Un fòrum obert per xerrar sobre qualsevol cosa que es vulga, per favor abans de participar sol·licita donar-te d'alta en el nostre grup de Telegram, així evitem l'spam.

Questió

by Deleted user -

Hola,

M'agradaria saber quina es la vostra opinió sobre les TIC (Tecnologies de la informació i comunicació) com a un element articulador de les ciències en l'àmbit de l'educació primària.

Gràcies per la vostra opinió,

Miguel.

Feliç 2017 i novetats...

by Deleted user -

Bon dia Comunitat,

com tots els anys per aquestes dades aprofitem per actualitzar i provar l'última versió de Moodle i ja de pas aprofitar per posar un nou tema. Mantindre actualitzat aquest espai és important ja que guarda part important de la nostra història.

Per altra banda hem actualitzat el hosting i ara és molt més àgil i ràpid. També hem actualitzat el Planeta de blogs i pròximament els Wikimanulas...

Com sempre vos convidem a participar en el grup de Telegram que cada volta és més actiu i enriquidor.

Bon any per a tots, seguim aprenent smile


PDI SmartBoard amb tecnologia DViT

by Deleted user -

Hola:

He impartit cursos al professorat de Primària i Secundària al voltant de LliureX, i de disseny de webs personals a Mestre@casa, per la qual cosa -ara que tinc més temps- vaig a quatre o cinc Centres què me coneixen i, a canvi "d'un cafè sense pastes" (es a dir, a canvi de res), faig d'EPI (Equip de Primera Intervenció que es diu als Plans d'Emergència) i ajude i repare problemes TIC.

Voldria saber si algú de vosaltres sap on trobar o en té els drivers per a LliureX de la pdi Smart DViT (sèries 480 fins a la 800).

Ja he provat fer-la funcionar amb xinput calibrator, mrpdi, lliurex-smart, etc i LlliureX no la fa funcionar; encara així, fent lsusb sí que la troba ... de vegades. El tècnic del SAI corresponent tampoc ha pogut resoldre el problema.

Ja me va costar parlar moltes vegades amb la Panasonic a Barcelona per a fer funcionar las pdi Panasonic que regalaven les Editorials, però sembla que les relacions amb l'Empresa de la Smart no són molt lleugeres i ràpides.

Tampoc estaria mal seguir treballant en la línia de MrPDI o al kernel per a incentivar l'ús de LLiureX entre el professorat, garantint prestacions necessàries i no decebre-lo.

Gràcies per escoltar.

Manuel Martínez Segura.

elteumestre@gmail.com

Aplicació per a crear exàmens

by Deleted user -

Hola a tothom.

Ja fa temps que no entrava per aquests fòrums i volia compartir amb la comunitat una aplicació web que he creat per a realitzar exàmens amb possibilitat d'usar fórmules matemàtiques també.

No es tracta d'una aplicació per a fer exàmens i contestar-los online, sinó que és una aplicació per a construir-nos el nostre propi banc de preguntes (o preguntes que altres usuaris hagen classificat com a públiques) i després generar l'examen per a imprimir. Les preguntes les podem classificar per assignatura i temes. En les instruccions hi ha un petit resum de com usar l'aplicació

Us deixe un exemple d'examen generat amb l'aplicació en la qual he inclòs també una pregunta tipus test amb imatges.

Si algú vol usar-ho, l'aplicació generarà un usuari i una contrasenya aleatòria (perquè ningú introduïsca cap dada privada), açò si, caldrà guardar-la (ja que és complicada de recordar) per a no perdre el treball que heu fet dins de l'aplicació. Encara que podeu donar-li a generar usuari tantes vegades com vulgueu fins a aconseguir una més o menys assequible.
Bé, l'aplicació es troba en http://montsedoc.com

Si us agrada, espere que la gaudiu.
Salutacions

PD: Encara tinc pendent la possibilitat de generar aleatòriament un examen, seleccionant els temes i el nombre de preguntes per cada tema. En la web hi ha també un petit fòrum para consultes suggeriments i dubtes

Impresora en clientes ligeros

by Deleted user -

En julio el técnico del SAI nos arregló el mal funcionamiento de la nueva versión de Lliurex en el aula de informática, pero algunos clientes no reconocen la impresora, simplemente no la ven.

¿Alguna pista de por dónde intentar solucionarlo?

Metodologies àgils

by Deleted user -

Bones.

Ja em semblava a mi que tardaven molt en arribar les metodologies àgil a l'educació.

La metodologia àgil marca la diferència entre una concepció més tradicional i una d'altra més innovadora, que respon als nous temps, als nous contextos.

He trobat un bloc que hi parla, per fi de metodologies àgils en educació, i fa un agrupament d'algunes que ja coneguem.

https://clasesagiles.wordpress.com/

Trobe a faltar la metodologia Scrum aplicada a l'educació com a tal. El fet de valorar el temps invertit en un projecte i anar adaptant-se té molt de sentit. Cal abandonar la gestió de projectes basats en calendaris, millor revisar, iterar per tasques, i valorar la progressió dels xicotets passos.

Estem molt verds, encara necessitem temps per plantejar noves maneres de fer i madurar com fer-les, però sens dubte corren aires de renovació pedagògica des d'un punt de vista més pràctic que teòric.


Deixe la referència: http://eduscrum.nl/en/file/CKFiles/The_eduScrum_Guide_ES_Versie_1.2.pdf

i la font: http://eduscrum.nl/en/links


L'educació és culpable, quasi sempre,
de desviar a la gent dels seus talents.
Ken Robinson

FORUMS COORDINADOR TIC O MESTRE A CASA

by Deleted user -
Bona nit:

Perdoneu però vaig perduda. Estic intentar esbrinar dues coses i des de mestre a casa dins de la coordinació tic m'he clavat en un forum per preguntar per la sincronització de l'alumnat i l'autorització (document) de les famílies. La cosa es que a mi em diu quan envie la consulta: operació feta correctament però després no la veig. A més, no se com de sobte em puc trobar en un altre foro on les consultes són antigues. Inclús per fer aquesta consulta, no sé si ho fet on i com toca.

No sé si m'he explicat bé i em podeu ajudar.

Gràcies i salutacions.

Laura

Programa per a megafonia de centre 2.0

by Deleted user -

Bon dia, gràcies a que Antonio Coloma ha fet una nova versió millorada m'he animat a compilar-la i pujar-la ací en format .deb per si algú més vol aprofitar aquest senzill però efectiu programari. Només teniu que descarregar i instal·lar.

Bon profit!!



Programa per a megafonia de centre

by Deleted user -

Obric aquest altre  fil per comentar el tema del programari per posar música per a les entrades i eixides que sonen a la megafonia del centre., Tenim un equip TOA VM2400 que venia amb la dotació d'apertura del centre ja fa molts anys. Diuen que és de molta qualitat. El passat curs el portarem per a que li posaren una targeta de memòria i amb un programa privatiu molt complicat es pot posar la música a la targeta i amb un rellotge programador fer que sone a les hores indicades. El problema és que cal passar tota la música de wma a mp2 (no ,mp3) i això fa que calga utilitzar diversos programes i es fa molt pesat canviar les músiques. Algú coneix algun sistema senzill i pràctic i que utilitze software lliure? Amb el canvi a lliurex dels ordinadors de secretaria ja no podem utilitzar el programa que portava l'equip ( TOA-EV200  )

Salutacions