Xarxa social per a pares d'alumnes

Re: Xarxa social per a pares d'alumnes

by Deleted user -
Number of replies: 0

Ei, Manuel, m'ha fet molta gràcia la teua explicació sobre Prezi.

Mestre a casa no és la panacea però veig un context molt complexe (perill de no abordar-ho), però molt interessant, professionalitza al mestre en cas de domini de la ferramenta. Té una potència molt gran, es poden fer moltes coses.

Respecte a l'estètica, cal saber molt per fer-ho bé a Mestre a casa (css, html, els mòduls i el seu significat, uff...).

Ja que abordem el tema de les presentacions diré que no acabe d'estar molt d'acord amb les presentacions visual basades en la imatge que complementa al que dius. No estem en TV.

Crec que aquesta tècnica és útil en contextos on s'ha de transmetre quatre o cinc idees clares, però no val per analitzar la complexitat a un nivell més profund si el tema i l'audiència es presta.

Em va semblar molt interessant l'expossició de Linda Castanyeda en el MOOC de la UPV, però tots els contextos no són iguals, no són iguals totes les audiències, ni tots els continguts tenen el mateix nivell de dificultat.

Les presentacions a l'estil Key Note d'Steave Jobs són xules, però ell estava venguent productes, els mestres, de vegades hem d'entrar en altre tipus de metodologies més analítiques.

Estic pensant en LaTeX. Aquesta tecnologia està orientada al coneixement més alt, es sol utilitzar a les universistat per fer artícles, ja que les fonts de lletra són una passada, hi ha molta depuració al procés de creació de documents, es poden utilitzar fórmules...

Dins de LaTeX, una classe d'aquesta tecnologia és Beamer [1]. Una eina que crea un tipus de presentació interactiva en PDF molt estructurada i que no està orientada a fer presentacions visuals sino textuals.

El nivell d'estructura i depuració dels documents que són fets amb aquesta ferramenta res tenen a veure amb Prezi, Power Point, Impress o Key Note.

És una ferramenta que es programa en codi, no és molt visual de programar. Necessita més esforç per obtenir la presentació, però una vegada construïda, sembla un producte excel·let, molt ben estructurat. A més és un producte estandar, ja que en realitat és un PDF interactiu. Té més recorregut que molts formats propietaris que caldrà anar actualitzant per poder veure'l.

Aquesta i altres ferramentes entrarien a formar part de la caixa de ferramentes d'un mestre d'èlit. D'un mestre que vol anar més enllà. En la mesura que el mestre puja el seu nivell estic convençut de que augmenten les possibilitats.

Sembla que LaTeX és un producte de software lliure acabat, construït als anys 80 quan les fonts de lletra no eren excel·lents. S'utilitza en entorns acadèmics, però quin és el nostre entorn sino l'acadèmic?

Ara cada vegada que algú nomene el nom Power Point, quedarà ben clar que s'està pensant en un producte, en una visió del món, en una metodologia que ni és la única, ni potser la millor per a tot, soles és una concreció i/o reduccionisme de com es poden fer les coses.

Bé, havia de descarregar-ho en algun moment...

Més lluny, hem d'anar més lluny
dels arbres caiguts que hui ens empressonen...

Constantino Cabafis.
Adaptació de Luís Lach.

Salut

----------

[1] http://es.wikipedia.org/wiki/Beamer