Jornades de Tauletes Digitals a Torrent

Jornades de Tauletes Digitals a Torrent

by Deleted user -
Number of replies: 1

Ahir vaig estar a les Jornades que organitzava el Cefire de Torrent al voltant delv projecte de la Conselleria d'implementació de tauletes digitals en els cursos de 5é d'alguns centres experimentals.

La primera "no sorpresa" va estar en que erem "4 gats"... però clar; no es passava llista ni es donava cap certificat... Serà per això?.

La presentació que fa fer el Cap de Servei de Formació del Professorat José Cantó, va consistir en resumir la experiència del curs 2013-14 i entre les conclussions van destacar:

-Si l'Ampa compra la tauleta i les llicències millor
-Falta formació al professorat implicat
-Falta ample banda i wifis
-Falta més seguimient per part del Servei de Formació (ho feien per telèfon)

La primera ponència "El uso de las tabletas digitales en el aula", va estar a càrrec d'un mestre d'Educació Física i Coordinador TIC d'un CEIP públic de Castelló: Carlos Llorens Barredava.

Ahir mateix va pujar la pressentació a slideshare i aci teniu l'enllaç

Va fer una serie de reflexions al voltant del procés seguit,dels avantatges i de les dificultats.

Entre d'altres, va insistir molt que en la seue experiència, és necessari no comprar qualsevol tauleta (mínim 180@ per baix d'aixó la oferta no acompleix els requisits bàsics per funcionar be) i que sempre cal comprar-les sin tenen  Serveis afegits: garantia de rotura i robatori, que dispose de bon servei tècnic i de reparació, que compte amb un servei de recollida eficient en cas de necessitar reparació....i que si es compra la mateixa per a tots i ho gestiona l'Ampa, sempre s'obtenen millors preus i serveis.

Les dos següents ponències van estar de dos centres que han participat en la experiència, però que a diferència de la presentada en les Jornades de Recursos Digitals de la setmana pasada, per Luis Ferrando del CEIP Ribalta d'Algemesí que treballva sense editorials; aquests dos centres han emprat llibres digitals d'editorials i plataformes online:

- CEIP Vicente Blasco Ibáñez (Alginet) han emprat la plataforma Blink learning on estan els materials de les editorials (la proposada per Conselleria) .També han emprat com a programa pel control dús en l'aula de les tauletes:  Learning Mythware que és el que es compatible amb la Tauleta Papyre Edu 1010 d'Intel que han emprat.Tot i que per al proper curs van a emprar IPAD's, perquè les editorials li han dit que es van a passar a html5 per als materials, amb la qual cosa el tema flash en apple estaria resolt. Jo crec que es han venut la cabra¡¡¡

- Els del CEIP El Castell (Almoines) han utilitzat la Plataforma Eleven de DIGITAL-TEXT, a més de materials propis.

In reply to Deleted user

Re: Jornades de Tauletes Digitals a Torrent

by Deleted user -

Hola Paco.

Moltes gràcies per desplaçar-te fins a torrent i després per elaborar i compartir aquesta informació.

He estat llegint atentament el teu comentari i els dos enllaços que ens has proporcionat.

He extret informació rellevant per tal de prendre decisions en cas d'utilitzar tabletes a l'aula.

Tot hi haver poca gent a aquestes jornades, sembla que ha merescut la pena anar doncs, jo al menys he caigut en el compte de certes coses que no sabia:

- Gestió de recurs- Quina tableta comprar
- Formació a les families
- Endreçar la informació al núvol sempre
- Plataformes de recursos
- Aparells que cal tenir en compte
- Espais d'ús

... i moltes altres coses.

Crec que la cosa comença, hi ha ganes, però cal anar recopilant i ordenant la informació, perquè no tot val. L'utilització amb una metodologia dolenta pot provocar un efecte contrari, així que cal anar apuntant això que va funcionant, tenint en compte la ideosincràsia del centre, però ja es van veient certes línies molt interessants.

Moltes gràcies per compartir.

Pertànyer a aquesta comunitat assegura el fluxe de la informació valuosa i motiva molt la nostra tasca i desenvolupament personal, així ho veig jo.

Salut

-----------------------
«Hi ha tres camins que porten a la saviesa:
La imitació, el més senzill;
la refexió, el més noble;
l'experiència, el més amarg.»
—Confucio