YunoHost a EduTicTac

YunoHost és una distribució de Linux basada en Debian empaquetat amb programari lliure que automatitza la instal·lació d’un servidor web.

El propòsit de YunoHost és permetre als usuaris allotjar fàcilment els seus propis serveis web en habilitar una interfície web i fer clic per a instal·lar diverses aplicacions web.

Les aplicacions actualment admeses inclouen un gran catàleg entre les que podem trobar un servidor de correu electrònic amb una interfície de correu web, un lloc web de WordPress, un servidor de missatgeria instantània, un agregador de notícies, un servidor d’intercanvi d’arxius i moltes més que podeu consultar en el seu catàleg d’aplicacions oficial.

Una de les característiques de YunoHost que crida molt l’atenció és que compta amb una versió per a Raspberry Pi. Pel que pots mostrar-te un servidor personal amb ajuda d’aquesta distribució de Linux i el teu xicotet dispositiu.

YunoHost inclou el servidor web nginx, MariaDB, l’agent de transferència de correu Postfix i el servidor IMAP Dovecot, inclòs el filtre de spam Rspamd.

El servidor Metronome IM XMPP, OpenLDAP, Dnsmasq i el sistema d’autenticació transparent SSOwat per a l’inici de sessió únic també estan disponibles, igual que Let’s Encrypt per a crear certificats SSL, la qual cosa és molt còmoda i fa aquesta tasca molt senzilla.

YunoHost també proporciona un repositori comunitari de scripts d’ajuda validats per a instal·lar altres serveis i aplicacions.

A més d’una sèrie d’eines que facilita el manteniment de tot, l’administració d’usuaris i el seguiment d’actualitzacions, siga en la línia de comandaments o mitjançant la interfície web, que és molt senzilla.

Per totes aquestes raons i algunes més estem migrant tots els serveis d’EduTicTac a YunoHost. Esperem traure-li profit.

Feu un comentari

"edutictac.es