Invidious

Cansada de veure publicitat a YouTube i de què rastrege totes les teues visualitzacions?

Invidious és un front alternatiu i lliure a YouTube. Està pensat per ser utilitzat com una alternativa al lloc web oficial de YouTube, però més lleugera i respectant la privacitat. Pel fet de ser programari lliure, es pot instal·lar en qualsevol servidor web, creant així diferents llocs web que se solen anomenar “instàncies”. Des de les distintes instàncies d’Invidious es pot, per exemple, veure vídeos sense ser rastrejat, buscar altres instàncies per veure el vídeo, descarregar còpies privades, etc. D’entre les instàncies més conegudes, està yewtu.be.

Funcionament

Si coneixem l’enllaç a un vídeo de YouTube, és molt fàcil veure’l a Yewtube o qualsevol altra instància d’Invidious, només cal substituir la primera part de l’enllaç original per:

https://yewtu.be/watch?v=

Exemple

Partint, per exemple, d’aquest enllaç a un vídeo a YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=PR3-CEAXrS0

només cal quedar-se amb PR3-CEAXrS0 i posar:

https://yewtu.be/watch?v=PR3-CEAXrS0

Entre les funcionalitats de la interfície d’Invidious, trobem interessant l’enllaç “Canviar d’instància”, on apareix una llista d’instàncies, ja que potser altres instàncies tenen configurades més opcions que la que estem visitant, com ara descarregar el vídeo, cosa que en algunes instàncies està desactivat.

Feu un comentari

"edutictac.es