Un fòrum obert per xerrar sobre qualsevol cosa que es vulga, per favor abans de participar sol·licita donar-te d'alta en el nostre grup de Telegram, així evitem l'spam.

Ordinador no arranca després d'actualitzar Ubuntu 12.04

per S'ha esborrat l'usuari -

Hola,

Ajuda! tinc un portàtil amb windows 7 i Ubuntu 12.04. Pràcticament només faig servir Ubuntu. Funcionava de meravella fins que, hui, després de instal·lar les actualitzacions recomanades, m'ha eixit una errada que deia alguna cosa com "hi ha un error en Ubuntu, si alguna cosa no funciona bé, reinicia l'ordinador". He continuat treballant fins que he vist un altre missatge "cal reiniciar per acabar d'instal·lar les actualitzacions". Li he donat a reiniciar i l'ordinador ha començat a apagar-se però s'ha quedat aparentment penjat mostrant el logo de Ubuntu que apareix normalment just abans d'apagar-se. L'he apagat a les braves i quan he tornat a iniciar NO ARRANCA! no reconeix el gestor d'arranc. Surt un missatge que diu alguna cosa com "Insert boot device or reboot".

No sé què fer. Algun suggeriment? per on comence? Gràcies per endavant.

Nota: puc arrancar des de USB i he pogut enviar aquest missatge gràcies a un LIVE USB que tinc.

Varis JClic

per S'ha esborrat l'usuari -

¡Hola company!

Vàries coses del JClic en l'última actualització LLiurex:

Per raons diverses em tingut que reinstal·lar el servidor de l'aula d'informàtica, anteriorment versió 10 i un ordinador de casa escriptori versió 12.06 en aquesta setmana i em passa el següent.

Escriptori: al punxar en el jclic no s'obri, no dona cap missatge d'errada. Si està instal·lat i té la biblioteca,etc.

Servidor: no funciona el so, diu el JClic que no te el jmf instal·lat i després de fer-ho seguint manuals no he segut capaç de fer-lo funcionar.

Algunes pistes.

I per raons evidents com puc fer que per defecte s'obriga en el jclic i no en el navegador firefox la biblioteca jclic-aula i no l'altra instal·lada.

Fallo de autenticacion de todos los clientes

per S'ha esborrat l'usuari -

Tenemos 2 aulas de informática, y hace 2 días, tuvimos un problema en una de las aulas:

Ningún cliente podía entrar con usuario y contraseña. Sin embargo, la red interna funcionaba (ping's ok desde ordenador cliente a servidor, etc...).

Intentamos crear nuevos usuarios desde LLum, zero server wizard, y muchas cosas más que ya no recuerdo... Después de inicializar LDAP, creamos 20 usuarios genéricos. Cuando intentamos entrar con uno de ellos desde el ordenador cliente, ya no dió fallo de autenticación, pero no logró cargarse ninguna carpeta en el escritorio... el error ... algo del Nautilus. A partir de ahí, borramos las carpetas de los usuarios antiguos del /net/home/students. Y ya tampoco dejó ni autenticar....

Hoy por desgracia, sin tener resuelto el problema. Nos ha pasado lo mismo en la otra aula de informática. Ningún ordenador puede entrar.

Gracias por adelantado.

Moodle y limitación tamaño archivo

per S'ha esborrat l'usuari -

Buenos días,

He instalado la última versión de Moodle desde el Softaculous en el CPanel de Conselleria. Todo bien, pero tengo un problema al subir archivos de más de 18MB. Siempre me da un error:

"ERROR: Cadena JSON no válida

Request Entity Too Large
The requested resource/moodle/repository/repository_ajax.php
does not allow request data with GET requests, or the amount of data provided in
the request exceeds the capacity limit.
Additionally, a 404 Not Found
error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
"

Tengo el límite en Moodle en 300MB y al ver la configuración de PHP también me salen 300MB. ¿Alguien ha tenido el mismo problema?

Un saludo y gracias,
David

PMB i localitzacions biblioteca

per S'ha esborrat l'usuari -

He creat noves localitzacions al PMB per a posar els llibres de les biblioteques d'aula però no se com afegir els exemplars a aquestes localitzacions que si apareixen al OPAC però no quan registre un llibre (sols apareix Biblioteca principal i bibliobús) La veritat és que llegint el manual no trobe res sobre aixó. També volia preguntar si els llibres de la biblioteca d'aula estaran ben registrats d'esta manera o cal utilitzar les cistelles i prestatgeries. Gràcies

firefox 15.01 en català i lliurex

per S'ha esborrat l'usuari -

Bon dia porte uns dies boig per intentar passar al català el firefox després d'una actualització es va instalar en anglés i no hi ha manera de passar-ho al català/valencià o castellà, he seguit varios procediments que he vist en la xarxa i de cap manera he pogut sol·lucionar-ho, alguna idea? gràcies

Activar micròfon

per S'ha esborrat l'usuari -

Porte algun temps intentant activar el microfon en el servidor de nemo i no hi ha manera. Ni en el connector de davant ni al de darrere de cap dels servidors puc fer-lo funcionar. El cas és que es troba actiu i amb la màxima potència però no es sent res ni es pot gravar res amb l'audacity. Algú em pot ajudar.? Gràcies.

Drivers de la PDI Promethean a Lliurex 12.06

per S'ha esborrat l'usuari -

Hola companys.

Fa uns dies vaig demanar ajuda per tal d'interessar-me per si algú havia instal·lat els drivers de la PDI Promethean a Lliurex 12.06.

http://ask.edutictac.es/?qa=146/drivers-promethean-lliurex

Sembla que ningú es va atrevir a contestar...

Doncs he aconseguit fer-la funcionar seguint els passos d'aquesta pàgina:

http://www.comprenderelsistema.com/4/post/2012/02/cmo-instalar-una-pizarra-digital-promethean-en-linux-ubuntu-lliurex.html

Tot i això ja us contaré, ja que el software està en beta les a notes sobre el codi dels desenvolupadors de Lliurex sembla que encara hi ha alguns problemes:

https://projects.lliurex.net/projects/codi/wiki/Pdi-database

Continuarà...

Salut

compra PDI's

per S'ha esborrat l'usuari -

Bon dia companys, a la nostra escola estem plantejant fer la compra de 3 PDI, que em recomaneu tactiels, electromagnètiques? també necessitaria algun distribuidor que en porte per vore ofertes, etc...

Heu comprat pissarres ultimament? estem apurats de diners, que em recomaneu qualitat/preu? necessitarie, el kit complet pissara + projector.

Gràcies, igual vos demane massa però vist el nivell que hi ha foro veig que és el millor lloc on demanar asessorament