Enviar arxius a usuaris de la xarxa

Enviar arxius a usuaris de la xarxa

by Deleted user -
Number of replies: 5

Estimats amics, a vore si algú em pot ajudar:

Tinc al centre tots els ordinadors de les aules normals i els de la sala del professorat connectats a un servidor lliurex. Cada mestre/a entra amb el seu nom d'usuari i contrasenya en el seu compte de lliurex. Per a compartir arxius els pengem a la carpeta compartits. El que voldria saber és com puc fer per enviar un document a l'escriptori de cada usuari o a una altra carpeta personal de l'usuari per facilitar-los el treball. Si use l'enviament d'arxius del lliurex-lab necessite que estiguen connectats en el moment que l'envie. Com podria enviar l'arxiu i que quan obriga el seu compte el trobe allí.

Gràcies

In reply to Deleted user

Re: Enviar arxius a usuaris de la xarxa

by Deleted user -

Hola Francesc.

La resposta es diu ssh des de la terminal.

Ahí va un procediment rudimentari però efectiu, si a algú se li acudeix algun altre que ho diga o que calle per sermpre...

Fixa't amb el procediment i aplíquese on vullgues, funciona també de forma remota des d'internet, sempre que obrigues el router.

Procediment:

Mapeja els ordinadors de la xarxa, o el que és el mateix, cal que conegues els IPs dels ordinadors i els tingues identificats, més que res perquè així sabràs on el vols enviar físicament.

Un aclariement. Si l'ordinador és un client cal és molt fàcil, cal que copies l'arxiu al server a la seua carpeta, ja que els clients munten el /home des de la xarxa.

a. Si és un ordinador client: podem copiar l'arxiu a /net/share/alumnes/usuari_/Escriptori

b. Si l'ordinador arranca sense ésser client, de forma independent seguix aquest mètode:

scp /home/lliurex/arxiu_a_la_maquina1 usuari@10.0.2.100:/home/lliurex/

L'arxiu passarà des de la teua màquina a la màquina que té la IP 10.0.2.100 i es col·locarà al /home/lliurex/arxiu_copiat

Si vols aplicar-ho a una carpeta:

scp -r /home/lliurex/arxiu_a_la_maquina1 usuari@10.0.2.100:/home/lliurex/

Es pot fer de forma gràfica mitjançant la utilitat CONECTAR AL SERVIDOR, si utilitzes el protocol ssh podràs fer-ho de forma gràfica.

En cas que vullgues enviar un arxiu a diverses màquines de colp cal que utilitzes el programa cluster ssh, crec que sobre Lliurex està implementat com cssh.

Aquest últim programa el tens al panel de control del server.

Bé potser és difícil d'entendre, no tinc un lliurex a ma ara mateix, treballe des d'Ubuntu Unity i, gràficament tot és diferent. És per això que des de terminal tot és igual...

He intentat donar-te les pistes, pregunta si ho necessites...

Sort.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Enviar arxius a usuaris de la xarxa

by Deleted user -

Bon dia Francesc i Alfons,

pense que si utilitza ssh estarà més o menys amb el mateix problema... necessita que les màquines estiguen en funcionament.

Tal volta la solució al problema que planteja francesc pot solucionar-se via directori del servidor /net en ell estan tots els directoris /home dels usuaris de la xarxa... sé que n'hi havia un script que feia algo semblant... pense podria ser una bona suggerència per al equip lliurex, tal volta per ells pot ser senzill implemetar-ho.

T'animes a proposar-lo? https://projects.lliurex.net/projects/propuestas

In reply to Deleted user

Re: Enviar arxius a usuaris de la xarxa

by Deleted user -

Bona nit xics.

Es pot fer una proposta però potser no és tan dificil portar a terme diverses solucions caseres, això si, implica temps, i ara mateix, em sembla que tots anem més que agafats de temps.

Doncs, es veritat, els ordinadors han d'estar encesos.

Aquest problema es soluciona activant a la BIOS el wakeonlan per encendre'ls remotament. Per fer-ho cal saber la mac de cada ordinador, com?

$ ifconfig

a l'ordinador que es vol encendre remotament.

Per encedre aquest ordinador de forma remota:

$ sudo wakeonlan 00:00:00:00

on 00:00:00:00:00 és la MAC (número únic de cada targeta de xarxa, no hi ha dos iguals) de l'ordinador que es vol encendre.

En cas de no estar instal·lat el comandament wakeonlan caldrà instal·lar-lo a la màquina des de la qual llancem l'ordre. Per fer-ho:

$ sudo apt-get install wakeonlan

Però potser el procediment és massa laboriós, tot i que va de cine en alguns casos. Estalvia temps i interrupcions innecessàries segons on estiga situat l'ordinador.

Estic d'acord amb Samuel que és més fàcil tenir alguna cosa feta, però el tema no és difícil de resoldre, propose aquest métode:

1. Creem una carpeta al server i l'anomenem rebost d'aquesta manera

$ sudo mkdir  /net/share/rebost

2. Li donem permís soles de lectura a tots els usuaris de la xarxa i a nosaltres lectura escriptura i execusió

$ sudo chmod 755 /net/share/rebost

3. Ara li diem al sistema que aquesta carpeta és nostra per si de cas l'atribueix a un altre usuari. Usuari lliurex, grup lliurex. Cal adaptar-ho a cada cas.

$ sudo chown lliurex:lliurex

4. Probem que funciona des del Firefox http://10.0.2.254/share/rebost

Aquest procediment val per baixar arxius des del Firefox.

Procediment per baixar i pujar arxius:

1. Em sembla que hi ha un comandament gràfic mitjant el qual es pot connectar a una carpeta del servidor. Ara no ho veig ja que utilitze LXDE i en Gnome no és al mateix lloc.

El cas és que connectant al servidor tindràs una icona a l'escriptori amb connexió directa al servidor, a la carpeta /net/share/rebost

En aquest cas jo també utilitzaria el protocol ssh (però ara en entor gràfic), però tranquils, soles cal que estiga encés el servidor i la màquina des d'on ens connectem.

Aquest mètode és genial, ja que cada vegada que s'encén l'ordinador es munta la carpeta.

Ara soles cal adaptar la carpeta als usos pertinents, cal adaptar els permisos.

Bé tot això és la teoria, jo ho provaria i ho faria així, però potser que pel camí demane alguna contrasenya, no sé... per provar no es perd res. Bé soles temps això que ara mateix és tan valuós. En cas que ens demane una contrasenya es pot crear l'usuari lliurex i atribuir la carpeta a aquest usuari amb la contrasenya lliurex també.

Au, que qui rollo acabe de fer...

... Francesc, que si no tens temps ara mateix, passa de l'explicació. Potser a algú li pique la curiositat i en llance a provar, o quede en el subconscient i una nit calorosa d'estiu, mentre tots dormen algú prove el proceciment, i exitat per la troballa tampoc puga dormir pensant en tot el que farà al setembre quan torne al centre.

I després diuen que la feina del mestre no és apassionant.

Bona nit i bon final de curs a tots i a totes.

In reply to Deleted user

Re: Enviar arxius a usuaris de la xarxa

by Deleted user -

Bona nit

Moltes gràcies Alfons i molt bon final de curs.

Provaré aquest estiu. I si...la nostra feina és apassionant. Almenys a mi m'ho sembla i ja sóc vell però tots els dies aprenem de l'alumnat...dels comanys i companyes..

Bona nit de nou