El meu inici per aci ...

El meu inici per aci ...

by Deleted user -
Number of replies: 5
Hola a tots/es!

El meu nom és Antonio Coloma, professor d'Informàtica i encarregat del maquinari i programari de l'IES l'Almadrava de Benidorm (cosa que faig ben agust smile
Per a fer una petita introducció, totes les aules (temàtiques) estan amb lliurex 9.09 (lite i desktop) i tots els altres també amb lliurex 9.09 (aula, biblioteca, sala profes). He començat a implantar la 10.09 i el model de centre.
A poc a poc estic explicant-ho en http://elblogticdecolo.blogspot.com/

Un saludet a tots/es ... ja compartirem cosetes smile




In reply to Deleted user

Re: El meu inici per aci ...

by Deleted user -
Benvingut Antonio, un plaer com sempre compartir, he afegit el teu blog al planetaki de manera que quan publiques algo apareixerà a la portada d'aquest espai.

Seguim en contacte.

In reply to Deleted user

Re: El meu inici per aci ...

by Deleted user -
Hola Antonio,

Quina enveja, sempre que els companys venen a buscar-me és per problemes amb el Windows... i he de fer feina tirada i a disgust.

M'agradaria anar equipant l'Institut amb el model de centre LliureX, però fins que no facen la remodelació... quan acaba la crisi?

Segur que trobes gent per ací que van en el mateix camí que al teu centre i podeu compartir solucions.

Salutacions.
In reply to Deleted user

Re: El meu inici per aci ...

by Deleted user -
Hola Toni!! El meu compi!! Ací estem també, jejeje. Ací la gent és estupenda.. col·labora molt.. no jo precisament però bueno.. poquet a poquet.

Jo tenia la beta i al actualitzar ha anat tot bé. He usat el wizard pels servidors i m'ha funcionat bé.. per provar el model de centre me conforme de moment a configurar la meua aula com a servidor de centre.. i les altres com servidors integrats.. ho he fet però encara no he provat si les rèpliques del usuaris les ha fet bé. Ja contaré.

He estat mirant el blog i m'ha agradat. Només un petit comentari que te'l faré per ací. Jo no faré que tot l'internet isca pel servidor que fa de model de centre.. com pareix que és la teua idea. La meua idea (una vegada que prove que en les aules funciona) és que els servidors tinguen eixida directa d'internet i usar l'interfície de manteniment perque es facen les rèpliques.

Saludets compi!!
In reply to Deleted user

Re: El meu inici per aci ...

by Deleted user -
Hola Hermi.

Interessant el que dius. No acabe d'entendre l'estructura del centre integrat Lliurex. Sí entenc els dibuixos, però em manca informació per a interpretar-los.

Ara mateix tinc el server de Biblioteca tombat, ja no sé si per una actualització o perquè han caigut les DNS del router del centre.

Espere que traguen prompte el manual.

Ara mateix estic fent proves amb el Live-DVD del Server de Lliurex a veure si trobe com solucionar-ho.

Per configurar el server la ferramenta és:

$ zero-server-wizard

Jo he tardat en localitzar-la, tot i què fa prou temps la la vaig utilitzar per configurar el server de la sala de profes, ara no la trobava. El cas és que cal executar-la des de cònsola.

Quan hages fet un parell de proves comenta l'estructura que dius, ja que sembla interessant, però, com he dit no acabe d'entendre la gestió integradea de tots els servers.

Salutacions
In reply to Deleted user

Re: El meu inici per aci ...

by Deleted user -
Hola Hermi !

Si et fixes bé en el segon dibuix hi ha un backbone que está format per els servers (centre, aules, biblioteca i sala profes) connectat a la xarxa externa on cada server té una ip dinàmica que li dona el router i un interfaz virtual de gestió que es configura amb el zero-server-wizard (per a repliques i demés) així que no tots passen per el server de centre ...seria una locura jejeje big grin

Un saludet!
P.S. Les fletxes del dibuix indiquen les répliques i no que tot el tràfic va per ahi big grin