imposibilitat d'instal·lar lliurex 1109

imposibilitat d'instal·lar lliurex 1109

by Deleted user -
Number of replies: 4
A vore si algú em dóna alguna idea. He instal·lat sense problemes la nova versió de lliurex en més de 30 ordinadors però alguns es resisteixen. Exactament en el moment de la instal·lació en que es selecciona país i zona horaria, al donar-li al següent es queda pensant i d'ahí no passa. Em va passar amb un ordinador d'infantil i ja desesperat (no podia ni amb el dvd ni amb usb ni amb dvd-usb ) vaig cridar al sai i ho varen instal·lar (però no se com). Ara em passa en alguns portàtils acer i en un compaq. Es queda amb la rodeta de pensant i es para la instal·lació. Alguna idea? Per cert que em passa amb el lliurex-infantil. No sé si amb les altres versions passa el mateix encara que pense que si.
In reply to Deleted user

Re: imposibilitat d'instal·lar lliurex 1109

by Deleted user -
Hola, bon dia a tots!

Francesc, a mi em passa el mateix amb els INVES que tenen una targeta de video intel (no recorde ara el model).
El que passa en aquests ordinadors és que hi ha un bug en el paquet de la targeta gràfica (crec) i s'ha d'instal·lar el següent paquet:

http://arxiu.lliurex.net/lliurex/marty/pool/main/x/xserver-xorg-video-intel-video-5/xserver-xorg-video-intel-video-5_2.6.3-0ubuntu9.3+leia1_i386.deb

per a que funcione.

A mi, de vegades si que em deixa fer la instal·lació, però després es queda penjat .. li instal·le aquest paquet i funciona sense problemes.

Be, res més .. un saludet.
Antonio.
In reply to Deleted user

Re: imposibilitat d'instal·lar lliurex 1109

by Deleted user -
Bon dia a tots,
Moltes gràcies Antonio. Dilluns provaré. El que trobe un poc "raro" és que el live cd no funcione en un dels ordinadors d'infantil que envia Conselleria i si funcione en els altres.
In reply to Deleted user

Re: imposibilitat d'instal·lar lliurex 1109

by Deleted user -
Hola Francesc i Antonio.

Tinc un portàtic del 2005 amb el qual lluite cada vegada que es fa una actualització al kernel.

El problema que tinc és que a partir del kernel 2.6.20 no es gestiona bé l'energia. El cas és que em vaig adonar que després de 45 segons em deixava 15 segons per fer alguna cosa, mentre el disc dur no parava de fer conses.

La solució que vaig trobar és deshabilitar a la BIOS el sistema de gestió d'energia ACPI. Això ho faig quan trobe algun problema als ordinadors de sobre taula més vells.

El tema no s'acaba ahí, ja que al meu portàtil, no es pot deshabilitar la gestió d'energia a la BIOS i llavors em toca anar amb molta paciència per instal·lar la distro. Quan el llum del disc dur s'apaga em deixa fer coses i així vaig avançant fins que ho tinc instal·lat.

Després soles cal deshabilitar al GRUB aquesta característica i resolt. Tot i això no he pogut instal·lar Ubuntu, vaig amb una Debian Testing que tira genial, em va sorprendre com anava de bé.

Ho vaig posar al blog:

http://inclusa.blogspot.com/2011/05/desactivar-acpi-des-del-grub2.html

Salut
In reply to Deleted user

Re: imposibilitat d'instal·lar lliurex 1109

by Deleted user -
Hola Alfons!

Sí que és veritat ... quan treballava a l'IES Pere Maria de Benidorm ens vam trobar amb aquest problema .. però era la versió 8.09 de lliurex!!! .. havia que deshabilitar la gestió d'energia per a resoldre aquest problema ... ;)

No, si entre tots li treurem punta a açò! smile

Un saludet des de la Marina Baixa.
Antonio.