Ayuda con Epoptes

Ayuda con Epoptes

by Deleted user -
Number of replies: 3

Hola.

Quería consultar lo siguiente: Uso un aula donde todos los PC's llevan Lliurex 11.09 en su versión escritorio. En un ordenador he instalado Epoptes servidor tal como dice su web oficial y en otro pc he instalado el cliente. No logro de ninguna manera que el servidor vea al cliente, he probado mil cosas y no hay manera. Por supuesto que los PC se ven con ping, incluso hay una carpeta compartida visible en el PC donde está instalado epoptes server, firewall desactivado, openSSL bien, "service epoptes restart" da OK, en hosts y hostname del server el nombre del pc es server" en fin ... se me han agotado los recursos ¿alguien me puede ayudar?

In reply to Deleted user

Re: Ayuda con Epoptes

by Deleted user -

Hola Jesús.

Per tal que et funcione cal que tingues instal·lat la versió de Lliurex Server en al menys un ordinador.

No sé si val instal·lar un Lliurex Desktop, sobre ell instal·lar Epoptes, ja que el servidor alça un fum de serveis, potser di utilitzes la versió Desptop + Epoptes no tingues tots els serveis funcionant.

Potser el que estàs buscant no és alçar un client sino un client lleuger des del servidor. Prova a posar la versió Lliurex Server en un Live-DVD a veure si arrancant un altre ordinador com a client lleuger et funciona.

Recorde que Mario Izquierdo, creador de TCOS va traure un Live-DVD server i un Live-DVD client lleuger per tal que es puguera provar sense problema.

En canviar la versió de Llilurex de TCOS a LTSP, a més de la versió d'Ubuntu no sé si et funcionarà, però ahí et deixe la idea.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Ayuda con Epoptes

by Deleted user -

Hola Alfons, gracias por responder. No he podido encontrar el Live-DVD server que me comentas, supongo que no hace el mismo papel que las iso de lliurex, ¿no?, pero aún así he descargado la ultima iso  server 13.06 20130921 y sin instalar he probado a arrancar epoptes y me pide user authentication, lo he hecho con lliurex/lliurex, he creado usuarios, compruebo que se han creado y nada, no hay manera de arrancar epoptes ¿necesita estar instalado lliurex? ¿Me puedes orientar para conseguir el Live-DVD server? ¿alguna idea o sugerencia?

Lo que busco es utilizar epoptes en un aula de ordenadores (NO ligeros ni clientes) con lliurex-escritorio 11.09 para que los alumnos puedan ver mi pantalla, nada más, no hay servidor lliurex. Muchas gracias

In reply to Deleted user

Re: Ayuda con Epoptes

by Deleted user -

Hola Antonio.

Ací tens el lloc on pots descarregar-te la imatge de Lliurex Server [1].

No he provat si funciona epoptes desde Lliurex Server Live-DVD, aquest disc és la imatge que has baixat.

Tin en compte que Lliurex 11.09 utilitza TCOS, pero Lliurex Server 13.06 utilitza LTSP en quant a la gestió de l'aula.

Si tens Lliurex 11.09, versió Desktop, per a què vols que autentiquen contra el servidor?

La versió Desktop munta /home independent, la diferència entre la Desktop i els Clients bàsicament és que els clients validen contra el server i munten un /home que carreguen del server.

Si vols treballar amb equips independents, Desktop, i tenir un server per a posar pàgines web pots muntar el server Lliurex 13.06, però si van a funcionar com equips independents, jo no em calfaria més el cap.

Si estàs pensant en un control d'aula, millor instal·lar el Model d'Aula Lliurex 13.06 amb servers i clients, i t'estalvies un fum de problemes.

Salut

----

[1] http://mestreacasa.gva.es/web/lliurex/descarregues