bàsic, cal conèixer la gent i saber què fa. Fa temps Samuel va insistir en aquest tema i la cosa va anar molt bé dins d'aquesta comunitat.

La presentació està molt bé, com ja sap més d'un jo no en sóc cap especialista en presentacions, diverses experiències ho demostren, però crec que si exposes les coses amb simplesa i brevetat la cosa promet.

Aquest any, després de la insitència de Daniel, vaig provar OpenShot per recodificar un video que havia fet un alumne. Realment va estar molt fàcil d'editar, vaig quedar sorprés. No és que siga el millor editor del món (no és FinalCut), però és molt usable i per fer coses al col·le va molt bé.

Suggerència per fer presentacions...

Fa molt poc temps vaig descobrir el món LaTeX, una passada, una passada de cara a presentar documents tant en suport paper com en suport digital (PDF), el cas és que LaTeX té una classe anomenada BEAMER per fer presentacions professionals.

Podéu veure un exemple a la wikipedia:

http://es.wikipedia.org/wiki/Beamer

Baixeu el PDF de la Facultat de Físiques i veureu què es pot fer amb un simple PDF estandard i compatible amb els sistemes operatius majoritaris.

LATEX és text pla, es pot editar amb Gommi dins de Lliurex. Hi ha altres editors però aquest és simple i es veu de seguida el resultat no fa falta compilar el codi.

Per què parlar de LATEX ara?

Doncs, en una presentació pots comunicar molt més del que presentes al contingut que abordes. Si davant d'un auditori motivat com tindreu oferiu una experiència novedosa potser impacteu més.

Ara bé, caquest mètode suposa escriure codi com els homens... (no és un comentari amb intencionalitat masclista).

Backup de la presentació

En certa ocasió em vaig utilitzar una presentació en Open Office, però el programa esta inestable, no sabeu la cara de tonto que se't queda quan falla el programa una i altra vegada. Així que...

...porteu l'arxiu també en PDF per si de cas.

La comunitat edutictac

Crec recordar que és la primera referència escrita a la comunitat fora de les presentacions orals. Quin detall.

Salut
-------------------
Fes una cosa.
Fes-la bé.
Sabiduria UNIX.

In reply to Deleted user

Re: Ens anem a Mérida!!

by Deleted user -

Hola Alfons,

Si vols alguna aplicació lliure que s'acoste un poc més a FinalCut, prova Kdenlive. Fa quatre anys va ser l'aplicació que utilitzava i estava molt bé, quan solucionaves alguns problemes després de la instal·lació. Samuel em va recomanar OpenShot, però als seus inicis, era un projecte que estava un poc verd. Des de fa un parell d'anys ja és un editor molt estable i útil.

Ara mateix, qualsevol dels dos editors funciona bé, encara que fa temps que no prove Kdenlive... no tinc temps!!!

El tema de LATEX, ho trobe molt interesant, però... no tinc temps!!!

La presentació que hem preparat la tenim en odt i en pdf. Com que fa temps que no pose cap transició ni animació, ni res de res en les diapositives, podem utilitzar el pdf sense cap problema. De fet, a la web del congrés han penjat el pdf que els vam enviar.

Segurament, sense aquesta Comunitat no hauria iniciat la majoria dels projectes que he portat endavant en els últims anys, no hauria pogut compartir el curs d'edició de vídeo en la xarxa Internet, no hauria solucionat molts dels problemes que he tingut en l'ús o instal·lació de programari lliure, no hauria descobert algunes aplicacions útils, no hauria aprés a fer presentacions amb eficacia... Així que, a més de fer xapetes, trobe que és correcte mencionar aquesta comunitat en allò que faig públicament, com és el cas de la comunicació del congrés.

Així que gràcies a tu i a tots/es.

In reply to Deleted user

Re: Ens anem a Mérida!!

by Deleted user -

Hola Daniel.

Ah... el temps

Ací no tenim temps ningú, però tots anem fent alguna cosa. Jo m'ajude constantment del GTD (Getting Thinks Done), Google Calendar, RTM (Remenber The Milk), 42Goals i 30boxes.

GTD: Sistema de recopilació i priorització de tasques... la teoria.
Google Calendar: calendari sincronitzat amb l'smart phone.
RTM: Implementació genial, gratuita sobre la web.
42Goals: Sistema de registre per crear hàbits personals.
30Boxes: igual com RTM i Google Calendar, junt i amb una vista de 30 caixes.

Aixina i tot, anem com anem...

La comunitat

És molt grat compartir experiències, expectatives i aprenentatges, u es sent acompanyat. Jo també crec que el coneixement que generem entre tots val més que la suma de les individualitats. Això i que, ací no sobra ningú, tinga el nivell que tinga.

Editor de vídeo

M'agrada molt més la fotografia que el video. Vaig citar FinalCut perquè és un programa professional, és un dels que solen usar les productores de TV com ara RTVE.

No és software lliure, però potser, cal saber la referència professional per valorar què utilitzem.

Crec que en algun moment he utilitzat KDEnlive, però tinc de sobres amb OpenShot. Em va semblar molt interessant que estiguera als repositoris de Lliurex. Si el necessites l'instal·les i a marxar. Em va costar menys de 5 minuts aclarir què era el que volia fer.

LaTeX

El tema de LaTeX no és més que un misto en un polvorí. Tractava de cridar l'atenció de que existeix alguna cosa més que PowerPoint i Impress per fer presentacions. Tots dos programes molt respectables.

A més agafant una base de codi potser es puga muntar més apressa la presentació.

Tot és per què des d'un temps a aquesta part vaig intentant optimitzar el temps del meu treball utilitzant text pla per tal de treballar. Ara mateix ja no solc utilitzar Open Office sino Vim o Emacs + Markdown + Pandoc + Git.

Vim: processador de textos en terminal. Super eficient, però amb curva d'aprenentatge una mica dura al principi.
Emac: el mateix, però fet per Richart Stallman. Molt eficient.
Markdown: llenguage de marcat super super super senzill.
Pandoc: conversor de l'arxiu al format que vullgues.
Git: control de versions, pots veure què has canviat, amb tota la història del document.

Resultat: escric amb la mateixa rapidessa amb un ordinador d'ultima generació que amb un ordinador de principis dels 90 (80486). Això em fa percebre una llibertat i una eficiència que mereix la pena provar.

Bo, perdoneu l'extensió, però és que aquesta nit no fa calor.

Salutacions