Un fòrum obert per xerrar sobre qualsevol cosa que es vulga, per favor abans de participar sol·licita donar-te d'alta en el nostre grup de Telegram, així evitem l'spam.

Un bloc a edutictac

by Deleted user -

Hola companys, per als que em seguiu en twitter ja sabeu que tinc un bloc, http://sasogu/edutictac.es alguna volta m'ho vaig plantejar però mai arrivaba el moment. Pareix que enguany ha sigut el moment i la veritat és que li estic agafant gustet al tema per a sorpresa meua. 

Estic molt gratament sorprés també del funcionament de Worpress el soft lliure que el fa funcionar, ho gestione tot des d'un panell d'administració molt senzill amb el que puc actualitzar el mateix Worpress ho fer còpies de seguretat de la base de dades, a més d'instal·lar extensions.

Tot això per a fer-vos l'oferta de qui vullga tindre en bloc de Wordpress en edutictac.es està convidat, ja sé que la majoria ja teniu el vostre bloc però wordpress incorpora una eina d'importació que la podeu fer servir... vos pegue les possibilitats

Blogger Instal·la l'importador de Blogger per importar entrades, comentaris i usuaris d'un bloc de Blogger.
Blogroll Instal·la l'importador de llistes d'enllaços per importar enllaços en format OPML.
Convertidor de categories i etiquetes Instal·la el convertidor de categories i etiquetes per convertir categories existents a etiquetes o etiquetes a categories, segons escolliu.
LiveJournal Instal·la l'importador del LiveJournal per importar entrades del LiveJournal amb la seva API.
Movable Type i TypePad Instal·la l'importador de Movable Type per importar entrades i comentaris d'un bloc de Movable Type o TypePad.
RSS Instal·la l'importador de RSS per importar entrades d'un canal RSS.
Tumblr Instal·la l'importador del Tumblr per importar entrades i mèdia des del Tumblr fent servir la seva API.
WordPress Instal·la l'importador del WordPress per importar entrades, pàgines, comentaris, camps personalitzats, categories i etiquetes des d'un fitxer d'exportació del WordPress.

Així si vos animeu només teniu que dir-me el nom que voleu que pose en la direcció d'edutictac i vos el facilitaré per a que trastelleu...

Salut ;D

Día del usuario ubuntu

by Deleted user -

día_usuario_ubuntu_2012_v2.png

Hola companys vos informe d'un event que pot ser vos interesse, es tracta del dia de l'usuari d'Ubuntu, m'ha paregut molt interessant el format i tal volta en un futur podem fer com diu Daniel el dia de l'usuari edutictac, he aprofitat per afegir als links Freenode amb accés directe al nostre canal ;D Vos deixe la informació:

El Día del Usuario Ubuntu se llevará a cabo el sábado 14 de Enero del 2012

Que es el Día del Usuario Ubuntu

El Día del Usuario Ubuntu es un conjunto de charlas que se van a dar en el correr de un día para que los nuevos usuarios de Ubuntu, con conocimientos básicos e intermedios puedan aprender cosas como:

  • Como instalar Ubuntu
  • Encontrar programas equivalentes en Ubuntu
  • Cómo obtener ayuda
  • Aprender cosas básicas para utilizar Ubuntu
  • Aprender como integrarse y colaborar con la comunidad

Para acceder a las sesiones

Entra a:

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-charlas-chat,ubuntu-charlas

Ingresa un nombre que te identifique (en Nickname) y da clic en conectar (Connect).

El Horario

Si quieres saber la hora para tu ciudad, da clic en el enlace con la hora UTC, este te mostrará la hora local en tu ciudad.

Instructor

Tema

Horario

SergioMeneses

Apertura de la jornada

17:30UTC

mimecar

Copias de seguridad: Grsync y Clonezilla

18:00UTC

costales

Seguridad básica: Cortafuegos Gufw

19:00UTC

primicachero

Equivalencia programas Windows/Ubuntu

19:30UTC

LinaPorras

Programas de Mensajería Instantánea en Ubuntu

20:00UTC

chilicuil

Corrección de bugs I

21:00UTC

chilicuil

Corrección de bugs II

22:00UTC

El evento se realizará en el canal #ubuntu-charlas en freenode

e-Learning

by Deleted user -

Obric el fil al foro després de visualitzar aquest

.

Crec que el tema s'ho mereix.

Constantment estem reflexionant sobre com millorar la nostra pràctica pedagògica utilitzant les TIC, doncs, potser podriem començar a discutir sobre noves pràctiques que ens funcionen o, simplement fer una anàlisi de tant en tant d'allò que cal canviar.

Després de mirar el video "De l'e-Learning al Learning" veig que se m'escapen moltes coses. L'ensenyament asíncron (Moodle) junt a un ensenyament sincron (aules virtuals en temps real amb video interactiu) fan que l'educació entre en una nova dimensió.

Però com portar aquesta tecnologia a la pràctica concreta de la vida a l'aula? I el que és més difícil, com resistir les protestes davant el canvi d'alumnes i companys?

Es vislumbra una esquerda digital molt més àmpla per als nous temps.

Potser les TIC ja formen part de la societat, però costa molt adonar-se'n de la seua importància i de la revolució que suposen de cara als desenvolupament eficient de la societat.

Per què ens empenyem a transmetre el coneixement amb unes fotocòpies estàtiques, en blanc i negre, no interactives, unidireccionals i no customitzades a les necessitats de l'alumne.

No tinc resposta per a aquesta qüestió...

Tampoc tinc una iniciativa clara del que hem de fer.

Mentrestant potser l'esquerda digital avança sense saber ben bé què en de fer per ofertar una educació eficient, de qualitat i adaptada als nostres temps.

Salut

CEDUTEC12

by Deleted user -

Hola,

Algú de la comunitat s'animaria a presentar una ponència sobre l'ús de les xarxes socials en educació per al CEDUTEC12?

Problema: la data límit de presentació de ponències és el 20 de gener sad

Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Hola,
Vull comprar-me un "ultra-portàtil" i no sé quin triar. A veure i em podeu ajudar.

Fa uns tres anys (o potser més), quan es començava a parlar dels UMPC, vaig comprar-me un Tablet PC Acer Travelmate c300 (portàtil de 3Kg amb la pantalla tàctil i giratòria) amb winXP tablet PC edition i estava molt content, tant que vaig pensar que no em compraria un altre PC què no fòra tablet i que en el futur tots els portàtils serien així. De fet, encara ho estic. Li vaig posar el meu Ubuntu 9.10 i vaig fer que (quasi) tot funcionara correctament. Ara, encara funciona però se m'ha trencat la bateria i la bisagra, per tant, només hi ha un cable finet entre la pantalla i la resta del portàtil: poc operatiu. No me l'arreglen en cap tenda i he tobat un Acer Outlet on venen els components que em falten però no m'atrevisc adesmuntar-lo i muntar-lo jo. A més pels diners que m'hauria de gastar en tinc ordinadors de nous, en diuen, obsolescència programada sad

Eixe tipus de PC no ha evolucionat massa des d'aleshores, sinó que, d'una banda,  van sorgir els Netbooks, portàtils petits i de baix cost i, d'altra banda, els actuals Tablets, amb l'omnipresent Ipad.

El cas és que, jo vull un portàtil (perquè ja tinc un PC fixe); que no pese més de 1500 grams (perquè si no, no és portàtil); a ser possible de baix cost; a ser possible amb pantalla tàctil; m'agradaria poder instal·lar-li Ubuntu (o altra distro); però també tinc il·lusió de provar Android.

Estic quasi decidit per un Netbook (pel tema del S.O.) però, quin em recomaneu? Qualsevol tipus de comentari serà benvingut.

Nota: també he publicat aquest escrit al meu bloc.

Arribem a les 501 activitats a bibliojocs

by Deleted user -

Bon any 2012 tinguem companys, m'apetia compartir amb vosaltres el fet de que arriben a les 501 activitats en bibliojocs, malgrat que les aportacions han baixat els que quedem anem fent feina poquet a poquet...

Vos deixe els enllaços més importants per si algú s'ha oblidat ;D

Principal:

http://edutictac.es/bibliojocs/

Per a mestres:

http://edutictac.es/bibliojocs/mestre/index.html

Per afegir una activitat:

http://edutictac.es/bibliojocs/mestre/aadir__afegix.html

Per a informar d'un error i fer suggerències

http://edutictac.es/bibliojocs/mestre/contacto__contacte.html

Salut!!

Estrenem espai...

by Deleted user -

Hola companys, després d'uns quans mal de caps ja tenim nou espai, és possible que tingueu que recuperar la contrasenya per a tornar a entrar, si algú no sap com fer-ho que m'envie un correu i l'ajude.

Encara queda faena per fer com és personalitzar el tema i altres xicotets detalls que aniré fent poquet a poquet.

Bona nit...

Accés mòbil a EduTicTac

by Deleted user -

Hola companys, com li comentava a Pedro una de les principals raons d'actualitzar a moodle 2.2 és el accés mòbil a edutictac, els que tenim smartphone i derivats ho agrairem...

Doncs bé. ja en el seu moment vaig crear una aplicació per a android però en aquesta ocasió i gràcies al html5 i als plugins de moodle he personalitzat una app per a quasi totes les plataformes mòbils excepte per a ios, ja que n'hi ha que estar registrat com a desenvolupador d'apple i tindre un mac... si ni ha algun desenvolupador d'apple escoltant podem crear-la per aquesta plataforma fàcilment ;D

Està en desenvolupament i possiblement falle alguna coseta, si la proveu ja comentareu. L'última versió la trobareu ací https://build.phonegap.com/apps/58894/share

Si voleu personalitzar una app per al vostre moodle ho podeu fer amb aquest plugin http://moodle.org/plugins/view.php?id=175 

Cal aclarir que l'aplicació servix per a tots els llocs webs realitzats amb moodle 2.1 i superior amb accés mòbil habilitat, així que la podeu aprofitar per a altres "moodles"

imatge295.png

LDAP

by Deleted user -
BON DIA! tinc un xicotet problema a l'aula amb LDAP:

Cree els grups (p.e. 1eso)
Afegeix els usuaris (uns 20, 1eso-001, 1eso-002....)

intente accedir des d'un ordinador dels alumnes amb l'usuari i contrsenya i no em deixa...

Que més s'ha de fer? no veig cap cosa que em falte...

Gràcies.