Distro Everest

Distro Everest

by Deleted user -
Number of replies: 8
everest

Com deixava caure al final del vídeo EduTicTac comencem un nou projecte: customitzar Ubuntu 11.10 per a incloure el programari que estimem necessari per a la nostra tasca docent.

La idea no és abandonar LliureX per Ubuntu. Hem comprovat que la col·laboració amb l'equip LliureX és molt bona i no és necessari customitzar LliureX. És més fàcil fer propostes en Propuestas LliureX.

Per què fer una distribució basada en l'última versió d'Ubuntu? Per a aprofitar una distribució actual que cobreix els requisits de les màquines més modernes en qüestió de controladors. La idea seria que quan un company ens demana que l'instal·lem GNU/Linux en un netbook ja tinga programari que li serà d'utilitat per a la seua tasca. També que pugam crear USB d'arrencada per a utilitzar qualsevol ordinador d'aula connectat a un projector des de l'usb. Què us sembla?

Per a parlar del tema he obert un fòrum: Distro Everest i he iniciat una pàgina en wikimanuals per posar el programari que triem: Llista de programari Everest.

El per què del nom Everest està explicat en aquest article: Nou repte aconseguit: LliureX EduTicTac 11.04 (Cho Oyu).

Una altra cosa, vaig a col·laborar en l'organització d'una jornada de Tecnologia en Elx, segurament es farà el dimecres 15 de febrer. Volem intercalar presentacions de projectes de Tecnologia amb presentacions d'eines 2.0. En l'apartat d'eines 2.0 m'agradaria contar amb la vostra col·laboració. De moment he pensat en Daniel Pastor (@dapaspei) per a que ens conte Edmodo i Juanfra Álvarez (@juanfratic) per a que ens explique l'us eficaç de moodle. Son presentacions de uns 20 minuts. Qualsevol aportació a aquest tema serà benvinguda. Es faran vídeos editats de les presentacions per a compartir en el grup de vídeo EduTicTac i ens farem alguna cervesa al final de la jornada.

Be, us deixe. No hi ha cap presa per a res, que sinò ens oblidarem de gaudir.

Daniel.
In reply to Deleted user

Re: Distro Everest

by Deleted user -
D'eines 2.0 conec un grapat si necessites recolzament pots comptar amb mi, respecte a Everest ja tinc alguna idea que aportaré al nou fòrum...
In reply to Deleted user

Re: Distro Everest

by Deleted user -
Ok, compta amb mi, tot i que dimecres és un mal dia, ja faré per disposar d'ell.
El tema de moodle ja el vaig tractar en las passades Jornades d'innovació educativa a Elx el 2/12/2010, per mi cap problema, o si prefereixes alguna altra cosa, sols tens que dir-ho (PLE, competència digital, la imatge a la web 2.0 -tractament i recursos-, etc.).

Al teu servei.

Gràcies

In reply to Deleted user

Re: Distro Everest

by Deleted user -
La jornada és per a professorat de tecnologia. No se si algú va anar a la presentació que vas fer a les jornades d'innovació.

De totes maneres, prenc nota dels possibles temes i ja et comentaré alguna cosa més endavant.

Moltes gràcies.
In reply to Deleted user

Re: Distro Everest

by Deleted user -
¿Que vosaltres no corregiu? Veig que no pareu i jo estic fins a dalt d'exàmens.
Entre que jclic, que m'agrada molt, té problemes d'integració en moodle 2.0 i que és molt fàcil fer activitats pel alumnes; recomane EDUCAPLAY, en un any han millorat moltísim (encara hi ha algun problema amb les tildes).
Es poden descarregar en format SCORM o html o incrustar.
Aquestes són les meues activitats EDUCAPLAY: http://www.educaplay.com/es/mieducaplay/2574/Pedro.htm
In reply to Deleted user

Re: Distro Everest

by Deleted user -
Hola Pedro.

Estem en una comunitat que no dorm, sí corregeix, però tot i això anem lluitant amb el temps a base de pomodoros.

Molt interessant EDUCAPLAY, estic utilitzant aquesta plataforma per incloure activitats en un blog és fàcil i molt intuitiva. Realment ràpida.

http://llagosti.wordpress.com/

Recordeu que soles podreu baixar les activitats en format SCORM si les heu creat vosaltres, en cas contrari no es poden baixar en format SCORM.

http://www.educaplay.com/es/mieducaplay/23498/Alfons+Joan.htm

Gràcies per la informació de Moodle 2.0 i JClic. Nosaltres estem utilitzant Moodle 1.9 i JClic va que flipas. Em sembla que no actualitzem de moment.

Salutacions
In reply to Deleted user

Re: Distro Everest

by Deleted user -
Hola i moltes gràcies per comptar amb mí.

Jo estaré encantat de poder contar la meua experiència en "edmodo" amb els alumnes de secundària i pqpi wink 

Moltes gràcies un altra volta!! big grin