lliurex 1109. model d'aula

lliurex 1109. model d'aula

by Deleted user -
Number of replies: 5
He estat realitzant algunes provetes este estiu a l'aula d'informàtica de l'escola i el nou lliurex m'ha donat bones sensacions. Desprès d'instal·lar el servidor he aconseguit sense problemes instal·lar els clients des de la xarxa i, tenint en compte que tinc alguns clients als quals no els funciona el cd això és molt útil. Pensant que es tracta encara d'una beta és prou estable. També funciona molt millor el programa "llum" per a afegir usuaris ldap. És molt més ràpid i flexible que l'anterior que tardava prou en crear els usuaris. M'ha agradat la manera de crear usuaris genèrics i grups. El que no he aconseguit és instal·lar el model de centre ja que al instal·lar el servidor de centre hi havia alguns passos que no podia donar per no comptar encara amb manual. He fet la instal·lació amb el model d'aula i d'ell penja realment tot el centre ja que este estiu hem acabat el cablejat. Vull felicitar des d'ací a l'equip de lliurex i animar-lo a que en els temps durs que ens esperen compten amb nosaltres per a tirar avant en allò que pugam. Sobre unity la veritat és que no tinc molt clar que siga una bona opció ara que el professorat ja s'ha adaptat al gnome tradicional. A mi em continua costant més realitzar algunes coses amb unity que amb gnome clàsic però és possible que tot siga qüestió d'acostumar-se. Salut
In reply to Deleted user

Re: lliurex 1109. model d'aula

by Deleted user -
Moltisimes gracies per els anims. En cuant al model de centre, per el que me comentes si no entenc malament deus de tindre una configuracio de la xarxa de forma que tingues un servidor per el cual pasen tots els altres servidors. De ser aixi te puc dir que deus indicar en el servidor de centre que la tarjeta de gestio es la que esta conectada a tots els altres servidors ( que me imagine que sera eth0 ). La xarxa de gestio te recomane que fiques 10.3.0.0, per a la resta deurien de ser la tarjeta del exterior ( imagine que sera la eth1 ) i la mateixa xarxa. Comentar que hi han un parell de coses que tenim que resoldre, en cuant a la replicacio de dades. En cuant al sistema de usuaris esta casi tot clar, estem intentan arreglar un problema que tenim en LDAP, pero que en la nova forma de crear el usuaris estara solucionat.
Comentar que en el cas del llum, hi ha moltisim treball ahi ficat, i que esperem que se desenvolupe moltes coses mes, com per eixample fer ferramentes mes facils per a actualitzar tots els clients.

In reply to Deleted user

Re: lliurex 1109. model d'aula

by Deleted user -
La configuració que tinc és únicament d'un servidor d'aula al qual està connectada la xarxa del centre: els ordinadors de l'aula d'informàtica com a clients, els de la sala del professorat com a lleugers i els de les aules i demés com a desktops. En les proves funciona però quan es connecten els de l'aula i els lleugers a la vegada no se que passarà. He posat de servidor el que em varen enviar aquest curs prou potent i que vaig sol·licitar com a servidor de centre, els servidors de aula d'informàtica, sala de professorat i biblio els tinc parats en aquest moment preparats per a funcionar si falla el nou. Volia fer el que tu em dius però no se quin paràmetre em demanava que desconeixia i que no el demana per a l model d'aula. Es nota el treball que hi ha darrere de "llum" . Gràcies per la teua resposta i avant! De vegades he criticat molt aspectes del projecte lliurex: vull aclarir que sempre he respectat i admirat molt el vostre treball i així ho he manifestat en públic i en privat, el que critique és la falta de recursos que fa que la informació no arribe a temps i que tingam que fer coses com gastar-nos un dineral el centre en cablejar sense cap ajuda. Salutacions de nou Bob
In reply to Deleted user

Re: lliurex 1109. model d'aula

by Deleted user -
Hola de nou, te comente varie coses:
  • Els desktop que tens a les aules deuries de comprovar que poden accedir a internet, sino es aixi l'unic que has de fer es dir-li quin es el proxy per el cual ha de accedir (que en el teu cas es el servidor)
  • Cuant arranques el tcos veuras tots els ordinadors que estan conectats al servidor, aixi que jo et recomanaria que els registrares per a identificar-los. Cuant torne de vacances et puc dir un truquet ( mes que res perque ara mateixa no te ho se dir de cap), per a que els ordinadors te aparegen en el tcos com aula1-pc01, aula1-pc02, aula1-pc03 .... salaprofe-pc01, salaprofe-pc02, aulaprofe-pc03 i aixi en el tcos els pots diferenciar. Tambe et deuria de consultar el tema que desde el ordinador del profesor del aula puguen vore o no lo que hi ha a el aula dels profes.
Ara no recorde res mes, pero com ja te dic, la proxima semana torne a treballar i podem mirar-ho en mes calma.
In reply to Deleted user

Re: lliurex 1109. model d'aula

by Deleted user -
Hola ,
Efectivament els desktops accedeixen a internet mitjançant http://proxy/lliurex-proxy/proxy.pac. També el del SPE i l'AMPA que encara funcionen amb windows i els he configurat el firefox per accedir a internet a través del servidor. Quede a l'espera del "truquet". En quan tingau un esborrany del manual del model de centre m'agradaria molt consultar-ho. Gràcies de nou per tot i bon cap de setmana.
In reply to Deleted user

Re: lliurex 1109. model d'aula

by Deleted user -
Hola Bob,
Recordes que em vas prometre un truquet per a que els ordinadors apareguen al TCOS com aula1-PC01? Gràcies.