Netbook o Tablet amb Android?

Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -
Number of replies: 24

Hola,
Vull comprar-me un "ultra-portàtil" i no sé quin triar. A veure i em podeu ajudar.

Fa uns tres anys (o potser més), quan es començava a parlar dels UMPC, vaig comprar-me un Tablet PC Acer Travelmate c300 (portàtil de 3Kg amb la pantalla tàctil i giratòria) amb winXP tablet PC edition i estava molt content, tant que vaig pensar que no em compraria un altre PC què no fòra tablet i que en el futur tots els portàtils serien així. De fet, encara ho estic. Li vaig posar el meu Ubuntu 9.10 i vaig fer que (quasi) tot funcionara correctament. Ara, encara funciona però se m'ha trencat la bateria i la bisagra, per tant, només hi ha un cable finet entre la pantalla i la resta del portàtil: poc operatiu. No me l'arreglen en cap tenda i he tobat un Acer Outlet on venen els components que em falten però no m'atrevisc adesmuntar-lo i muntar-lo jo. A més pels diners que m'hauria de gastar en tinc ordinadors de nous, en diuen, obsolescència programada sad

Eixe tipus de PC no ha evolucionat massa des d'aleshores, sinó que, d'una banda,  van sorgir els Netbooks, portàtils petits i de baix cost i, d'altra banda, els actuals Tablets, amb l'omnipresent Ipad.

El cas és que, jo vull un portàtil (perquè ja tinc un PC fixe); que no pese més de 1500 grams (perquè si no, no és portàtil); a ser possible de baix cost; a ser possible amb pantalla tàctil; m'agradaria poder instal·lar-li Ubuntu (o altra distro); però també tinc il·lusió de provar Android.

Estic quasi decidit per un Netbook (pel tema del S.O.) però, quin em recomaneu? Qualsevol tipus de comentari serà benvingut.

Nota: també he publicat aquest escrit al meu bloc.

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Hola Tafol.

Preguntat primer per a què el vols utilitzar.

Jo tinc un EEEPC amb dues targetes sòlides 4 G i 16 G amb GNU/Linux de casa (Xandros) que va durar una setmana abans d'actualitzar a moltes distros per quedar-se des de fa anys amb Ubunut NetbookRemix i finalment amb Unity.

És pràctic per viatjar però per a poc més, és lent, les tecles son xicotetes. Potser ara s'ha millorat l'experiència.

Steave Jobs dia que els Netbook eren bons en res...

Potser no fa falta ser tan radical, són útils però estan molt limitats.

Si estàs mirant netbooks no deixes de veure el de Samsung amb el sistema operatiu de Google basat en el núbol amb GNU/Linux funcionant per baix.

http://www.samsung.com/us/computer/chromebook

Salut

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Jo m'estava fent la mateixa pregunta.

Al meu cas, m'inclinaria per una tablet pel fet d'aprendre a utilitzar-la i

descobrir les seues aplicacions educatives. Formar-se en

l'àmbit de les TIC comporta temps i dedicació i, no es fa d'un

dia per a un altre.

Si el ultraportàti és per dur-lo a l'escola-IES, pot ser que amb un

pendrive amb recursos portables siga suficient.

Mantindria el vell portàtil fins una futura renovació encara

que són més asequibles que les tablets.

Però, quina Android Tablet? O, quin portàtil?

Quines característiques mínimes cal que tinguen ambdós?

No vull una tablet limitada però, algunes són tan cares que em

para la seua adquisició.

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Hola companys, puc aportar la meua experiència, vos comente,

l'any passat vaig adquirir una tablet amb android amb molt bones crítiques pels fòrums especialitzats, en una oferta d'un centre comercial es va posar a tir i no ho vaig dubtar. És molt important el fet que era un model recomanat als fòrums especialitzats per que el support que donen en quan a resolució de problemes i actualitzacions de sofware és impressionant. El cas és que després d'un any d'ús la tableta funciona millor que quan la vaig comprar. Respecte a l'ús jo la gaste per a llegir pdf, els puc senyalar i manipular com si fora una fulla de paper a la que li puc fer zoom xDD i com no per a jugar xDD però qui més la gasta és la meua filla i la meua companya principalment per a jugar. Avui el que més la gasta és el meu fill de dos anys, li encanta pintar i picar damunt d'animals que fan el seu corresponent so... en fi com a element d'entreteniment multimèdia va be ;D

Avui dia ja no la gaste practiament, el per què? Fàcil, soc el feliç propietari d'un Samsumg Galaxy II i aquest és com portar una tableta a la butjaca, és impressionant tot el profit que se li pot traure a un smartphone, no termina de sorprendre-me les possibilitats que té...

Per a treballar preferix Ubuntu i un portàtil d'onze polçades que té millors característiques que un netbook i és igual de portable, per a mi és la grandaria ideal després d'haber passat per un netbook de 10" i un laptop de 13" Per al treball normal tinc més que suficient i m'agraga molt. Això si per a editar video i tasques més exigents una torre ;D

Quan el vaig adquirir també vaig pensar amb un portàtil amb pantalla tàctil però no vaig trobar ninguno que m'agradara, i els menus xicotets que tenia ubuntu per als meus dits en tirava per arrere... amb la nova interface d'unity ara mateix seria ideal... però no vaig a continuar per eixe camí si no termine canviant de màquina xDD

Bon dia.

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Doncs jo m'he regalat per Nadal el famós iPad. Ara mateix estic prou contenta però clar no deixa de ser un joquet, la novetat.D'ací un temps pot ser ja tinga una opinió (seria) més formada. Sí que te puc dir que jo crec que són compatibles els smartphones i els tablets, crec que tenen objectius diferents i que són totalment compatibles.

De fet, jo veig el netbook - tablet en un àmbit semblant i després ja els superlleugers potents. De la meua poca experiència amb tablets front netbooks te puc dir que preferisc el tablet front el netbook. Total, el que faràs a un netbook és el que et permet fer un tablet de forma més clàssica. Si vols projectar? Tenes el tablet, si vols editar quatre coses.. tens el tablet, si vols.. no me ve res a la ment que no pugues fer amb un tablet que pugues fer amb un netbook.

Pel que fa als netbook sí tinc més experiència. Un germà meu té un Samsung des de fa 2 anys i li va molt bé (XP) i l'altre acaba d'estrenar un Acer i ufffffffff.. el Windows 7 starter va.. que me posa dels nervis. Porta instalar també l'Android i ... sincerament no m'agrada res, és cert que és una versió 2.1 i que no té el market (encara que ja l'he mig enganyat). També l'he instalat el Joli Cloud i millora però a banda d'això.. me trobe més còmoda amb el tablet. Per a mi la batalla bon tablet-netbook la guanya el tablet.

Un superlleuger ja és una altra història, crec que al pc-actual del mes passat els analitzaven i deien que els lleugers potents estaven deixant enrere els netbooks i li veig sentit. També trobe compatible tindre superlleuger i un tablet perquè encara que el tablet de moment és molt còmode n'hi ha coses que molt més millor amb un "ordinador" a la vieja usanza.

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Moltes gràcies a tots. M'ha anat bé llegir-vos. De moment m'estic decantant per un portàtil d'11,6" i 1,5Kg que he vist per 300€ Un ACER AO722 amb AMD dual core C60 i 2 Gb de RAM. Què vos pareix?

A més intentaré "traure-li" a la meua companyia telefònica un smartfone o un tablet sota amenaça suggeriment de baixa wink

Salut!

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Jo tinc el mateix model d'Acer i em funciona molt bé. He instal·lat everest i va prou bé encara que va més ràpid amb el lubuntu ( es pot afegir desprès) o amb la versió clàsica de gnome. He de dir-te que al principi vaig tindre un problema. Amb totes les distribucions de linux es penjava només arrancar. Pegant una volteta per google vaig trobar la solució, encara que una mica estranya funciona: es tracta d'entrar en la bios i fer que intente arrancar primer per xarxa. Quan veu que no pot arranca normal i sense penjar-se. Sembla que es tracta d'un problema amb la targeta wifi i un conflicte que es planteja amb la targeta ethernet. Fent això que explique problema solventat. El meu Acer em va costar 315 euros però prota 4 gb de ram. És un equip que es troba entre netbook i miniportàtil.

Salut i bon any malgrat els robatoris que ens estan fent des de l'administració.

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Gràcies Francesc. Per cert, una pregunta: què tal està de pes? 1.5Kg són prou manejables per anar traslladant-lo aquí i allà?

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

De res Tàfol, sobre el pes jo el trobe molt lleuger per a la pantalla i teclat que té. Les tecles hauràs vist que són del mateix tamany que les d'un portàtil més gran. En quant al que comentava Manuel del AMD jo per ara no he tingut més problema que el que et deia de la connexió wifi. He provat amb ubuntu, linyx Mint, i fedora i aara Everest i tot funciona correctament. A més a més he notat que es calfa menys que en el windows 7 starter que porta de fàbrica i va més lleuger  si no li poses xuminades visuals.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

De Tablets, ni flowers, ni idea.

Però sóc usuari d'iPod Touch que em dona una experiència semblant a l'iPad en molts aspectes, salvant el tamany.

L'experiència és excel·lent.

Tinc Android en un HTC smartphone. Amb molt bona experiència en aplicacions senzilles, però, ja us he de dir que en general no és l'experiència de l'iPod/iPad, ni de lluny. Ho senc així és.

Amb Android la sincronització amb google calendar, gmail, etc., és molt bona, però dona una millor experiència/usabilitat el sistema operatiu d'Apple IOS 5.

Els AMD són tots de 64 Bits.

Respecte als portàtils, em meneje cada dia amb un Compal vingut des de Corea i compart sense Windows. Ara té una Debian 6 que va estable i amb una experiència molt, molt bona, estic sorprés. M'encanta.

Però també utilitze un MacBook Pro. Portàtil de gama alta. Cap problema, 2 anys d'ús i funciona com el primer dia. Una pantalla excel·lent, no això seria dir poc. Et dones compte amb la resolució i amb els colors a simple vista. Per no parlar de la usabilitat.

Amb Ubuntu/Debian no aconsegueix fer-li funcionar la wifi.

Les 13 polzades crec que són ideals. El MacBook és lleuger, ideal per portar sense enterar-te a la motxilla.

A hores d'ara no em plantejaria cap altre tipus d'ordinador. L'experiència m'ha fet decantar-me per la qualitat i canvi d'equips més a la llarga.

Si encara dubteu sobre la qualitat d'aquests tipus d'rodinadors pregunteu-se per què Enrique Dans va canviar el teclat (per desgast) del seu MacBook blanquet de 5 anys en un viatge a EEUU.

En qualsevol cas jo em decantaria per la qualitat, la autonomia, la compatibilitat amb GNU/Linux i el estar conveçut provant-lo abans de comprar-lo.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Gràcies, veig que aquest fil està donant de si wink

De moment. no em compraré un Mac. Estic segur que si el provara m'agradaría, però encara sóc un poc reticent per diversos motius.

  1. No és programari lliure. Des que em vaig enterar que existeix el programari lliure he intentat migrar tota la meua activitat a eixe tipus de programari i, si hi ha alternativa (real) lliure per a la tasca que necessite, no usaré un programa amb patent.
  2. Preu. Tots els productes d'Apple són "d'alta gama" amb tot el que això comporta: luxe, distinció, funcionalitats innecessàries. Les meues necessitats les puc satisfer amb productes més econòmics.
  3. Encara no ho necessite. Jo sempre he segut de comprar-me la tencologia quan ja quasi no tinc més remei. Vaig ser dels últims en tindre mòbil, ara vaig amb un totxo que només fa cridades i SMS. Cada cosa, al seu temps.
  4. A la meua feina usen Linux. A l'institut tenim Linux per obligació (a les aules) i Windows per obligació (a secretaria). Sóc el Coordinador TIC però no sóc informàtic. Prou feina tinc ja en barallar-me amb dos sistemes operatius com per a que ara tingue que fer-ho amb un tercer o vinga un tercer què em faça vore com de dolents són els altres dos (que no puc canviar). Em quede amb el que tinc.

Açò no preten ser un escrit anti res. Ja he dit que si el provara, segurament m'agradaria. Només explique els meus motius per no usar Apple.

Salut.

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

/.../

5. Perquè no poden cobrar 700 € per un iPad de 32 GB que, al cap i a la fi, és un Linux "de luxe".

6. Perquè te cobren eixos diners i desprès te demanen 7 € per poder instal·lar el processador de textos (?).

7. Perquè te demanen un Adobe de pagament per poder entrar a pàgines web (per exemple, Grooveshark).

8. Perquè Steve Jobs se barallà judicialment amb la Universitat de Berkley per fer-se l'amo del sistema BSD (software lliure); tant de bo que un jutge no li donà la raó.

... com diu la cançó "por esto y muchas cosas más, vuelve a casa por Navidad".

"La llet set".

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Pagar 700 € per un iPad és una passada, però has vist els serveis customitzats per a iPod/iPad de http://www.rtve.es/ ?

No sé, el tema dels diners és una passada, però amb la usabilitat no hi ha cap dubte, van per davant, anys per davant, així ho crec jo, tan de bo ens pese.

BSD no és software lliure FreeBSD sí.

FreeBSD i Mac OS X és descendent de BSD.

http://es.wikipedia.org/wiki/Berkeley_Software_Distribution

Salutacions cordials
i bon any.

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Hola Tàfol.

Està bé, respecte la teua opinió.

Jo no compre Windows des de 2001.

Soles utilitze programari lliure (Debian, Ubuntu y Lliurex a casa) i Mac OS X Snow Leopard, tot el que utilitze sota aquesta plataforma és lliure inclòs Libre Office, Open Office, Bazaar, Git, Vim, etc.

Fa anys que no utilitze Windows ni al treball ni a casa.

Però el que m'ha mogut a contestar-te no és la teua opció, ja que és molt respectable, sino el tema d'ésser innecessari.

Darrere de la marca Apple hi ha un bon grapat d'esforços per la recerca de la usabilitat. Van per davant en aquest tema, no és un tema menor. La productivitat s'incrementa quan fas servir bones ferramentes.

D'aquest aspecte te n'adones quan fas servir una setmana seguida un producte.

Tot i això és tancat, però el kernel (Darwin) és lliure, el pots baixar i modificicar si saps. La cònsola tot i ésser una miqueta diferent funcionen la majoria de comandaments de GNU/Linux, ja que Mac OS X està basat en Free BSD, cosí germà de GNU/Linux per tenir els oritgens en Unix.

Això no pretén fer-te canviar d'opinió sino ésser conscient que hi un més enllà on es pot anar i també trobar coses interessants.

Per últim, hi ha molt desenvolupadors d'Ubuntu/Debian (i no pocs) que utilitzem Mac (hardware) com a base per a escriure els programes. Si hi ha gent que es passa un bon grapat d'hores teclejant i utilitzen aquestes màquines, alguna cosa tenen, alguna cosa tenen.

Aquí tens la última reunió d'Ubuntu Comunity a Orlando. El xic que està assegut d'enfront de Jono Bacon (Comunity Manager d'Ubuntu) porta un Mac Book Air amb una pegatina per tapar la pometa. No és gens extrany trobar aquesta situació.

A l'educació mai proposaria utilitzar Mac per raons ideològiques, però, com ja et dic alguna cosa tenen...

Salutacions cordials

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Hola:

Has d'anar amb compte amb el processador AMD ja que en qualsevol moment hauràs de "forçar arquitectura" per instal·lar algun paquet.

Salutacions.

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Gràcies Manuel, però no entenc a què et referixes. Tinc algun dubte: els processadors AMD són tots de 64bits? Si la resposta és NO, com se jo si el AMD dual core C60 és de 64 o de 32?

 

He estat buscant i jo mateix he vist en la web d'AMD que no tots són de 64 bits. De processadors n'hi ha per a donar i vendre! però no m'ha deixat entrar en l'apartat de processadors per a netbooks (APU AMD para Notebooks, Netbooks y Tablets). Es necessita contrasenya.

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Hola, Tàfol:

Caldria veure especificacions fins i tot de la màquina que vols comprar "a peu de botiga" o fusant en fòrums abans de comprar res.

Quan te parlava de "forçar arquitectura" et parlava d'allò escrit als següents enllaços:

 

http://ubuntux.info/2009/04/30/forzar-la-instalacion-de-paquetes-con-arquitectura-i386-en-amd64/

 

http://120linux.com/instalar-programas-32-bits-64-bits/

 

... en qualsevol cas hem de saber sempre si necessitem veritablement una màquina.

Salutacions.

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Gràcies Manuel.

No tinc molt clar que tots els processadors AMD siguen de 64 bits. En la web d'AMD hi han models anomenats amb el 64 i altres que no. (per exemple: Turion X2 i Turion 64 X2). Però quan mire les caracterítiques generals de les arquitectures en tots posa AMD64 i que permetnformàtica simultànea de 32 i 64 bits.. Per tant no sé quina diferència hi ha entre un que té 64 al nom i un que no.

En la wikipedia he trobat açò. Però tampoc tinc molt clar què vol dir. Supose que sí són tots de 64 bits com diu Alfons.

Crec que m'estic calfant massa el cap amb això del processador. Ho deixaré estar.

Salut!

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Jo em vaig comprar un ASUS Eee PC 1001PX, al principi del curs 2010-2011. És el primer portàtil que tinc en propietat. Fins ara utilitzava algun portàtil del centre d'eixos que pessen molt i quan passen uns anys els falla la bateria.

El treball diari ho faig amb ordinadors de sobretaula. Però aquest equip no està malament per a fer alguna cosa. Tinc la partició de windows 7 de sèrie i la partició original de dades dividida amb dos particions on ara tinc Everest (ubuntu 11.10) i lliurex.

El problema que té, fins que trobe alguna solució (si és que hi ha) és la baixa resolució de pantalla (800x600) quan li connecte un projector i treballe amb GNU/Linux.

Allò millor, la portabilitat que té. I és una eina imprescindible per a prendre actes del claustre i del consell escolar.

El mòbil no el vull canviar fins que es trenque, les tabletes no em posen i no m'agraden els macs pel color blanc, encara que els respecte des que conec a Alfons.

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Home gràcies, però el meu cor està amb GNU/Linux.

Mira a veure si el problema de la resolució ve pel fet de que

el projector té aquesta resolució. És molt habitual en projectors

de fa uns anys, ara ja no tant.

A mi també em passa que es fa tot molt gran quan connecte

els portàtils, he resolt que aquesta era la raó en provar un

projector a més resolució.

Per cert, jo no tinc pissarreta, no pense comprar-me-la

tal com estan ara mateix les coses, però, quan els meus fills

veuen els dibuixos d'alguna televisió a la carta per wifi i veig

com es veu amb un iPod Touch i la ràpida resposta que

té us he de dir que m'entren ganes potser estem davant del

futur inmediat en quan passem la crisi.

Salutacions i bona setmana

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Respecte al menudet i els projectors, he de fer diverses proves.

Respecte a la tv per internet, li connectem un portàtil al televisor de tub pel cable composite (el groc) per a veure partits de basquet en directe. És increible com ha millorat la qualitat de la retransmissió d'events esportius via Internet. També utilitzem tv a la carta, que està molt bé.

Quan es trenque el televisor i toque comprar un nou, supose que tindrà una connexió a PC per VGA (el connector blau), comprarem també una torre menuda per a deixar-la sempre connectada i dispossar d'aquest servei bàsic.

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Hola Daniel.

En qüestió de TV cal reciclar-se.

Millor que compres una TV amb HDMI on circula corrent, audio i vídeo, tot pel mateix canal.

La connexió analògica VGA és útil però és antiga, a mesura que vagen tragent aparells desapareixerà.

Pensa que la TV tinga Wifi o RJ45, ara ja vénen amb connexió a internet i fins i tot amb un programa gestor.

Hi ha rumos que Apple prepara la iTV, potser valga 3000 €. Estan esperant resoldre problemes de llicències amb productores. Si aquest pas es dona podriem estar davant d'un impacte semblant al de l'iPhone.

### a partir d'ací off-topic ###

Cal reconèixer que Apple ha estat sempre capdavantera. Ha introduit:

  • El sistema de finestres que va copiar Windows.
  • El ratolí, que varen arreplegar de Xerox, que lo li va donar importància.
  • Tim Berners Lee va crear l'html amb una màquina feta per Next Step (empresa que va fundar Steave Jobs quan el van tirar d'Apple).
  • Van éssers els primers que varen llevar el disquet de 3.5"
  • Primer PDA anomenada Newton.
  • El tracpad multitouch.
  • iPod.
  • iPhone.
  • iPad.
  • potser em deixe coses...

i moltes altes coses que, si ens parem a pensar han revolucionat la forma de relacionar-nos amb la informàtica.

Tenen coses roïns, però ara mateix no m'enrecorde de cap. smile) val, el sistema no és lliure, és tancat... i són uns capdurs amb això.

Penseu com seria la telefonia hui mateix sense l'impacte de l'iPhone. Estariem utilitzant interfaces com les de Nokia o Backberry a tot arreu?

Algo tenen, algo tenen...

### fi de l'off-topic ###

Salut

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Parlant de netbooks i tabletes:

"Millor que compres una TV amb HDMI on circula corrent, audio i vídeo, tot pel mateix canal."

---> Cert

"Pensa que la TV tinga Wifi o RJ45, ara ja vénen amb connexió a internet i fins i tot amb un programa gestor."

---> S'ha de mirar el preu d'aquest servei, i el servei real al que pots accedir des de l'aplicació que té el televisor. Des d'una torre de PC (un 300 euros) es pot accedir a qualsevol web amb tv a la carta o a qualsevol vídeo que vilgues mirar a la tele. També s'ha de veure la compatibilitat del hdmi amb gnu/linux. Mai ho he provat.

In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -
In reply to Deleted user

Re: Netbook o Tablet amb Android?

by Deleted user -

Guau, guau, guauuuuuuuuu

La raó d'aportar de Unity és la unificació d'interfaces en tots els dispositius, ací veiem un exemple.

La interface és molt atractiva.

http://www.ubuntu.com/tv

Ara soles cal trobar una màquina silenciosa.

Si algú en coneix una màquina silenciosa, que no faça el soroll d'un avió d'hèlix que ho diga.

Salutacions