Aplicació per a crear exàmens

Aplicació per a crear exàmens

by Deleted user -
Number of replies: 11

Hola a tothom.

Ja fa temps que no entrava per aquests fòrums i volia compartir amb la comunitat una aplicació web que he creat per a realitzar exàmens amb possibilitat d'usar fórmules matemàtiques també.

No es tracta d'una aplicació per a fer exàmens i contestar-los online, sinó que és una aplicació per a construir-nos el nostre propi banc de preguntes (o preguntes que altres usuaris hagen classificat com a públiques) i després generar l'examen per a imprimir. Les preguntes les podem classificar per assignatura i temes. En les instruccions hi ha un petit resum de com usar l'aplicació

Us deixe un exemple d'examen generat amb l'aplicació en la qual he inclòs també una pregunta tipus test amb imatges.

Si algú vol usar-ho, l'aplicació generarà un usuari i una contrasenya aleatòria (perquè ningú introduïsca cap dada privada), açò si, caldrà guardar-la (ja que és complicada de recordar) per a no perdre el treball que heu fet dins de l'aplicació. Encara que podeu donar-li a generar usuari tantes vegades com vulgueu fins a aconseguir una més o menys assequible.
Bé, l'aplicació es troba en http://montsedoc.com

Si us agrada, espere que la gaudiu.
Salutacions

PD: Encara tinc pendent la possibilitat de generar aleatòriament un examen, seleccionant els temes i el nombre de preguntes per cada tema. En la web hi ha també un petit fòrum para consultes suggeriments i dubtes

In reply to Deleted user

Re: Aplicació per a crear exàmens

by Deleted user -

Sembla molt interessant, lúnic que no m'agrada és que el banc de preguntes es guarde en el servidor web, depens d'ells i si el servidor tanca...

Salutacions

Fran

In reply to Deleted user

Re: Aplicació per a crear exàmens

by Deleted user -

M'he liat jo mateix. Pensava que era una ferramenta d'una empresa externa, no m'havia adona't que l'havies creat tu Antonio. Per això pensava que el dependre d'un servidor de tercers podia ser un poc perillós. Però la compartició d'un banc de preguntes d'examens és una molt bona idea. 

In reply to Deleted user

Re: Aplicació per a crear exàmens

by Deleted user -

No passa resFran, encara que és cert que en certa manera jo sóc un tercer i el servei tampoc es pot garantir per a tota la vida, però bé, almenys uns anys m'imagine que si . Despues igual ja no fa falta fer examenes i ens basem en altres mètodes d'avaluació.
Salutacions

In reply to Deleted user

Re: Aplicació per a crear exàmens

by Deleted user -

És clar que podria haver-la instal·lat en el meu servidor local, però d'aquesta forma únicament la podria usar jo i poc més.

El propòsit és que estiga disponible per a aquelles persones que li puga interessar i a més fomentar l'esperit col·laboratiu per a compartir les preguntes creades i que ens resulte més fàcil les tasques a tots i l'única manera que açò siga possible és mitjançant internet

D'altra banda, els servidors són grans empreses que tenen allotjades milions de webs i és difícil que tanquen així com així i en cas de fer-ho, m'ho comunicarien per a poder rescatar la base de dades i l'aplicació (amos, supose jo)

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: Aplicació per a crear exàmens

by Deleted user -

El que crec Fran vol dir és que no tens control del teu treball.

Crec això es podria solucionar de varies maneres, primera alliberar el programa per a que cadascú l'instal·le on vullga (el seru pc, un altre hosting...) i després donant la possibilitat d'exportar el treball de cadascú en diferents formats: full de calcul, pdf i format propi per exemple un zip que permeta importar en altre hosting on estiga el programa instal·lat...

Per exemple ara està en el servidor del teu centre, però imagina que ni altre instal·lat en edutictac i puc moure els meus treballs d'un a l'altre... Crec que pot ser enriquidor. Si per exemples creem una web on compartim també els paquets d'exàmens importables a la plataforma, Com ho vegeu?

In reply to Deleted user

Re: Aplicació per a crear exàmens

by Deleted user -

Samu, el problema ja saps per experiència que estaria en les actualitzacions, en els dubtes d'instal·lació, en si la meua aplicació en el meu servidor no es veu bé,..... i a veure com es resoldria tot açò quan un no es dedica de forma professional a la programació i li falta temps per a tot.

Crec que és millor que hi haja una aplciación i aquesta siga de lliure accés per a tots i que el programador s'encarrege d'una sols instal·lació.i fer que funcione bé

Pel que fa a exportar a full de càlcul, ummmmm, difícil està. Les preguntes de text no hi hauria problema, però les de tipus test, aquelles que continguen fórmules (són expressions en Latex que qualsevol aplicació no les interpreta bé), les imatges ( que no es guarden en la base de dades, sinó en una carpeta),.... i algunes coses més, utilitzen formats de difícil solució per a l'exportacion a no ser que siga a una altra mysql. Açò si, es poden guardar totes les preguntes com PDF en un únic PDF (n'hi ha prou amb seleccionar-les totes i llest).

Salutacions i enhorabona. Ja ens vorem
In reply to Deleted user

Re: Aplicació per a crear exàmens

by Deleted user -

Hola Antonio:

He provat l'aplicació creant un examen i em sembla molt útil el poder tindre una base de preguntes a emprar en diversos examens segons necessitats. Per exemple., fer examens de cada tema o lliçó i després poder, crear un de nou per a l'avaluació trimestral sense necessitat de tornar a reescriure les preguntes.

Seria molt pràctica l'opció que proposes de generar aleatòriament un examen.

En un primer moment se m'acudixen altres possibilitats que podries  implementar com:
-Poder afegir un logo del centre o classe en la capçalera de l'examen.

- Poder crear altres tipus de preguntes com : completar, ordenar, memòria, menús desplegables, Verdader o Fals, enllaç a url d'una web (sense emprar el codi font)... de major utilitat per a primària

Ja diràs si hi han novetats

Salutacions i enhorabona

Paco

In reply to Deleted user

Re: Aplicació per a crear exàmens

by Deleted user -
Gràcies Paco pels suggeriments. Primer vaig a veure si resol en breu el de l'examen aleatori, encara que li veig algun problemeta en quant a com seleccionarà les preguntes (em podria generar un examen de preguntes molt similars, però bé, açò és també l'atzar).

La qüestió del logo, pot resultar útil. Intentaré implementar-la en breu. Per a açò afegiria unapartat de configuració d'examen (estic pensant en el logo, a triar el tipus de lletra entre diversos tipus, la grandària de la lletra en els exàmens,.... També es podria afegir diversos logos per a seleccionar el que corresponga segons la classe,....)

Quant als tipus d'exàmens, els de completar i ordenar es poden crear amb el quadre de text.

Els de vertader i fals, amb el tipus test creant dues respostes i assignant-les com a text vertader o fals.

Els de memòria, menús desplegables i enllaç a url d'una web no li'l que és smile

Salutacions
In reply to Deleted user

Re: Aplicació per a crear exàmens

by Deleted user -

Hola Antonio, gràcies per considerar les meues idees.

Et comente:

- Algunes de les preguntes o qüestions que planteje són del tipus que apareixen a programes com Exe-Learning o Jclicauthor, on algunes activitats com "Completar", "Ordenar","Verdader o fals" "Memoria"... es poden dissenyar mitjançant plantilles tipus com les teues ;de manera que després es poden crear automàticament (com el teu model test mes o menys).No es creen en el quadre de text cada vegada.

En concret en jclicauthor apareixen altres interessants com : associacions simples i complexes, puzzles, activitats d'informació o exploració...

Respecte a les que no coneixes de les que et vaig indicar, t'explique:

-Memòria :Cada una de les peces que formen l'objecte apareix amagat dos vegades dins de la finestra de joc. En cada tirada es destapen un parell de peces, que es tornen a amagar si no són idèntiques. L'objectiu és destapar totes les parelles. 

-Menús desplegables: Són una mena de tipus test, on es crea un llistat de possibles respostes que al clicar en una fletxeta apareixen en un menú desplegable del tipus triar font o tamany en word o Libre office; i al clicar en la resposta desitjada , aquesta queda automàticament escrita.

- L'enllaç a url d'una web externa: es tracta d'incloure una url en una paraula o frase mitjançant una icona d'enllaç com la que apareix en word, Libre office o alguns editor de text, en la què al clicar apareix una caixa on escriure la adreça html.

Salutacions

Paco

In reply to Deleted user

Re: Aplicació per a crear exàmens

by Deleted user -

Hola Paco, ja he incorporat la possibilitat d'un logo o varis. Aprofitant que ja estava posat a la faena, he inclòs la possibilitat de triar la grandària de la lletra i el tipus de lletra (a triar entre unes quantes de google fonts) amb el qual s'imprimirà l'examen i la personalització del nombe dels camps que apareixen en la capçalera.


Respecte a la qüestió del tipus de preguntes, les opcions que planteges em semblen més pròpies d'una aplicació online o per a usar-la amb l'ordinador. Aquest no era de moment la intenció amb la qual he creat l'aplicació, ja que per aquest tipus de preguntes, com comentes ja hi ha algunes aplicacions que ho fan.

Salutacions