"Altra forma de reivindicar és possible..."

"Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -
Number of replies: 21

"Altra forma de reivindicar és possible..."

Aquesta frase de Daniel Pastor (@dapaspei) se m'ha quedat gravada després d'una conversa en twitter entre varios companys, llàstima que twitter no tinga una funció per exportar converses per reproduir-la xDD

El cas és que se m'ocurrix obrir un fill al fòrum per entre tots trobar la manera més adecuada de canalitzar el nostre malestar per a que repercutisca el meys possible en el nostres alumnes i el màxim en l'administració que ens ha portat a aquesta situació. 

Fer un braistorming amb el que s'ens ocurrisca per tonteria que parega per arrivar entre tots a idees diferents i sobre tot que facen el més rebonbori possible.

Done per suposat les movilitzacions sindicals, vagues, manifestacions etc. però no el que espose en aquest post.

  • Ahí va la primera que se m'ocurrix, retrasar al màxim legal possible tota la "burrocracia" que ens fan fer als centres com posar faltes en Ítaca per a res (mai se prenen les degudes mesures per a l'alumnat absentista) i si és possible no fer-la, oblidar-mos de fer-ho...
  • Per suposat informar a les famílies en tot moment de les repercusions del que està succeint.
  • Un altra, nosaltres als centres de primària celebrem carnestoltes i fem el indi el que no està escrit, doncs bé, fer el carnestoltes però no disfresar-nos, posar-mos camisetes reivindicatives i llegir algun tipus de manifest aprofitant que estan tots els pares reunits...

Se vos ocurrix algun altra? Segur que si, personalment tinc alguna més però no vull acaparar xDD

In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

Com deia en eixa conversa en twitter, des que estic en l'ensenyament tinc la sensació que aquest servei només ens preocupa als que treballem directament a peu d'aula.

No tinc imaginació. Tot el que passa pel meu cap com a reivindicació ja ho faig:

- "burrocracia" - faig el mínim.

- no assitir a activitats formatives. Per què? Si trobem que ens interessa, que ens servirà i tenim temps, s'ha d'anar. No anar a qui perjudica?

- no presentar-se a premis de materials didàctics, ... Mai he cregut en el sistema de premis. Si fem un material didàctic, ho hauriem de fer perquè ho trobem útil, no per a guanyar una medalleta i diners extra. I la part de difussió dels materials premiats entre la comunitat docent crec que s'ha començat a fer ara. Mai m'ha agradat el model de premis-recursos. Participar en eixe sistema parxea la manca de recursos educatius que es comparteixen i/o generen des de l'administració.

Que les families valoren el nostre treball no s'aconseguirà retallant les activitats extraescolars. La tasca de difusió de que a l'escola pública fem un bon servei a l'alumnat i a les famílies és necessària. Potser si controlarem els mitjans de comunicació ho podriem portar endavant.

Un altre carnestoltes és possible. Samuel, em sembla bona idea. La reivindicació també potser una festa.

Bé, la meua (no) proposta: com que no podem controlar els mitjans de comunicació, hauriem d'aconseguir eixir en aquests mostrant la nostra millor cara, si és que amb el nostre treball i dedicació fem alguna cosa útil per a la societat en la que vivim. En el seu defecte, també hauriem d'eixir denunciant allò que feiem i ara no es pot fer pel dèficit que tenim els centres. Però clar, el retall en les nostres nòmines potser servisca per a que els centres públics reben el segon quadrimestre de 2011 en febrer de 2012!!! Ens tenen agafats pels...

In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

Amen Dani!!

Estic completament d'acord amb tot el que comentes.

 

In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

Totalment d'acord amb el tres. Al meu centre han decidit coses com suspendre les activitats complementàries i les eixides. No entec aquestes mesures. No són els xiquets ni les famílies qui ens retalla el sou i no entenc quin tipus de pressió fem amb aquestes decisions. Desprès molts dels que recolzaven aquestes propostes no van a les concentracions o manifestacions ni participen en cap mobiolització. Quasi es decideix també suprimir el nostre projecte de formació en TIC. Tampoc ho entec. Es tracta del nostre projecte no de un projecte de la Conselleria i suposa el mateix que si jo decidira que, com a protesta ja no vaig a llegir més a ma casa. Ho trobe ridícul. Crec que hem de participar en totes les mobilitzacions i informar clarament a les famílies. Cal tenir les famílies de la nostra part. Elles també estan afectades per les retallades: no cobrament de les ajudes de llibres, menjador etc i tantes coses més. La comunitat educativa crec que ha de respondre unida a l'agressió a l'escola pública i a tot allò públic que s'està realitzant. Samuel, Danie, Juanfran

l m'alegre de compartir, una vegada més, amb vosaltres la visió d'aquest greu moment que estem pasant. Crec que si aconseguiexen acabar amb la nostra il·lusió ens hauran guanyat. Això no ho aconseguiran mai. Continuarem ensenyant i aprenent amb els alumnes i els companys amb il·lusió i ganes i a més a més lluitarem pel que és nostre conjuntament amb l'alumnar i les seues famílies.

In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

Aquesta comunitat cada vegada m'agrada més.

Acabe la reflexió al vol amb la següent frase: "Ens tenen agafats pels..." i em trobe el següent missatge de Francesc Juan "Crec que si aconseguiexen acabar amb la nostra il·lusió ens hauran guanyat. Això no ho aconseguiran mai." Totalment d'acord, la pitjor retallada que ens podem aplicar és la desil·lusió.

M'agrada tot el que siga construir. Si volem que com a mesura de pressió ens dediquem a destruir, preferisc anar-me a un altre lloc. Destruir és molt fàcil: no fem extraescolars, no participem en cursos del Cefire, no continuem amb els projectes de centre, no, no, no, ... Tot això, decidit per majoria del Claustre. Mai per consens, és clar. I sense cap esforç.

Per què no construim entre tots/es? Potser si col·laborem entre els membres d'un mateix claustre s'ens ocurrisquen altres formes de reivindicar. Potser si col·laborem entre diferents centres escolars trobem formes de reivindicar el paper de l'escola pública.

En la conversa/discussió/debat de twitter al que feia referència Samuel, un company deia que no estem units. Si hem de paralitzar els centres per a lluitar contra les mesures del Consell, és veritat, no estem units, jo no estic d'acord.

En el Manifest unitari d'ensenyament, al final es diu: "organitzeu en els vostres centres educatius mesures de pressió per tal que es visualitze el nostre rebuig a aquestes mesures." Diu organitzeu!!! Què s'està organitzant des dels Claustres?

Organitzem Carnestoltes reivindicatius, publicitem els projectes que fem en els mitjans de comunicació (la notícia de l'enllaç és antiga), estic pensant en propossar fer una pista de Fòrmula 1 al centre, però no ho tinc clar.

Dimecres passat, vaig anar a un cole a realitzar una sessió d'edició de vídeo. En una de les presentacions vaig incloure una imatge del projecte Calletíficos, com a exemple de treball en el que es pot fer servir el vídeo. Quan va acabar la sessió un mestre em va preguntar per la web d'aquest projecte. Per què? Perquè ens agrada la nostra feina, i volem fer-la millor cada dia!!! Deixem de participar en els projectes de formació com a mesura temporal de protesta? Ni boig. Qui eixiria guanyant?

Bé, m'en vaig a l'assamblea, que arribe tard.

Continuem pensant, continuem construint.

In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

M'alegre molt que d'aquella conversa "animada", sorgira la idea de fer un fil en este fòrum i que entre tots intentem pensar alguna mesura diferent per a reivindicar allò que ens preocupa. 

La veritat,és que jo em senc com el meu homònim i no veig massa bé quines accions podem pendre i sobre tot que tinguen tanta visibilitat com voldriem, però els meus companys van proposar unes quantes i una em va cridar l'atenció:

  • Fer els dillunsos "negres": vestint-se de negre (el màxim possible) tots els dillunsos i quan els alumnes o pares preguntaren, explicar-los el per què. 
El que si que tinc clar, és que els alumnes no han de pagar el que unes persones o una administració ens està fent. 
 
Crec que la societat (pares, mares i alumnes) cada dia estan més assabentats del que passa, perquè no som nosaltres a soles (farmàcies, sanitat, etc). 
 
A vore si d'ací podem traure alguna cosa de profit.
Gràcies.
In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

Doncs, jo em reafirme en la meua opinió de què hem de fer algo, i suspendre les activitats, com a mesura temporal com la retallada del nostre sou que també és  temporal ??, no es tan lesiva i es una manera de que els pares s'enteren. A voltes pensen que tot és gratis i estem obligats a fer les coses pel bé de la comunitat.

M'agrada el meu treball però això no implica que em baixen el sou sense cap negociació, per pal·liar el deute generat pels que han furtat l'erari públic, amb la connivència de qui els ha mantingut al govern durant 20 anys. Actualment tenim un president de govern de la comunitat al que ningú ha votat, no es va presentar ell, ací ningú diu res, al que votarem l'estan jutjant.

A banda de professor soc un ser social i polític i cada vegada veig més negre. I damunt, després de 15 anys de serveis sense cap problema, el meu Nissan va morir dignament i el dia 2 em vaig comprar un cotxe i el dia 3 em retallen el sou. Estic cabrejat.

Deixar de formar-me ni se'm passa pel cap.

Bé, sent el rotllo que us he tirat, pero es això d'estar com a casa. Salut.

In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

A mí también me parece que en los Claustros se están aprobando medidas muy alegremente que al final acabarán, convenientemente manipuladas, yendo contra nosotros mismos.

Extraescolares, Proyectos de Formación en centros... son actividades que las hemos programado nosotros mismos y ahora ¿vamos a desprogramarlas sin más? No le veo mucho sentido. 

No sé muy bien cómo, pero hemos de seguir ganándonos a las familias en esta causa que es la de todos: la de defender la escuela pública, pero con medidas llamativas, alegres, que suenen, como decía el compañero.

Tal vez el carnaval sea el momento ideal para salir a la calle muchos, pero muchos colegios todos disfrazados de lo mismo, o qué sé yo, todos con las mismas consignas. 

Yo también comparto la frase: Crec que si aconseguiexen acabar amb la nostra il·lusió ens hauran guanyat.

¿Por qué no montamos una para Carnaval y que se nos oiga y se nos vea desde Morella hasta San Pedro del Pinatar?

¿Quién se apunta?

In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

Escriu avui per primera vegada ací, encara que vos llig sempre... soc un altre Daniel.

M'ha arribat ara una proposta d'un company que em sembla prou interesant. No se quina posibilitat de eixir endavant te, pero m'agrada l'enfoque:

"La idea es la siguiente: (yo hoy mismo la he realizado y al director de la sucursal bancaria le ha escocido bastante), ir a las sucursales bancarias y dar de baja todos los posibles depósitos, como pueden ser los preferentes, rentas fijas, cuentas nóminas....etc, evidentemente acciones que se tengan que vender perdiendo valor no, solo nos faltaba eso, pero sacar ese dinero del banco y dejando las cuentas bastante adelgazadas. Si todos los bancos empiezan a ver flaquear sus dividendos y sus activos, seguro que se movilizan. Yo hoy lo he hecho y le he explicado al director por qué lo hacía. Supongo que no todos los funcionarios tendrán este tipo de depósitos, pero los que lo tengan, de los 133.000 funcionarios de la Comunitat, creo que sería bastante dinero y le picaría bastante a los bancos, con lo que también le damos lo que se merecen a estos que tienen gran parte de culpa de toda la crisis que estamos viviendo."

Precisament jo estava pensant en fer alguna cosa diferent amb els meus estalvis, feia uns mesos que estava esperant que m'arribés la inspiració, i fa poc em vaig assabentar que existia una cosa anomenada banca ètica, i que entre altres coses, fa pública tota la relació de projectes que finances i agències amb la qual treballen gràcies als diners que diposites en ell. A Espanya treballaTriodos, i estava pensant posar part dels meus estalvis aquí. L'interès és menor que en la meva caixa dels últims anys, però a Triodos  en què s'inverteix els meus diners, i en la resta de bancs i caixes, el mateix estic finançant una guerra, o una empresa que es carrega el medi ambient, etc.

I després de tot, molts dels problemes que tenim actualment són deguts a l'opacitat de les operacions dels bancs, que els permeten fer autèntiques abusos amb els nostres diners.

Volia comentar-ho a veure que li sembla orientar per aquí, perquè l'altra opció és ficar els diners sota el matalàs, no?

In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

Hola Daniel S., jo no he tingut estalvis mai, a cadascú se li dona bé una cosa... ;D però feia temps que em rondaba el tema de triodosbank i ha sigut el que em feia falta per a decidir-me i tirar endavant. Gràcies.

Pedro, jo també em reafirme en que tenim que fer algo, la resta de la meua opinió ja la saps. Tots estem molt enfadats. 

Lo d'anar de negre els dillunsos es paregut a una proposta que s'he m'ha ocurregut... Podriem posar en la primera plana de la web del centre un estandard reivindicatiu... a la web del meu centre he posat una fotografia de l'última concentració i el pdf del manifest però si coloquen en totes les webs de tots els centres un estandard amb enllaç a un escrit explicatiu de les conseqüències de les retallades, pot ser una mesura senzilla i que servisca per a informar a les families i a qualsevol usuari que visite la web del centre...

Per a pujar la moral un video d'una amiga :DD

(Algú sap com s'inserix un video en moodle 2?)

Ànim!!!

small-logo.png
In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

Alucina, tinc videos en foros de 1r de batxillerat i no sabia com estaven, perque a mi tampoc em deixava.

Amb la direcció de la pàgina, no la curta, fa un enllàç i el filtre l'incrusta a soles.

Ressistiré, sembla que lo de les samarretes es mourà però el meu centre és un poc suro en aquestes coses.

In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

Primera acció personal: davant de la irresponsabilitat en la gestió dels diners de tots/es -> obertura de compte d'estalvi responsable. Sempre està bé estalviar davant d'una possible vaga indefinida.

Tota pedra fa paret.

Aneu a les assamblees unitaries locals per a informar-vos i participar. Sembla que aquesta vegada anem de veres. Hi ha molta unitat.

Dijous tenim Claustre. Ja us informe de les mesures a favor de l'escola pública que decidim en aquest fil fantàstic que ha aparegut en la nostra comunitat.

Salut.

PD. Si ja sabia jo que l'edició de vídeo servia per a alguna cosa!!!

In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

Estoy completamente de acuerdo con el mayoritario punto de vista:

Burocracia la mínima, sobre todo por improductiva.

En cuanto a limitarnos nosotros mismos me parece desacertado e inoportuno. Más bién encuentro el momento para todo lo contrario.

El lunes negro, con su correspondiente camiseta, podría ser contínuo, como un luto...

La organización, prácticas y actividades, más que nunca encaminadas a la excelencia.

Demostrar que nuestro trabajo merece la pena para que todas las instituciones apuesten por él, es decir, por nosotros.

Encontrar la manera de hacer llegar a la Sociedad nuestros logros, ilusiones, dedicación y esperanzas.

Identificarnos con todos aquellos que están sufriendo la crisis en sus personas y las de sus familias, y ser capaces de colaborar con ell@s para que ell@s colaboren con nosotros.

Darnos tiempo para compartir ideas, por peregrinas que parezcan y valorarlas como nuestra verdadera fuerza de lucha, para poder llevar a cabo una reividicación de nuestros derechos, que tienen que ver con los derechos de los demás, de una forma creativa y constructiva que pueda formar parte de las soluciones de la crisis abandonando una actitud victimista.

POR UNA EDUCACIÓN PÚBLICA

In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

Moltes gràcies Josep Lluís, ha segut una síntesis que m'ha agradat molt i l'he compartida al meu bloc.

Tota aquesta reflexió està portant-me a replantejar-me moltes coses, a més de canviar el meu compte bancari a una banca més ètica, també vaig a passar-me a la seguretat social. Cercant la coherència més que mai, no puc defensar l'escola i la sanitat pública estant en la sanitat privada...

A més pense que si tots prengueren mesures d'aquest tipus seria molt més contundent que llevar extraescolars i cursos de formació...

El dissabte CANYA!!!!

Per si n'hi ha algú més interessat adjunte imprés per a fer el canvi

http://www.muface.es/sites/default/files/impresos/ASISTENCIA_SANITARIA_NACIONAL/Cambio_de_Entidad/Cambio-entmedica.pdf

In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

Em sembla perfecte el canvi a la Sanitat Pública. Em vaig deixar enganyar per allò que deien de que la sanitat privada era de major qualitat. Després d'un diagnòstic incorrecte d'un esquinç de turmell en el "servei" d'urgències de la clínica privada d'Elx, que ara s'ha traslladat a Torrellano, vaig canviar immediatament a la Seguretat Social. A urgències de l'hospital clínic de València mai he tingut un mal diagnòstic.

Ens fan creure que allò privat funciona i no és així. La qualitat està en l'ensenyament públic i en la sanitat pública.

Altra forma de reivindicar és possible... així que us copie el correu que m'ha enviat l'assessor del Cefire d'Elx. Ens veiem dissabte en Alacant!!!!

"Estimado compañero/a, buenos días y Feliz Año:

Aunque no corren buenos tiempos para la Tecnología ni para la docencia, junto con Daniel Turienzo, hemos acordado volver a organizar una jornada de intercambio de experiencias (en este caso la IV) que nos sirva de foro debate y reflexión del Área.

Creemos que un profe de Tecnología sin un mínimo conocimiento de las TIC, es un profe "cojo", por tanto vamos a enforcar esta jornada  introduciendo en las ponencias herramientas TIC, he contactado con Tecno 12-18, y vendrá de Barcelona Cristóbal Sánchez  para explicarnos como surge su iniciativa y varios profes que nos darán herramientas TIC y por supuesto proyectos de aula.

Lo haremos en el IES la Torreta de Elche, el miércoles 15 de febrero  de 16 a 20,30 horas.

Te adjuntamos un cartel en A3 y el programa para que si lo puedes imprimir lo pongas en las aulas-taller y lo sepan todos los compañeros de Departamento,  sabemos que en este tipo de jornadas lo que funciona es el "boca a boca", si conoces a algún otro compañero, por favor le pasas este correo.

Puedes inscribirte en nuestra página pinchando aquí

Recordarte también que el 24 y 25 de febrero se realiza el 2º Congreso de Educación Tecnológica en Valencia , organizado por la asociación de profesores de Tecnología, puedes ver todo en  esta  página, vamos a ir varios de Elche.

Saludos afectuosos y cordiales, y espero saludarte en la Jornada

16:00
30’
Recepción de los particpantes y presentación de la jornada:
Cefire de Elche Ramón Fernández

16:30
20’
Proyecto: “Mirador giratorio”.
D. Antonio Vives   Profesor de Tecnología del I.E.S. Vinalopo de  Novelda
Ponente de Cursos de proyectos para los Cefires

16:50
20’
Herramienta TIC: “SketchUp y Sketchy Physic  en proyectos”.
D. Antonio Álvarez   Profesor de Tecnología del I.E.S. Victoria Kent de Elche
Ponente de Cursos  para los Cefires

17:10
50'
Experiencia en la Red: “www.tecno12-18.com”.
D. Cristobal Sánchez Porfesor de Tecnología actualmente en excedencia. Desde el 2002 ha elaborado materiales interactivos para Internet. Actualmente elabora y supervisa los contenidos para tecno12-18.

18:00
20’
DESCANSO

18:20
20’
Herramienta TIC: “Moodle, entorno colaborativo de apoyo al aula”.
D. Juan Francisco Álvarez   Profesor del Colegio Sagrada Familia de Alcoy. Ponente en actividades formativas de TIC para los Cefires

18:50
20’
Proyecto: “Proyectos con lectores de pantalla en Logo”.
D. Francisco Giménez   Profesor de Tecnología del I.E.S. Victoria Kent de Elche
Ponente de Cursos para los Cefires
 
19:10
20’
Herramienta TIC: “Experiencias con Edmodo, red social para la educación”.
D. Daniel Pastor   Profesor de Informática del I.E.S. Andreu Sempere de Alcoy.

19:30
20’
Proyecto: “Mecanismos para el PDC y 3º de la ESO”.
D. Francisco Pérez  Profesor de Tecnología del I.E.S. La Foia de Elche

19:50
20’
Herramienta TIC: “Entorno Google, formularios con Flubaroo para exámenes autocorregibles”.
D. Marc Ramis   Profesor de Tecnología, asesor del Cefire de Benidorm, profesor asociado de la UMH en el Máster del profesorado en la materia TIC
20:10
20’
Proyecto: “Brazo robot controlado con Picaxe ”.
D. José Díaz   Profesor de Tecnología del I.E.S. Carrus  de Elche
20:30
10’
MESA REDONDA Y CONCLUSIONES

20:40
5’
CLAUSURA DE LA JORNADA "

In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

Bon dia a tots

Doncs jo lamente  estar en desacord en quasi tots vosaltres. Crec que les coses encara han de posar-se molt més dures i està a dos o tres mesos que comencem a patir retrasos o impagaments de nómines. No és questió de 'mala sombra', és de matemàtiques.  I els col·lectius per els que començaran serà per els que millor es porten ara i més dócils siguen, perqué haurà quedat demostrat que són els que menys problemes els donaran. Em dol en la meua ànima prendre mesures tan radicals, però igual que jo no demane a les senyores de la neteja que treballen el doble per a deixar l'escola igual de neta que quan eren quatre en lloc de dos, sino que apunte a l'Ajuntament responsable del servei, confie en que els pares comprendran que els responsables de que em peu e indignats diguem basta! es la panda d'impresentables que ens governen. Segurament alguns pares  no ho veuran així,  però com es molt probable que coincidisquen amb els que en fila india porten votant a l'opció politica que ens ha afonat durant 16 anys, i que en la meua escola, com en tantes, representa molt més de la mitat del cens, tampoc em preocupa. Ja fa temps que hi ha desencontre, i a ells no els lleva la son. Els sacrificis de hui son el pa de demà.

Perdoneu, però estic particularment cremat. En el meu centre, d'una línia, però amb 2 'xepes' en infantil i massificat,ens hem quedat sense la única mestra de recolzament. No la van a substituir. Aixi que han volat els desdoblaments per a xiquets en informàtica i per a  psicomotricitat, entre altres mals indignants que no detalle per no avorrir-vos, però que molts patireu també. Poques ganes queden de fer Carnestoltes, encara que siguen reivindicatius. Però, a més de les ganes, és la incoveniència real de fer-los.

No és moment d'omplir amb el voluntarisme que sempre hem desplegat la desfeta a la que ens condueix aquesta gent. Amb aixó únicament els demostrem que encara ens poden retallar més. Amb aixó disfressem d'apariéncia de 'normalitat'  el que es un atac despiadat a l'escola pública. Buidem amb poals mentre entra el mar per la via d'aigua. És el moment de la fermesa, ara, perqué dins de no res les coses estaran encara molt, molt pitjors.

Bé, perdoneu. Segueix, encara que no participe molt, aquest magnífic espai. Una abraçada.

In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

Benvingut al debat Octavi, m'alegra que dones un punt de vista diferent. Així poden seguir parlant del tema ;D

Tots estem cremats, alguns més que altres però eixa és altra història. La cosa no és d'ara, venim sofrint retallades anys, més o menys encobertes, recorde que l'última vaga per l'educació pública que es va convocar (no fa tant de temps) al meu centre que tradicionalment en feia tot el claustre fins al punt de tindre que sortejar qui es quedava per a fer servicis mínims, no més van secundar la vaga cinc persones de trenta.

Benvinguda la situació actual que ens ha fet despertar de la indiferència. Però això no vol dir que ara n'hi ha passar-se a l'altre extrem, de no fer res a vorer qui la fa més grossa. Accions contundents es poden fer moltes, el que a mi en mosqueja és que aquesta en particular haja tingut una acogida tant ràpida, en un muntó de centres ja està decidit prescindint de la opinió dels demés i exigint que ens unint a una proposta unilateral sobre la que la majoria no hem tingut ni tant sols l'oportunitat d'opinar. I per això ja eres un desertor que vas encontra de l'unitat que és el que ens fa forts... etc. etc.

Mesures contundents es poden fer moltes, la primera la tenim el dissabte, ens poden posar de vaga indefinida, i tantes altres que ja hem dit en aquest fill del fòrum, i moltes més en les que tots estem d'acord, però suprimir extraescolars i cursos de formació com a mesura primera i quasi principal avanç que qualsevol altra en fa que pensar malament... (Ací anava un paràgraf que esborrat per autocensura xDD) Personalment podria arribar a recolzar aquestes mesures si prèviament es fa un treball de diàleg que ens permetra arribar a un consens entre tots els àmbits que envolten l'escola pública, incloent a les families, n'hi ha molta feina per fer en aquest sentit, malgrat que siguen del color polític que siga la situació és tant escandalosa que és una oportunitat d'or per guanyar-se'ls i tindre-los al costat, igual en les pròximes eleccions fan la fila en altre lloc... Però si generem confrontament ens perdrem l'oportunitat.

Per a mi no és voluntarisme Octavi, deu de ser defecte de fàbrica, però jo no puc estar a mig gas, o estic o no estic. Si estic en el meu puesto de treball tinc que donar el millor de mi mateixa, si no millor me quede en casa... és a dir, si per mi fora vaga indefinida i anem a deixar-mos de romanços xDD

Una abraçada ben forta i gràcies per fer-nos reflexionar sobre aquestos aspectes tant importants.

In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

Si no he opinat fins ara és perquè realment no tinc idees. Ara mateix estic completament d'acord en el que tú dius, en tot, incloent el final i també em fa molta por que comencem a dividir-nos: que si no recolze el tema de les activitats siga una desertora. La impressió que me està donant és que ara me miren com si fóra conformista quan jo era de les poques al meu centre que fa menys d'un any avisava del que anava a passar, i damunt ara he de ser jo la desertora perquè jo no recolze eixes idees?

No sé, l'altre dia a la sala profes estaven fent un escrit per donar-lo a la manifa i sincerament de veure alguna de la gent que estava fent-lo i el que pensaven fa pocs mesos... no me quadra que damunt ara siguen els que se fan dir portaveus. No m'agrada que tampoc que molta gent vullga ignorar els sindicats, que no ho han fet bé? clar que sí!! Han fallat massa, però és la millor ferramenta que tenim.

In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

De l'assamblea comarcal d'Elx vaig agafar algunes idees. Però crec que la més important és la unió, sumar, fer accions que ens unisquen.

Jo també em vaig enfadar molt amb dos sindicats (els majoritaris a l'estat en altres sectors). Després d'una manifestació en la que vam colapsar valència per a demanar l'augment linial del salari base a tots els docents (interins, definitius) els dos síndicats majoritaris en el sector del metall van signar augment de sou a càrrecs directius i augment dels sexenis que només cobren els que més temps porten treballant. Des d'aleshores no em fie, i els estic vigilant per que no ens la tornen a jugar. Estic convençut que podriem haver aconseguit més. Però, com a treballadors que som, són els nostres representants. Encara que jo no estiga afiliat a cap.

Els meus objectius com a treballador públic i usuari dels serveis públics els tinc clars. El decret ens afecta al nostre salari i al nostres drets laborals. I hem d'aprofitar-lo i aconseguir unir-nos per a anar més enllà: No volem CIS, perdó regalar el sól de tots/es per a fer negocis. No volem una gestió privada dels serveis sanitaris, perdó no volem que juguen amb la nostra salut per a fer negoci.

In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

D'acord Daniel, sumar i unió, però aquesta no més pot arrivar del diàleg i no de la impossició i del chantatje "emocional" (com diria la meua pareja xDD). Jo també recolce els sindicats, és més pense que també n'hi ha una campanya de desprestigi  i si mos els carreguem com anem a estar units??. Personalment malgrat que no m'agrada les mesures que ja sabem si els sindicats les recolzen sé que em pujaré al carro però mentres vaig a donar que fer tot el que puga xD

In reply to Deleted user

Re: "Altra forma de reivindicar és possible..."

by Deleted user -

Samuel, el moment de prendre aquesta mesura va ser fa ja dos anys, quan des de la Conselleria van retirar la norma que feia que les activitats extraescolars que es fan al centres puntuaren per als sexenis. En aquell moment, el negociador de la mesa, que per a més senyes era un ensenyant enxufat de càrrec politic, va dir, davant de les protestes dels sindicats, que 'els mestres les continuarian fent de totes formes, per que aixó els agrada molt'. Aixó ho se de primera ma d'un dels representants sindicals que estaven allà. En aquell moment jo li vaig dir que era el moment de difondre aixó, para de fer-les mentre no es restituiren i eixe impresentable dimitira o se tragara les seues paraules. Ens quedarem tan tranquils i ens tragarem aquella mesura unilateral i sense justificació, ni tan sols econòmica, amb l'insult inclós.  De aquellos polvos estos lodos, que es diu en castellà.