La Unió Europea comença una fase pilot amb Nextcloud i Collabora Office com a plataforma de col·laboració i productivitat.

https://edps.europa.eu/press-publications/press-news/press-releases/2023/edps-pilot-use-open-source-software_en

El contracte, negociat per l’autoritat supervisora ​​de protecció de dades de la UE (EDPS) amb un proveïdor de serveis amb base a la UE és accessible per a totes les institucions, organismes i agències de la UE, i garanteix el compliment de la llei de protecció de dades de la UE aplicable, el Reglament (UE) 2018/1725.

Nextcloud és un programari lliure que permet posar en marxa una plataforma de computació en núvol per emmagatzemar i compartir arxius i carpetes en línia, així com accedir a ells des de diversos dispositius i plataformes.

Collabora Office és un programari lliure basat en LibreOffice que ofereix una suite ofimàtica en línia instal·lada en servidors propis. A més, Collabora Office inclou funcionalitats de col·laboració en temps real, que permeten als usuaris treballar junts en documents i compartir-los en temps real. Això fa que siga una alternativa viable per a les organitzacions que volen controlar les seues dades i la privacitat dels seus usuaris, així com per a aquells que volen evitar el bloqueig de proveïdors de serveis comercials centrals.

Wojciech Wiewiórowski, el Supervisor Europeu de Protecció de Dades (EDPS), va dir: “El programari de codi obert ofereix alternatives amigables amb la protecció de dades als proveïdors de serveis en el núvol a gran escala que sovint impliquen la transferència de dades personals de les persones a països fora de la UE. Solucions com aquesta poden minimitzar la dependència dels proveïdors monopolístics i de les pràctiques que creen dependència d’aquests. Amb la negociació d’un contracte amb un proveïdor de serveis en el núvol amb base a la UE, l’EDPS compleix els seus compromisos, com es descriu en la seua estratègia 2020-2024, per a recolzar a les institucions de la UE en liderar amb l’exemple per a salvaguardar els drets digitals i processar les dades de manera responsable.”

Feu un comentari

"edutictac.es