Ubuntu 10.10

Ubuntu 10.10

by Deleted user -
Number of replies: 13
Hola.

Tinc el costum d'actualitzar Ubuntu quan queden uns dies per tal d'avançar-me a l'actualització de la distro i no patir endarreriments per massificació.

Ubuntu 10.10 està prevista ser actualitzada el 10 d'octubre, però aquest dia veureu si hi ha trafic...

Per tal d'evitar això he actualitzat tres màquines des d'Ubuntu 10-04:
  • Desktop
  • Server sense entorn gràfic
  • Netbook

Les dues últimes cap problema, tot bé.

El Netbook va necessitar tota la nit, 7 hores, processador Atom.

El Desktop es va actualitzar en 2 hores i mitja, tinc un fummmm d'aplicacions.

El Server va tardar 30 min.

El cas és que el Desktop amb 7 anys i 7 mesos, 1,5 Mb de RAM i tarjeta nvidia Geoforce-400 no va anar bé l'entorn gràfic.

El problema residia en que han acceptat un driver lliure, com que tenia drivers propietaris d'nvidida no entrava l'entorn gràfic.

Com ho he solucionat?

$ sudo apt-get remove nvidia*

Ha borrat els antics drivers i a marxar.

No cal fer res si us va bé, però cal tenir una miqueta de paciència si aparèixen problemes d'aquest calibre.

CAL TENIR FE.

Manual per actualitzar abans del moment oficial:

Versió normal (Desktop):

$ sudo update-manager -d

Amb la versió server sense entorn gràfic es fa una miqueta diferent...

A partir d'ahí seguiu les instruccions des de l'entorn gràfic.

Per baixar els discos:

http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download

El gràfic d'entrada de la nova distro és espectacular, m'encata, m'encanta, m'encantaaaaaaa.

Salut
In reply to Deleted user

Re: Ubuntu 10.10

by Deleted user -
Hola alfons,

Em diràs conservador, però en l'equip de casa tardaré en canviar la versió d'Ubuntu. Ara mateix tinc la versió 10.04 LTS, així que fins d'ací a uns anys no pense canviar.

Recorde que quan vaig passar de la 9.10 a l'actual vaig tenir problemes amb el pluging de flash. Es bloquejava el navegador cada dos minuts... desesperant. Actualment estan solucionats. No tinc ganes de "jaleo" en el PC de casa.

A més, aquest equip arranca en uns 2 o 3 segons. No crec que note la diferència amb una versió més actual, i menys quan acaba d'eixir... si, sóc prou conservador en qüestions informàtiques.

Salutacions.
In reply to Deleted user

Re: Ubuntu 10.10

by Deleted user -
A mi personalment no m'agrada actualitzar d'una versió d'Ubuntu a la següent, quan ho feia tot eren problemes... ara el que faig és tindre el sistema operatiu a la rael / i els fitxers d'usuari a una partició /home de manera que quan actualitze formatege / i el home es queda intacte amb tota la configuració d'escriptori que m'agrada (n'hi ha que posar mateix nom d'usuari)

Després n'hi ha reinstal·lar tot el programari que utilitze habitualment... i això ja comença a cansarme, mateixa operació cada six mesos... darrere de la última maravella...

Per això m'he passat a Linux Mint Debian... les actualitzacions sobre la marxa... i de moment no el canvie smile) (malgrat que em pica la curiositat d'eixe gràfic d'entrada espectacular) xDD

salut!!
In reply to Deleted user

Re: Ubuntu 10.10

by Deleted user -
Tinc curiositat pel Linux Mint Debian. Què és?
In reply to Deleted user

Re: Ubuntu 10.10

by Deleted user -
Linux Mint és una distribució linux que ja va per la versió 9, des de sempre a utilitzat Ubuntu com a base, la seua finalitat és incorporar tot el que Ubuntu no incorpora per defecte (codecs i plugins) i un entorn d'escriptori molt agradable... i molt de color verd (mint), per a facilitar al nou usuari linux l'accés a aquest apassionant mon ;)

Fa poc temps Linux Mint a tret una versió sobre Debian amb la mateixa finalitat... és a dir, fàcil i pulida, Debian a seques tradicionalment es prou estoica i n'hi ha que configurar moltes coses al principi, d'aquesta manera tens una distro Debian molt més accesible.

te deixe una xicoteta resenya

Linux Mint Debian Edition está basada en Debian Testing y de momento sólo para sistemas de 32 bit, viene con un live DVD con escritorio Gnome. Se trata de buscar igualar los mismos resultados de la versión actual de Linux Mint 9 en cuanto a funcionalidad y apariencia pero partiendo de la base de la versión de Debian Testing.

Dispone de un nuevo instalador que ellos mismos reconocen no estar tan pulido como el de Mint 9, puesto que es menos intuitivo que el anterior, pero sobre el que están trabajando par evitar dependencias de terceros y, por lo que dan a entender, buscar su independencia respecto a Ubuntu, aunque esto ya es una apreciación personal.

Desde Mint lo anuncian como una forma de aportar la base de Mint dentro de otra distribución, como una opción más para los usuarios, en la que llevaban trabajando más de tres años, pero que por motivos presupuestarios no acababan de salir adelante. También comentan la intención de trabajar con Fedora como base, lo cual sería bastante interesante para muchos usuarios.

Otra de las novedades que aporta esta versión respecto a las basadas en Ubuntu es su sistema de actualización constante, de manera que no es necesario actualizar versiones puesto que se basa en una serie de actualizaciones constantes que van modificando el sistema por partes sin necesidad de crear nuevas instalaciones.

Sin duda una buena noticia de una de las distribuciones más orientadas a facilitar el cambio a todos aquellos usuarios que vienen de otros sistemas operativos y quieren comenzar a familiarizarse con el universo Linux. Esperemos que sigan avanzando en este camino y pronto nos ofrezcan versiones par 64 bit y con escritorio KDE, entre otras opciones.
In reply to Deleted user

Re: Ubuntu 10.10

by Deleted user -
Hola Daniel i Samuel.

Em sembla molt respectable totes dues opcions. El software lliure és el que té hi ha diferents propostes, cadascú agafa la que més s'adapte a ell.

Daniel amb la versió LTS tens 3 anys de despreocupació. És una cosa molt ben pensada, ja que les actualitzacions funcionen molt bé.

Samuel, soles senc coses bones de Linux Mint. Sembla una distro pensada per l'usuari final, a l'estil d'Ubuntu però sembla que encara facilita més la feina a l'usuari.

Tot i que no he provat Linux Mint en serio, el que vaig veure amb el Live-CD Ubuntu Gnome em va agradar molt. Està bé que sigues usuari de Linux Mint Debian, així ja ens contaràs. Jo utiitze Debian Squeeze (testing) a un portàtil que m'acompanya cada dia i n'estic molt content. Crec que anem a parar al mateix, però Mint potser és més amigable.

Si el que es vol és estar a l'última cal utilitzar distros com Arch on els paquets no poden estar més actualitzats. No sé no necessite tant, potser l'estabilitat és un punt que amb el temps he aprés a valorar.

Salut
In reply to Deleted user

Re: Ubuntu 10.10

by Deleted user -
Hola:
Fins ara, Linux Mint és la millor versió de GNU-Linux que conec ... i he tastat algunes. Ja se sap que Mint és un Ubuntu millorat.
Fins una altra.
In reply to Deleted user

Re: Ubuntu 10.10

by Deleted user -
Passeu-me un enllaç a la imatge del DVD de Linux Mint i del Debian Testing i els provaré quan trobe alguna partició buida en algun equip del centre.

I que em digueu del Windows Vista? És increïble... quina lentitud per a obrir finestres i aplicacions. Aquest cap de setmana m'he portat el portàtil del departament a casa per a instal·lar-li LliureX en una partició de dades. I des d'ahir estic actualitzant el Vista (portava sense actualitzar des del 2008) per si algun company l'utilitza i instal·lant algunes aplicacions (GIMP, actualitzant l'openoffice, actualitzant el firefox, ...)... No em feu cas, estava fent temps, porta des d'anit i va per l'actualització 51 de 71. Potser quan estiga actualitzat es puga treballar amb eixe SO, o la lentitud siga deguda als 512MB de RAM. Amb un 486 i el windows 2000 si que es treballava bé i amb només 64MB. Clar, si no li posaves moltes imatges als treballs de la universitat. La veritat és que amb un Pentium I i 128MB de RAM és un dels millors equips amb els que he treballat... i arribem a l'any 2008 i cau a les nostres mans un portàtil... bé ho deixe ací...potser els companys del departament agraïsquen més la instal·lació de LliureX que les actualitzacions de l'altre SO.
In reply to Deleted user

Re: Ubuntu 10.10

by Deleted user -
El meu portatil té el Vista i com que está configurat sols per aquest sistema no pug actualizar-lo a un altre, perque la càmara no funciona. Es un SANYO FM
In reply to Deleted user

Re: Ubuntu 10.10

by Deleted user -
Hola Carmen.

Quan vaig començar a provar Ubuntu al meu portàtil no li funcionava la WIFI, no estava implementada encara, tenia una resolució menor que la de la pantalla i no es veia optimitzat.

Tot i això vaig continuar utilitzant-lo per què em compensava molt la seua funcionalitat.

Els problemes al hardware son relativament normals, si valores i toleres certes limitacions potser, en algun cas eixiràs guanyant.

Salut
In reply to Deleted user

Re: Ubuntu 10.10

by Deleted user -
In reply to Deleted user

Re: Ubuntu 10.10

by Deleted user -
Per descarregar Debian Testing:

- Si vols elegir l'arquitectura:

http://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/

- Per no liar-se elegim l'arquitectura i386:

http://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/i386/iso-cd/


Està formada per 52 CDs, per què?

Està pensat per descarregar-la tota per si de cas l'has d'instal·lar a una xarxa sense connexió a internet o que vaja molt a poc a poc.

Jo vaig baixar un CD mínim i vaig instal·lar des d'internet.

http://www.debian.org/CD/


Salut
In reply to Deleted user

Re: Ubuntu 10.10

by Deleted user -
Hola altra vegada!
Com sóc nou, (ja ho he dit altres vegades!) arribe tard al temes de debat. Vaig llegir-vos els comentaris sobre el linux mind (m'esteu ensenyant molt) i no vaig poder resistir-me: vaig baixar i instalar la versió 9. S'ha instal·lat sense problemes (bé, el típic de la targeta de wifi). Té bona pinta i és ràpid. Però hi ha coses que em desconcerten: no es poden situar enllaços als programes en l'escriptori? No he sabut com fer-ho. També trobe el següent problema: L'he instal·lat en un ordinador que ja tenia l'Ubuntu 10.04, però des de linux mind no puc accedir a la partició de l'Ubuntu i és cosa que m'estranya ja que des de l'Ubuntu sempre he pogut accedir a les altres particions, fins i tot a les del windows. Sabeu com es fa? Més. Es pot posar una imatge a l'escriptori? Ja veieu que vaig un pèl perdut. No obstant, em sembla una distribució interessant. L'estudiaré. Salut

In reply to Deleted user

Re: Ubuntu 10.10

by Deleted user -
Hola:

Es diu Linux Mint (no Mind), i ja tens operativa la versió 10 (Júlia); pots triar la versió segons l'ordinador que tingues:

http://www.linuxmint.com/ (Mint amb diferents escriptoris)
http://blog.linuxmint.com/?p=1581

Crear enllaç: a) Botó dret a l'arxiu al qual vols crear un enllaç, b) Crear enllaç, c) Arrossegar l'enllaç a l'escriptori.

Targeta wi-fi: a) Actualitza Linux Mint 9, encara que jo instal·laria Linux Mint 10, b) Comprova que tens activada la tecla wi-fi del teclat.

Altres particions: munta-les amb el botó dret, si és que vas a necessitar-les.

Profit.

Prometeus, Sant Patró del Software lliure.