Un fòrum obert per xerrar sobre qualsevol cosa que es vulga, per favor abans de participar sol·licita donar-te d'alta en el nostre grup de Telegram, així evitem l'spam.

Copiar l'escriptori dels clients en un aula lliurex

per S'ha esborrat l'usuari -

Hola a tots i a totes. Vos escric perquè tinc un dubte. Al meu centre tenim una aula lliurex amb un servidor i 15 clients. Alguns clients presentaven problemes i els hem formatejat i la configuracio de l'escriptori s'ha esborrat. Volia preguntar si hi ha alguna manera de copiar-la d'un altre client i instalar-la despreés sense tornar a crear els llançadors. Gràcies

RESTRINGIR L'US D'INTERNET

per S'ha esborrat l'usuari -

Bona vesprada, necessite llimitar (restringir) el temps d'us d'internet.

Es a dir, deixar que en un ordinador determinant, nomes es puga fer us de la xarxa d'internet en unes hores determinades del dia. Es açò possible?

Coneixeu cap programa amb el que es puga fer açò?

Gràcies

Atentament,

Enric Sendra

Disc sòlid al servidor

per S'ha esborrat l'usuari -

Estic fent la prova d'instal·lar un disc sòlid flash sata 3  de 130 Gb (100 euros)al servidor de l'aula d'informàtica per veure si alleugera el treball del servidor i no es produeixen tants problemes. L'aula té 17 ordinadors de 2004 amb celerons a 1,8 i memòria de 512 K o 1 Gb (en alguns casos). El tema era que en alguns moments es bloquejaven els ordinadors en la connexió a internet (el firefox) o altres temes així. Per ara es nota molta més velocitat al servidor i he notat també una millora considerable en quant a l'ús de Llirex lab (tcos). Ja vos informaré de com va tot. Esta vesprada tinc classe compelta d'informàtica en ESO i provarem.

Biblioteca i programa PMB

per S'ha esborrat l'usuari -

Estem organitzant la nova biblioteca del centre i ens han sorgit alguns dubtes que passe a comentar.

Gran part dels llibres de la biblioteca es troben repartits en les diferents aules com a biblioteca d'aula i voldriem saber si al PMB es pot registrar el llibre i fer constar on es troba. Sols observem que apareix la biblioteca i "bibliobús" Com ho teniu els que ja utilitzeu el programa?

Un altre dubte que em planteja el biliotecari és referents als teixells que númeren els llibres legons l'ordre de registre. Per a desprès col·locar-los a les prestatgeries com ho feu? Per què clar allí estaran per secciions: infantil, primer cicle,.....i en quin ordre els posem?

Per últim pensem que la manera de posar els llibres a la biblio hauria de ser amb gomets o alguna cosa així per ordenar-los segons edats i gèneres textuals...Algú té idees?

El programa PMB està molt bé per a una biblioteca de barri o tradicional però es podria fer una adaptació "escolar" de manera que donara solucions a la problemàtica dels centres? La veritat és que si poguerem imprimir el teixell amb el codi de barres però també amb el simbolet de on ha d'anar el llibre per poder buscar-lo amb facilitat seria genial i per una altra banda no necessitem el 90 % de les funcionalitats fantàstiques que té el programa en un centre d'infantil i Primària. Gràcies per la vostra atenció.

Ítaca - canviar o afegir ítems de conducta

per S'ha esborrat l'usuari -

Hola,

No sé si algú podrá ajudar-me. Al meu centre estan plantejant-se canviar alguns del ítems de conducta que ofereix l'Ítaca en la secció de Faltes d'assistència.

Sabeu si es poden canviar i/o afegir-ne?

Gràcies

 

Arxius dels alumnes apareixen amb 0 bytes al servidor

per S'ha esborrat l'usuari -

Bon dia a tots i a totes,

estem amb la versió 12 de lliurex instal·lada fa 2 setmanes i ens trobat amb el següent problema:

el alumnes guarden al seu usuari correctament i aleatòriament quan tornen al la següent sesió alguns arxius apareixen amb 0 bytes !!

Amb la qual cosa han perdut la seua faena.

Hem estat seguint aquest fórum i pareix que no som els únics:

http://mestreacasa.gva.es/web/lliurex/forums/message_boards/message/500004111611

Pareix que els tècnics de lliurex han estat mirat-ho i tampoc troben sol·lució.

¿Us ha passat? Sabeu com solucionar-ho?

Dir que ens ha passat amb .pdf, .html (del gedit) i amb arxius de LibreOffice.

Gràcies!

Ratón prisionero

per S'ha esborrat l'usuari -

Buenas tardes. Tengo un curioso problema con el ratón por si alguien puede darme alguna pista.

Lliurex 12 funcionando bien desde hace unas semanas. Hoy, sin más ni más, la flecha del ratón se queda como prisionera en la esquina inferior derecha de la pantalla. Se mueve un par de centímetros, pero vuelve enseguida a su lugar. Es como si tuviera un potente imán.

He desconectado y separado los altavoces. He probado con  diferentes ratnes: USB y PS 2 (el redondito verde) y el efecto es siempre el mismo. He reiniciado varias veces.

¿Alguna sugerencia? Gracias.

PYSYCACHE en lliurex Nemo

per S'ha esborrat l'usuari -

Bon dia, tinc un problema en l'aula d'informàtica i necessite ajuda per solucionar-lo.

La setmana passada vam actualitzar l'aula a la versió lliurex 12.09.
Els alumnes d'infantil utilitzen l'usuari genèric "alumne", que es un usuari local.

Al utilitzar el programa pysycache, ix en una pantalla super-reduida i m'agradaria que es veguera a pantalla completa, que tinc que fer?

Gracies

Enric Sendra
(Coord. TIC del CEIP Carolina Sala - Pego)

Caràcters extranys al moodle 1.9.19+

per S'ha esborrat l'usuari -

Hola a tots:

Acabe d'actualitzar les diverses plataformes que tenia de moodle a la versió 1.9.19+ però ara em trobe amb un fet una mica extrany.

Quan passe d'una plataforma a altra em surt al requadre "nom d'usuari" uns caràcters extranys, com si volgués moodle protegir el nom d'usuari.

Agú sap com evitar açò

Fins aviat

Xavi

El servidor d'Aula d'Informàtica no s'inicia desprès d'una actualització.

per S'ha esborrat l'usuari -

Hola:

Desprès d'actualitzar el servidor de l'aula d'informàtica, aquest no s'inicia; vull dir, arriba a la pantalla del login, escric usuari i contrasenya, s'enfosqueix la pantalla uns segons i torna a aparéixer la mateixa pantalla.

Segons Rescatux (live-cd), s'han resolt els problemes de configuració i estructura d'arxius, però continue sense accedir a la càrrega completa del servidor.

No crec que siga problema de contrasenya ja que no me dóna aquesta errada. També he editat el grub per poder fer una confirmació de la contrasenya mitjançant una termina com a root.

Problema de la configuració gràfica amb la solució de modificar l'arxiu xorg.conf? Modificació de la memoria de video en la bios del servidor?

Voldria saber com resoldre aquest problema.

Gràcies per escoltar.