Hola Pedro.
Gràcies pel comentari al teu blog.
Pots visualitzar la signatura electrònica mitjançant Adobe Acrobat. És el programari original, creador de l'estandard PDF, posteriorment va ser alliberat. Té les funcionalitats adients per visualitzar la signatura electrònica, també en Ubuntu.
T'he fet una captura, visualitza-la i t'explique els punts que pots veure:
1. L'has signat tu, una sola vegada i el document no s'ha modificat des que ho vares signar. (REV. 1)
2. La entitat que acredita que eres tu, doncs encara no està reconeguda a nivell internacional, és per això que, encara que siga la Fábrica de Nacional Moneda i Timbre (FNMT) no té un certificat que estiga reconegut a nivell internacional, per això et posa que la entitat és desconeguda. Entre d'altres coses cal pagar perquè aquesta entitat siga reconeguda a nivell internacional.
3. Jo he vist la validesa del teu certificat a aquesta hora.
4. Moment en el qual el vares signar.
Com veus no s'escapa res.
Ca anar creciclant-nos per poder treballar de forma digital, jo ho vaig fer d'aquesta manera: vaig prendre un curs online específic de signatura digital.
Vaig fer aquest curs gratuït:
http://www.saps.gva.es/oferta-formativa/?show=29&lang=es
La plataforma SAPS de la Conselleria és una iniciativa que cal tenir en compte per la serietat dels continguts.
Per altra banda, jo utilitze Thunderbird i signe tots mails per defecte, es poden xifrar, etc.
Crec que el tema tant de xifrar documents com el tema de signar-los és crític per als docents que treballem en informació confidencial.
Veig el tema molt parat, però cal que pensem que entra dins de les nostres competències com a docents i com a ciutadans cada vegada més digitalitzats, tot i què la nostra escola continua ancorada al segle XIX en les seues pràctiques analògiques.
Salut