De Shutter a Flameshot

Si eres un usuari assidu a les retallades de pantalla, probablement coneixes ja Shutter, una de les aplicacions de referència en aqueix aspecte (parle de l’escriptori de GNU/Linux).

El tema és que Shutter, encara sent una eina la mar d’útil i potent, és un projecte discontinuat, amb tot el que això comporta. De fet, sense anar més lluny, en Ubuntu 18.04 (en Linux Mint 19 ocorre el mateix) presenta un bug que fa que el botó d’editar aparega bloquejat. Aquest bug, encara que es pot solucionar, ja parla dels problemes de compatibilitat a la llarga pot anar presentant. És per això que a la recerca d’alternatives, m’he topat amb Flameshot.

Flameshot un projecte de molt recent creació, però que de moment m’ha estat funcionant molt bé. La seua pàgina oficial, ara com ara, és el seu propi perfil de GitHub. Allí pots veure clarament el nombre de persones que col·laboren en ell, i anar fent un seguiment del projecte.

Flameshot ho pots trobar ja en els repositoris oficials d’Ubuntu 18.04 LTS, i probablement també de tots els seus derivats. Per això, la seua instal·lació està a un sol apt install de distància:

sudo apt install flameshot

Feu un comentari

"edutictac.es