Xarxa social per a pares d'alumnes

Xarxa social per a pares d'alumnes

by Deleted user -
Number of replies: 10

Hola companys.

Feu un amirada a aquesta xarxa social específica per a pares d'alumnes. ES PER A PARES no per a mestres.

https://www.lapuertadelcole.com/

No és una xarxa social a l'ús com ara Facebook. Està especialitzada en pares d'alumnes.

Per entrar-hi cal enregistrar-se, posar les dades personals de pare o la mare i es crea un perfil.

Després hi ha que enregistrar els vostres fills amb nom i cognoms.

Cal informar de l'edat del fill en concret i de la lletra de la classe a la qual pertany.

Això posa en contacte els pares d'un determinat fill, si hi ha diversos fills, doncs tens diversos accessos a foros que parlen dels interessos d'aquests fills.

Per entrar-hi s'ha d'ésser major de 18 anys i tenir un fill a l'escola.

Tenen una política de privacitat interessant i ben documentada.

Es pot demanar un document acreditatiu per justificar que tens un fill matriculat al centre.

Aquesta proposta és espanyola, veurem si té èxit. Sembla que es tira endavant després de dos anys de treball.

Té una base de vídeos molt intressant.

Podéu sentir l''entrevista a la CEO del website, Beatriz Góngora Racecas, ací:

http://enredando.euskadigital.net/contenidos-programa-mainmenu-29/315-enredando-493.html

Està en beta, estic testejant-la.

A veure si algú més s'anima i extraiem conclusions.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Xarxa social per a pares d'alumnes

by Deleted user -

Esta sí que és una xarxa social per a alumnes en la que hi poden entrar pares i profes. 

Jo no l'he provada, però he escoltat parlar d'ella wink

https://www.banana-connection.com

In reply to Deleted user

Re: Xarxa social per a pares d'alumnes

by Deleted user -

Gràcies, li faré una ullada.

Sembla que té objectius diferents, però ho miraré.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: Xarxa social per a pares d'alumnes

by Deleted user -

Edmodo es más para estudiantes, aunque los padres pueden registrarse como padres con el código que les proporciona el profesor. Es muy limitado porque solo pueden tener comunicación con el profesor, no pueden comunicarse con los alumnos, pero sí pueden seguir la actividad de sus hijos.

In reply to Deleted user

Re: Xarxa social per a pares d'alumnes

by Deleted user -

Hola:

Mestre@casa no és una xarxa social per a pares i mares en sentit estricte, però sí que utilitze la web del professorat com a eina de comunicació. Parlem d'una eina de comunicació on es podria fins i tot habilitar l'opció de comentaris per part dels pares i mares a les informacions publicades pels mestres.

Ja que no he trobat materials d'ajuda en valencià per a un curs de blocs o webs del professorat a la Plataforma Mestre@casa, he fet un modest dossier que treballarem a tres Centres de València aquest curs.

Si n'aprofita algú, content.

Salutacions.

http://mestreacasa.gva.es/web/martinez_man23/elteumestre?p_p_id=33&p_p_action=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&_33_struts_action=%2Fblogs%2Fview

In reply to Deleted user

Re: Xarxa social per a pares d'alumnes

by Deleted user -

Gràcies, aprofitaré la documentació per deixar-la penjada en la web de formació del centre. 

Espere que la gent s'anime a fer el seu blog.

 

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: Xarxa social per a pares d'alumnes

by Deleted user -

La veritat es que els pares del meu centre gtenen una xarxa social presencial forta, a la falla o als bous, etc. Sembla que es coneixen tots.

Com a via de comunicació he obert una pàgina al blog del departament i l'he incrustada a mestre a casa per si algun pare o mare vol deixar algun comentari. Pero la veritat és que cada vegada em sembla més il·lusori arribar a veure els pares en xarxa preocupats per l'educació dels seus fills.

La veritat és que mestre a casa no ho facilita molt, o al menys jo no he trobat una altra manera de crear un fòrum per a pares.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: Xarxa social per a pares d'alumnes

by Deleted user -

Manuel, moltes gràcies pels teus materials de mestre@casa en valencià, són molt útils.

In reply to Deleted user

Re: Xarxa social per a pares d'alumnes

by Deleted user -

Manuel.

Sí fer-ho amb Prezi ho fa molt expectacular, té un impacte visual enorme, però cal anar a poc a poc perquè en cas contrari et mareges.

A Juan Carlos Galiana se li ha oblidat la plataforma OS X (Mac), Android, sembla que a mesura que passa el temps la llista es pot fer interminable.

La idea era donar una opció on els pares i mares es puguen comunicar de forma segura, i que quan els xiquets passen de curs, el grup continuarà sent el mateix, ja que està adscrit a un centre real.

Per altra banda, crec que Mestre a casa va a ésser el futur per als docents valencians. Crec que és tan útil com difícil i poc intuïtiu. Una potència enorme que va a dependre de la capacitat d'il·lusionar al professorat a fer-lo servir.

Tot un repte.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Xarxa social per a pares d'alumnes

by Deleted user -

Hola:

No utilitze Prezi normalment; per als qui ja pintem canes me sembla Prezi la suma dels moviments de zoom de Valerio Lazarov a la televisió més un simple Impress.

Tinc un amic que va fer un prezi explicant perquè no li agradava Prezi. I diuen que es va muntar un partit polític a Alemanya de tendència anti power-point ... d'eixos arxius te carregaven la bústia de correu amb presentacions de músiques horribles i sentències de calendari hippy dels anys setenta escrites en rosa fúcsia.

Entenc també que Prezi té les seues possibilitats i que queda més modern. És com les pel·lícules que estan contínuament fent feed-back en el desenvolupament de la història. En aquest tema n'hi ha divisió d'opinions, encara que m'agradaria saber la del doctor Sheldon Cooper (de la sèrie The Big Bang Theory).smile

La web personal de Mestre@casa també té les seues limitacions, fins i tot estètiques ... però és el camí oficial que dóna la Conselleria i que es pot aprofitar. Montada la web de Centre del CEIP "Max Aub", els Blocs del professorat poden ser una eina més per a comunicar-se amb les famílies.

Gràcies per escoltar.

In reply to Deleted user

Re: Xarxa social per a pares d'alumnes

by Deleted user -

Ei, Manuel, m'ha fet molta gràcia la teua explicació sobre Prezi.

Mestre a casa no és la panacea però veig un context molt complexe (perill de no abordar-ho), però molt interessant, professionalitza al mestre en cas de domini de la ferramenta. Té una potència molt gran, es poden fer moltes coses.

Respecte a l'estètica, cal saber molt per fer-ho bé a Mestre a casa (css, html, els mòduls i el seu significat, uff...).

Ja que abordem el tema de les presentacions diré que no acabe d'estar molt d'acord amb les presentacions visual basades en la imatge que complementa al que dius. No estem en TV.

Crec que aquesta tècnica és útil en contextos on s'ha de transmetre quatre o cinc idees clares, però no val per analitzar la complexitat a un nivell més profund si el tema i l'audiència es presta.

Em va semblar molt interessant l'expossició de Linda Castanyeda en el MOOC de la UPV, però tots els contextos no són iguals, no són iguals totes les audiències, ni tots els continguts tenen el mateix nivell de dificultat.

Les presentacions a l'estil Key Note d'Steave Jobs són xules, però ell estava venguent productes, els mestres, de vegades hem d'entrar en altre tipus de metodologies més analítiques.

Estic pensant en LaTeX. Aquesta tecnologia està orientada al coneixement més alt, es sol utilitzar a les universistat per fer artícles, ja que les fonts de lletra són una passada, hi ha molta depuració al procés de creació de documents, es poden utilitzar fórmules...

Dins de LaTeX, una classe d'aquesta tecnologia és Beamer [1]. Una eina que crea un tipus de presentació interactiva en PDF molt estructurada i que no està orientada a fer presentacions visuals sino textuals.

El nivell d'estructura i depuració dels documents que són fets amb aquesta ferramenta res tenen a veure amb Prezi, Power Point, Impress o Key Note.

És una ferramenta que es programa en codi, no és molt visual de programar. Necessita més esforç per obtenir la presentació, però una vegada construïda, sembla un producte excel·let, molt ben estructurat. A més és un producte estandar, ja que en realitat és un PDF interactiu. Té més recorregut que molts formats propietaris que caldrà anar actualitzant per poder veure'l.

Aquesta i altres ferramentes entrarien a formar part de la caixa de ferramentes d'un mestre d'èlit. D'un mestre que vol anar més enllà. En la mesura que el mestre puja el seu nivell estic convençut de que augmenten les possibilitats.

Sembla que LaTeX és un producte de software lliure acabat, construït als anys 80 quan les fonts de lletra no eren excel·lents. S'utilitza en entorns acadèmics, però quin és el nostre entorn sino l'acadèmic?

Ara cada vegada que algú nomene el nom Power Point, quedarà ben clar que s'està pensant en un producte, en una visió del món, en una metodologia que ni és la única, ni potser la millor per a tot, soles és una concreció i/o reduccionisme de com es poden fer les coses.

Bé, havia de descarregar-ho en algun moment...

Més lluny, hem d'anar més lluny
dels arbres caiguts que hui ens empressonen...

Constantino Cabafis.
Adaptació de Luís Lach.

Salut

----------

[1] http://es.wikipedia.org/wiki/Beamer