Accedir al registre de Conselleria des d'Ubuntu 14.04

Accedir al registre de Conselleria des d'Ubuntu 14.04

by Deleted user -
Number of replies: 6

Bones.

Les coses a GNU/Linux no són fàcils, a priori, perquè NO ENS LES POSEN GENS FÀCILS, no sé si des dels sistemes propietaris són més fàcils.

El cas és que volia accedir al registre que la conselleria per consultar les dades que es tenen sobre els cursets del CEFIRE i que fa algun temps va traure una normativa per tal que presentarem els cursos al registre i els digitalitzara.

Registre de titulacions

http://www.docv.gva.es/datos/2014/05/14/pdf/2014_4219.pdf

Sembla que ho ha fet, ara tinc els cursos del CEFIRE digitalitzats, però no podia accedir des d'Ubuntu 14.04 utilitzant l'última versió de Java Oracle.

Sembla que la pàgina de Conselleria no té en regla el certificat digital reconegut com a servidor i cal posar una excepció per tal que ho accepte, no śe si també passa a Lliurex, però finalment he pogut resoldre aquest problema i per això ho compartisc.

A aquestes alçades de la pel·lícula cal utilitzar el certificat digital de la Conselleria, la veritat és que funciona molt i molt bé, sempre que les pàgines web tinguen els certificats en regla.

Us deixe el procediment per resoldre l'excepció a Java:

http://inclusa.blogspot.com.es/2014/07/accedir-al-registre-de-la-conselleria.html

Salut

---------------
«Simple is better than complex»
The Zen of Python
In reply to Deleted user

Re: Accedir al registre de Conselleria des d'Ubuntu 14.04

by Deleted user -

Hola Alfons, gràcies per compartir el mètode.

Però com tu signes a voltes, «Simple is better than complex». Jo he pogut accedir a l'aplicació de Servicis Informàtics de conselleria (SID) sense problemes, mitjançant el primer mètode proposat des de la pròpia web: usuari i contrassenya, utilitzant els mateixos que per a ITACA.

El tema dels certificats digitals no em sembla gens simple en linux, més bé complex. Ja fa un any em vaig fer boig per tal de presentar la declaració de la renda, no hi havia manera de fer funcionar el DNIe. Al final la vaig presentar d'una forma més simple, el meu banc havia habilitat una opció en la seua web per a pujar els arxius generats amb el programa PADRE i la presenten ells en el meu nom. Només em vaig identificar amb les dades d'accés al banc. Sense DNIe, a més, per a una vegada a l'any que s'usa, és molt fàcil que caduque, aleshores has de desplaçar-te a una comissaria de policia a renovar-lo.

Crec que el tema dels certificats digitals està una miqueta verd per a que l'utilitze la població en general. Mentrestant, seguirem utilitzant els mètodes simples.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: Accedir al registre de Conselleria des d'Ubuntu 14.04

by Deleted user -

Hola Tàfol.

Et done tota la raó.

El procediment més simple, potser és el que ens salva d'una manera més fàcil.

Però el repte amb els certificats digitals és una cosa personal, ja que s'estan estandaritzant a internet, pensa que cada vegada són més serveis el que el demanen. De vegades no ens deixen cap altre procediment o és més fàcil fer-ho funcionar que demanar el servei alternatiu.

Els certificats digitals i el DNIe funcionen sobre Java.

Un dels developers de Lliurex em va assegurar que en la nova versió de Lliurex funciona tant el Certificat de la Conselleria accv.es com el DNIe, encara ho he de provar, mentre... tinc un greu problema sobre Ubuntu 14.04 en Java Oracle 7, no localitze perquè no funciona el plugin, però no pense desistir.

Així que si funciona realment això des de Lliurex, doncs Lliurex s'està posicionant com una ferramenta molt i molt útil no sols per la tasca docent sinó també per la superfivència docent en relació amb l'administració, que no és un tema menor.

Tinc DNIe però no l'he pogut fer funcionar ni sobre Ubuntu ni sobre Mac OS Snow Leopard, tinc pendent provar-ho sobre Mavericks.

Quan dic que ho he provat, s'ha d'entendre he estat moltes més de 2 hores fusant en cada sistema, i no ho he aconseguit, de moment, però crec que aquest tema és crític i pense continuar provant fins que ho aconseguisca.

La solució per a aquesta aplicació és temporal, tinc algun problema que he de solucionar amb Java però en aquest cas he pogut accedir amb eixe procediment, continuarem lluitant.

Un plaer compartir dificultat amb aquesta comunitat.

Salut

---------------
La llibertat no és poder elegir
entre unes poques opcions imposades,
sinó tenir el control de teua pròpia vida.
La libertad no és elegir quiserà el teu amo,
és no tenir amo.
Richard Stallman
In reply to Deleted user

Re: Accedir al registre de Conselleria des d'Ubuntu 14.04

by Deleted user -

El tema dels certificats digitals és molt interessant i és una eina que caldrà utilitzar molt en els propers anys si volem estalviar-nos molts viatges. Hui precisament em preguntava un company com firmar un document digitalment per un tema del Comenius.

Alfons, en el teu blog he deixat un comentari per accedir a la consola de Java.

He provat amb el meu ordinador que té Ubuntu 12.04 i no eixia la consola i he tingut que buscar on estava l'arxiu.

Al final he pogut afegir la excepció i tot ha funcionat bé.

 

 

In reply to Deleted user

Re: Accedir al registre de Conselleria des d'Ubuntu 14.04

by Deleted user -

Hola Emili.

Ara ja sé quin problema tinc a Java: no tinc cap problema.

El problema és dels servers que ofereixen els serveis.

Resulta que hi ha una versió de la màquina virtual de java de 32 i de 64 bits al server. Si tens la de 64 bits com és el cas de molts ordinadors que corren GNU/Linux però també Mac OS X t'ix aquest missatge:

Java 64

Sembla que hi ha molts problemes que anem patint i la manca d'informació i les dificultats tècniques representen un gran repte difícilment superable en molts casos.

He instal·lat Java Oracle 8 per tal d'estar a l'última amb aquestes instruccions:

http://www.wikihow.com/Enable-Oracle-Java-in-Your-Web-Browsers-on-Ubuntu-Linux#Mozilla_Firefox_sub

Però no he estat capaç de fer el procediment que necessitava.

Em queda la via del DNIe, que crec també funciona amb Java.

En fi, entenc que hi ha dificultats tècniques per tirar endavant les tecnologies, però més transparència tecnològica no ens vindria malament si es vol que, nosaltres, els ciutadans que no som professionals informàtics tirem endavant les gestions de forma digital.

Salut

-------------
«Simple is better than complex»
The Zen of Python
In reply to Deleted user

Re: Accedir al registre de Conselleria des d'Ubuntu 14.04

by Deleted user -

Hola.

Pel que respecta al DNIe, jo també vaig ser incapaç de configurar el lector de DNIe i el programa del cedec. Però aquest mes passat m'he inscrit en el curs de la UIMPvalencia i ho he fet tot a la seu electrònica del ministeri. El meu ordinador Ubuntu 14.04 reconeix perfectament els certificats, tant d'Hisenda com el de GVA. Només hi ha un avís a la seu electrònica que diu, que a Firefox has de cambiar una opció amb "about config" https://sede.educacion.gob.es/ayuda-sede/error-renegociacion-ssl-firefox4.html

També, vaig aconseguir signar electrònicament els documents que vaig presentar amb l'aplicació @firma http://administracionelectronica.gob.es/ctt/verPestanaGeneral.htm?idIniciativa=afirma#.U8RX-_6CkYo  que s'obre bé amb  OpenJDKJava7 que ve de fábrica en Ubuntu.

Per altra banda, per a l'aplicació de la Conselleria, jo tampoc em complique la vida, amb l'usuari i contrasenya d'Ítaca s'entra bé.

Salutacions, espere haver aportat alguna cosa.

In reply to Deleted user

Re: Accedir al registre de Conselleria des d'Ubuntu 14.04

by Deleted user -

Hola Pedro.

Moltes gràcies per la informació sobre els certificats digitals.

He comprovat la negociaciló SSL al Firefox → about:config i ho tinc activat, sembla que d'altra batalla.

Però vaig a revisar el que dius sobre l'aplicació @firma.

Jo he utiltizat amb èxit sinadura, que veia a #Lliurex en alguna distro:

http://www.sinadura.net/es/

Funciona molt bé, pots incloure un gràfic amb la teua signatura.

També eGarante que signa amb un segell de temps les teues comunicacions, i ens envia la còpia a les dues parts, al loro perquè podria ésser una aplicació molt interessant per fer comunicacions a les famílies.

http://www.egarante.com/

Si es treballara el xifrat en els comunicacions tots guanyariem i les comunicacions serien millors.

Crec que cal aprendre a canviar l'escola transfornant-nos primer nosaltres.

Salut