S'admeten donacions

S'admeten donacions

by Deleted user -
Number of replies: 13

Un dels efectes de #novadors12 és el fet que alguns companys em van convèncer de posar un botó per fer donacions i pagar d'aquesta manera el hosting i el domini d'edutictac.

Reflexionant i després dels 40€ que van traure amb les xapes de Daniel i els 2,68€ de la venta de samarretes... xDD he pensat que seria bo per a la comunitat no dependre d'una persona, aquest per tant pense pot ser un pas beneficiós per a tots.

La idea que va sorgir al dinar de Novadors va ser posar una quantitat i fer donacions fins arribar a ella, jo no sé com és fa tècnicament això però si sé crear un botó de paypal que és molt senzill, té un inconvenient i és que cobren interessos comissió però pense és el servici més segur a la xarxa... si algú coneix alguna altra manera que parle.

Seguim caminant fins a on ens porte la imaginació ;D

In reply to Deleted user

Re: S'admeten donacions

by Deleted user -

Així de fàcil? Directament al comentari del foro? Molt bé. Supose que més que interessos serà una comisió per cada donació, que em pot semblar raonable pel servei, supose que a tu també et sembla, per tant ara mateix te faig una "donació" contribució amb molt de gust.

Crec que aquestes coses les hen de repartir entre tots, perquè tots disfrutem de la seua existència. Al menys jo disfrute.

Va ser una llàstima tindre el cor dividit en novadors entre edutictat i la redbiogeo, però acudiré a un altre dinar quan vulgueu.

In reply to Deleted user

Re: S'admeten donacions

by Deleted user -

Hola xics.

Sí, Paypal és la millor opció per tal de fer transaccions per internet. No ho fem d'altra manera que conec casos molt dolorosos... bé, en ma també podria ésser una opció.

Té una miqueta de comissió, però potser és el preu que hem de pagar per la gestió.

Em sembla molt bé, potser caminem cap a la gestió d'una associació, potser no, el cas és que seria important que posarem els mecanismes perquè aquesta comunitat perdurara al llarg del temps. Ni idea de com es podria gestionar, ni idea de si mereix la pena.

Potser Pedro ens podria comentar l'experiència de Biogeo de cara a valorar en un futur la posibilitat o bé descartar-la.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: S'admeten donacions

by Deleted user -

Potser seria bo posar el botó o l'enllaça a la segon línea de la portada. per tal que no es perguera en el foro.

Salut

In reply to Deleted user

Re: S'admeten donacions

by Deleted user -

Hola.

En la redbiogeo, quan Ning va dir que passava a ser de pagament, varen discutir si deixar-ho estar, montar una xarxa en algún lloc gratuït o pagar. Finalment decidiren pagar la quota de ning i encetaren una cuestació per transferencia. Al què manifestava la intenció de col·laborar, Manuel li enviava en número de compte corrent.

Arreplegarem el doble del que es necessitava per a pagar un any però ara estem en un impàs, sense arribar a acords sobre com continuar.

Crec que el botó de PayPal és de les millors solucions, si no te cobra comissió PayPal te la va a cobrar el banc quan faces la transferència, haurem d'assumir despeses de gestió.

Pel què respecta a anar cap a una associació, al dinar de l'últim dia de novadors em varen explicar els problemes administratius de les associacions, en principi es pot accedir a subvencions, que ara son improbables, però conlleva la creacció d'estatuts i obligacions legals amb hisenda. Per la meua part preferesc donar a l'ente "comunitat eduticitac", sense que tinga un cos legal.

Salutacions. Ara vaig a fer feina de juliol, el pa ja està fet i l'arrós al forn està en camí.

In reply to Deleted user

Re: S'admeten donacions

by Deleted user -

Moltes gràcies Pedro i Alfons per les vostres donacions.

Jo de moment tampoc veig el tema asociació, el que està clar és que ara la cosa canvia, ja no és un tema personal i realment és comunitari, he pensat acompanyar al botó amb aquest text a vorer que vos sembla...:

Per què fer una donació a la Comunitat EduTicTac

Aquest lloc és un projecte que busca ser un espai d'encontre per a docents. És un projecte sense ànim de lucre, una iniciativa per tal de difondre l'ús de programari lliure i d'altres eines que poden ser interessants en l'àmbit educatiu.

Gràcies a tots, la Comunitat Edutictac gaudeix d'un trànsit elevat d'usuaris que accedeixen diàriament per compartir, resoldre problemes, jugar, realitzar activitats educatives... Per això, es necessiten uns recursos tècnics que comporten despeses econòmiques cada mes, com ara el lloguer de servidors.

Per això, s'agraeix enormement que aportis qualsevol donació, que serà utilitzada única i exclusivament per finançar les despeses del lloc web i garantir el seu funcionament.

In reply to Deleted user

Re: S'admeten donacions

by Deleted user -

Em sembla molt bé el botó de Paypal. Se m'ha ocorregut una altra forma de financiació. Seria vendre llibres en paper de wikimanuals. Ja sabeu que hi ha gent que perferix tindre les coses en paper per llegir-es de forma més còmoda. Si hi han PDFs fets seria tan fàcil com ficar-los en un lloc d'impressió sota demanda, com ara bubok.es i cobrar un xicotet benefici per cada llibre imprés. Supose que no es trauria gran cosa (jo tin un llibre allí i no he venut més copia que les que jo he comprat, i això que no tenia cap benefici) però pot servir per augmentar el catàleg de serveis de la comunitat.

Per cert, què s'ha de fer per poder editar o crear nous continguts en wikimanuals? Tinc algunes coses que m'agradaria compartir (quan tinga temps).

In reply to Deleted user

Re: S'admeten donacions

by Deleted user -

Hola Tàfol.

Crec que has tingut una gran idea.

El que es puga imprimir els wikimanuals és un alicient per fer-ho. Crec que és una cosa molt útil.

Podriem pujar edicions mensuals o si és molta feina podriem allargar-ho una miqueta més però, potser seria important donar-li sistematicitat a la cosa.

Caldria no utilitzar imatges ni icones amb drets d'autor, així que caldria revisar perquè no se'ns escapase cap.

Per anar centrant el tema podeu revisar la portada d'aquest treball:

The Debian Administrator's Handbook

Aquest llibre conté dos tipus de llicència ISBN (per impressió en paper i ebook), i Creative Commons.

No tinc experiència,ni en un tipus de llicència ni en el registre de les mateixes, tot i que sé que les llicències Creative Commons soles s'han de comunicar però potser cal inscriure's a algun lloc per tal de protegir l'obra.

Mireu aquest tipus de llicència:

http://www.myfreecopyright.com

Me la vaig trobar ací:

http://www.mamatambiensabe.com/

Seria bo que clarificarem aquest punt ja que als centres també generem molts tipus de materials que finalment no publiquem, si som capaços d'aclarir aquests punts guanyarem tots.

En aquest lloc teniu més informació sobre el llibre citat, caldria potser construir una web específica on s'aclariren les coses:

http://debian-handbook.info/

En aquest cas es contextualitza les donacions, han fet uns botons per tal d'especificar els diners a donar. També es pot veure com aconseguir el llibre a:

lulu.com

Bé, doncs anem avançant.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: S'admeten donacions

by Deleted user -

Genial la ida Tàfol, ja t'he creat un compte en wikimanuals, van tindre que tancar el registre per spam, tenim un subforo per si tens qualsevol dubte al respecte de la wiki...

Per altra banda la nova web de preguntes i respostes també té l'opció de crear llibres... a aquest pas montem una editorial xDD

In reply to Deleted user

Re: S'admeten donacions

by Deleted user -

Hola!!!!

Per la meua part ja he fet una petita donació ... de mica en mica ...

Un saludet i ànims!!!!

Antonio Coloma.

In reply to Deleted user

Re: S'admeten donacions

by Deleted user -

Ja he fet la meua primera (xicoteta) donació. De mica en mica s'ompli la pica.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: S'admeten donacions

by Deleted user -

Moltes gràcies a tots, ja hem arreplegat 79,75€!!! he fet un full de càlcul per a que els comptes estiguen el més clares possibles. En el apartat gastos he posat només els de l'actual hosting, avanç van estar un any en altre que no me va agradar ;D 

Malgrat que fer aportacions econòmiques és molt important, pense que participar activament en la comunitat també ho és ja que si no perdem la raó de ser, així que serà molt ben vinguda qualsevol aportació ja siga econòmica o no ;D

Seguim endavant.

Moltes gràcies per les vostres aportacions.

In reply to Deleted user

Re: S'admeten donacions

by Deleted user -

Feta també la meua xicoteta aportació a un projecte que cada dia va a més!! big grin

Ánims i que continueu tots fent tan bon treball com fins ara.

Dani