Backup Secretictac

Backup Secretictac

by Deleted user -
Number of replies: 2

Hola companys, com pense que és un tema important vaig a explicar un poquet com ho faig jo per fer còpies de secretictac.

Tinc al cron un script que fa automàticament tots els dies una còpia a les 17:00 hores. En el fitxer /etc/crontrab tinc el següent:

0 17     * * *   root    /home/server/backupsecretictac.sh

i en la carpeta home del server tinc el següent script (backupsecretictac.sh) amb permisos d'execució:

#!/bin/sh

mysqldump -uroot -plliurex --opt secretictac > /home/server/Dropbox/secretictac.sql

Com que tinc la carpeta /var/www/secretictac vinculada amb el meu dropbox, la còpia dels arxius és automàtica. Ja sé que aquesta part és la més discutible del meu sistema xDD, si no voleu utilitzar dropbox podeu afegir al script el següent per fer còpies de la carpeta amb rsync

#variable de la carpeta que volem fer backup
backup=/var/www/secretictac

#variable de la ruta de destí
desti=/home/ELTEUUSUARI/carpeta

#comandament per fer la còpia

rsync -avz --delete -u --no-whole-file ${backup} ${desti}

Sobre rsync n'hi ha molta documentació en la xarxa amb moltes variants per fer còpies de seguretat, fa poc també he trobat rsnapshot que té molt bona pinta per còpies recursives però encara no l'he utilitzat.

Així és com jo funcione... segur que es pot millorar, s'admeten suggerències ;)

In reply to Deleted user

Re: Backup Secretictac

by Deleted user -

Hola Samuel,

em sembla molt bé la forma de treballar però hi ha 2 coses que es podrien millorar.

- Integració dins de la configuració de l'aplicació.

Si no està integrat en la pròpia aplicació, potser hi ha molta gent que no veurà està solució i no la implementarà, (o simplement no té els suficients coneixements/experiència/atreviment per fer-ho). Per això vos insistia en que estiguera implementat dins de la pròpia aplicació.

- Multiplataforma

Esta solució està molt bé per a sistemes Linux, però si algú ho té instal·lat en un XAMP (Windows+Apache+Mysql), les instruccions són una mica diferent.

Ja sé que l'opció del Server Lliurex és una de les millors, però com vaig explicar en altres posts, a vegades, les realitats dels centres són les que són.

 

D'altra banda, la millora d'incorporar les actes també em sembla perfecte, però eixa versió encara no està actualitzada al GitHub, no? Si som capaços d'incorporar totes les solucions a l'aplicació crec que serà molt i molt útil per a tots els centres.

Per cert, he parlat amb un Centre que fa les actes en digital i la inspecció educativa els ha dit que és correcte, vaig a vore com ho fan.

 

 

In reply to Deleted user

Re: Backup Secretictac

by Deleted user -

Jo estava pensant en fer un mòdul de copies de seguretat amb la opcio mysqldump  que pense que no serà molt difícil, però no ho sé. Quan em pose ja aniré dien.

En quan les actes, no, enacara no estan en githhub perquè no està acabat. Igual aquesta setmana acabe, però pensava qyue era més fàcil i he trobat molts problemes per la gran quantitat de variables per la configuració. Es tracta d'un mòdul pensat per a definir el tipus de actes (cada acta té uns membres, uns usuaris, signatures distinttes,....). Quan acabe ja el penjem.

En quant els actes digitals, imagine que tendràn que seguir un estandart i una validació, que el mòdul no tindrà. Està pensat per a redactarles i després imprimir-les per signarles. La aventatja serà que podrem utilitzar opcions de cerca per a trobar un acta,m que estaran totes organitzades en un lloc i que no hi ha que preocupar-se per el format i coses d'eixes.

No sé, quan estiga acabat ja em dieu.

Saluts.