PLE Vs LMS

PLE Vs LMS

by Deleted user -
Number of replies: 3
Alfons comentava en altre post...

"A veure si algú és capaç d'explicar la diferència entre PLE i LMS."

segur que algú ho pot fer millor però com hem pareix una qüestió interessant inicie el fill per a que tot no siga lliurex, ubuntu, everest i pmb xDD...

Segons la wikipedia LMS és "Un sistema de gestión de aprendizaje es un software instalado en un servidor web que se emplea para administrar, distribuir y controlar las actividades de formación no presencial (o aprendizaje electrónico) de una institución u organización."  http://es.wikipedia.org/wiki/Sistema_de_gesti%C3%B3n_de_aprendizaje

I un PLE "Los Entornos Personales de Aprendizaje (PLE, por sus siglas en Inglés de Personal Learning Environment) son sistemas que ayudan a los estudiantes a tomar el control y gestión de su propio aprendizaje. Esto incluye el apoyo a los estudiantes a
  • Fijar sus propios objetivos de aprendizaje
  • Gestionar su aprendizaje, la gestión de los contenidos y procesos
  • Comunicarse con otros en el proceso de aprendizaje

y lograr así los objetivos de aprendizaje.

Un PLE puede estar compuesto de uno o varios subsistemas: así, puede tratarse de una aplicación de escritorio o bien estar compuestos por uno o más servicios web" http://es.wikipedia.org/wiki/Entorno_Personal_de_Aprendizaje


Per tant pense que LMS es referix a un software com pot ser moodle que servix per gestionar continguts i alumnes i a on el professor dirigix l'aprenentatge de l'alumne i un PLE no depen de cap eina informàtica i a més és l'estudiant que decidix que vol aprendre i com... que vos sembla?

In reply to Deleted user

Re: PLE Vs LMS

by Deleted user -
PLE is people és un dels conceptes que més m'agrada. PLE eres tu, perquè aprenc de tu. PLE no es un programa, és una idea. Algo paregut a Ubuntu.

Jordi Adell al seu vídeo diu que un PLE és més bé la manera d'aprendre, no tant la manera d'ensenyar, per tant aquesta imatge no es correspon amb la seua idea, però com és meua, amb el model de Juan José de Haro, doncs la pose. Reflecteix més bé, com interaccione a través de la maquineta, més que com aprenc, però és indissociable.

ple

In reply to Deleted user

Re: PLE Vs LMS

by Deleted user -
Ok.

Molt interessant.

Bàsicament el que deia Samuel, però en explicar-ho de forma tan gràfica m'ha ajudat a entendre millor.

Gràcies.

Potser aquesta comunitat és una comunitat d'aprenentatge compartit per a docents... no hi ha com preguntar.

Salut
In reply to Deleted user

Re: PLE Vs LMS

by Deleted user -
Val, això que dius ajuda a la comprensió.

Jo estava pensant en Moodle com a LMS i en Mahara com a PLE.

Mahara és un ePorfolio, es a dir, un lloc on es deixen arxius que tothom o uns usuaris interns poden compartir documentació i anar, de forma autònoma construint el seu aprenentage.

Entenc que un PLE ha d'estar un entorn obert, però no acabe d'entendre la idea de forma institucional, es a dir, potser el concepte supera l'educació reglada i es basa en un aprenentatge no formal i obert. Està molt bé la idea, però no acabe de veure la concreció per a l'escola amb els recursos amb els que contem.

Alguns autors diuen que un LMS i un PLE no té per què estar contraposat, un podria ser l'evolució de l'altre.

En, fi, idees ben interessants però, jo encara estic traguent-li el suc a Moodle, em sembla un entorn extraordinari. Encara no he digerit bé les profundes implicacions que té i ja estem canviant de paradigma?

Necessite anar a reforç per tal que algú m'explique en quin moment vaig perdre el tren...

Moodle representa un pas endavant sense tornada enrere, però és un monstre difícil de gestionar doncs necessita un gran control del temps de dedicació per part dels docents.

Potser estem a les portes d'un professional de l'educació que necessita ser molt més eficient per oferir una experiència rica a l'alumnat. Per acompanyar a l'alumne en aquest viatge necessitem saber gestionar els nostres recursos primer.

Bé, açò va molt apressa i no ens adonem...

Salut