xarxa de centre

xarxa de centre

by Deleted user -
Number of replies: 6
Estimats amics,
Aquest juliol hem cablejat tot el nostre centre i volia consultar alguna cosa (pague café, pastes i copeta d'herbero)
Tenim connexió de xarxa en totes les aules i despatxe3ts del centre, biblio, sala de professors etc. El meu dubte és com connectar els servidors de la sala de professors i biblioteca al servidor que farà el paper de servidor central. Aixòl seria fàcil amb el model de centre però per molt que he preguntat al for de lliurex i a les persones responsables ningú respón. Sembla que encara no està preparat. H3e pensat, per ara, connectar els clients d3 les aules al central però no se com fer que funcionen els de la sala de professors i bilioteca ja que van connectats com a clients lleugers a un servidor i no se si connectantr aquest servidor a la xarxa funcionaran. Les proves que vaig fer ahir varen ser que aquests no tenien connexió a internet. Algú téniu alguna idea d'interconnectar els servidors entre si? Moltes gràcies i felicitats pel treball extraordinari que esteu fent. Ara mateix estic baixant la biblioteca de jclic de Manuel (elteumestre i el meu). Bon estiu!

In reply to Deleted user

Re: xarxa de centre

by Deleted user -
Hola:

No te calfes el cap amb l'assumpte; jo faria el següent:

1. Sol·licitar a Conselleria l'ampliació de banda amb el router principal de Telefònica. No sé si ja has fet aquest pas.

2. Plantejaria una incidència al SAI per configurar el Centre, encara que és estrany que les persones què han fet la instal·lació haurien d'haver sabut fer el muntatge complet i operatiu. En qualsevol cas, pensa sempre que, al cap i a la fi, ells han de ser sabedors de l'estructura interna del Centre.

Gràcies per les floretes que llances, però no és per a tant.

Bon estiu.

1+1=1.
In reply to Deleted user

Re: xarxa de centre

by Deleted user -
Hola Manuel,
Ja saps... el cuquet que fa que vulgues fer-ho tu mateix per aprendre i desprès poder mantenir millor la xarxa. En quant a les floretes és veritat. Feu un bon treball que és aprofitat per més gent de la que es penseu. Per això aquest foro està viu i els "oficials" semblen un cementeri. Encara recorde quan Jordi Mallach responia en persona en el foro de lliurex i no tardava ni un dia. Ara envies una consulta i ha de passar per moderació i desprès no respòn ningú i si ho fa algú no és de l'equip de desenvolupadors. Se que són quatre gats o menys i no va per a ells la crítica però Conselleria no dona el suport adequat. Ja estic plorant. Bon estiu Manuel i gràcies per la biblioteca.
In reply to Deleted user

Re: xarxa de centre

by Deleted user -
Hola company, fins que no ixca el model de centre no es pot tindre dos servidors en la mateixa xarxa, esperem que per a setembre el projecte estiga més madur. A les jornades per a coordinadors tic crec recordar que van explicar dos possibles models referents a com enllaçar els servidors, ja vorem ;D

Al nostre centre utilitzem un server per a tots els ordenadors excepte els de secretaria, tenim dos línies amb la seua biblioteca i sala de mestres, totes les aules tenen almenys un ordinador i en les aules d'infantil tres clients lleugers i... funciona!!! de moment sense problemes de rendiment, és clar que mai estan funcionant tots al mateix temps.

Si tens ordinadors en la xarxa en els que no funciona internet amb el server és per que seran una versió desktop i llavors n'hi ha que configurar el proxy, altra opció és actualitzar a versió  client des de desktop la qual cosa si els tens penjant d'un server té moltes avantatges.

A mi també m'agrada complicar-me la vida..., és molt més divertit ;D
In reply to Deleted user

Re: xarxa de centre

by Deleted user -
Moltes gràcies Samuel. No saps la feina de bades que m'has estalviat!. Jo ja estava pensant en connectar-los tots a un servidor potent que tenim i esperar l'eixida definitiva del model de centre. També tenim almenys un ordinador per aula amb versió dektop. Per provar-los vaig posar les dades del proxy: http://proxy/lliurex-proxy/proxy.pac i funciona internet però crec que tens raó i serà millor passar-los a clients. Es pot fer des de la versió desktop no? En quant a la connexió a internet tenim només una de 8 mb ( no ens ha arribat la fibra òptica). Seria millor demanar una altra, no? Bé, moltes gràcies com sempre i felicitats pel treball que fas, jo lamente no saber col·laborar en més coses però em compromet a contar-vos com vaig solventant el tema.
In reply to Deleted user

Re: xarxa de centre

by Deleted user -
Hola Francesc.

Algunes coses que comentar:

1. El que plantejaves: un server de centre es pot aconseguir instal·lant des de zero un server. Llances la ferramenta de configuració, Zero-Server-Wizard (ara ja no m'enrecorde com es diu) i li dius que te'l configure com a server de centre.

http://arxiu.lliurex.net/lliurex/marty/pool/main/z/zero-server-wizard/

Adjunte la el gràfic que t'ix al instal·lar.

Avantatges: LDAP compartida. No sé si sincronitza els altres servers, el cas és que soles valides amb un ordinador.

Crec que utilitzen Csync per fer-ho:

Vídeo:


Manual d'usuari:
http://www.csync.org/userguide/index.html

Potser com diu Samuel no està encara madur. Pensa que és molta responsabilitat, perquè si falla tindràs a tot el centre darrere de tu diguen-te que no poden entrar a res.

Jo no m'arriscaria a fer una proveta, esperaria a que estiguera estable.


2. Un sol server.

Aquesta proposta és raonable per al server de centre si tens un ordinador molt molt potent i els clients no fan un ús intensiu del disc dur.

Diferències entre Desktop i Client:

- Desktop: munta el /home local.
- Client: munta el /home de la xarxa, sincronitza el perfil i arranca alguns serveis com ara els dominis de xarxa.

Si fas un ús intensiu del disc dur com ara codificació de vídeo (Record My Desktop) estàs venut. Amb dos ordinadors fent un ús intensiu del disc dur el procés pot durar hores, ja que tot ho fan sobre el disc dur del server.

Tin en compte aquesta característica. He posat un exemple extrem, però em vaig veure amb el cas concret. Ho varem solucionar arrancant amb l'usuari Lliurex, el qual munta el /home en local, arranca com a Desktop.

Un avantatge clar de fer a tots clients és que pots utilitzar el comandament cluster ssh (cssh) i dominar-los a tots des de la cònsola, interessant per actualitzar. Prèviament els has de registrar.


Salut

Attachment redCentro1.png
In reply to Deleted user

Re: xarxa de centre

by Deleted user -
Hola!!!!

Jo el que tinc és :
http://elblogticdecolo.blogspot.com/2010/11/planning-de-migracio-part-1.html

Tots els servers que tinc (Biblio, Sala profes, aules informàtica, i fins i tot un servidor (jo li dic de centre però sols fa de proxy i de servidor per alguns thin clients) tenen 2 targetes de xarxa:
  • 1 connectada al switch del router (F.O) que dóna IPs i accés a Internet) -xarxa externa-
  • 1 connectada als clients interns:
Tots els servers estan configurats com a independents (és a dir, model d'aula -ja que vaig fer un intent de fer funcionar el server de centre però res de res-)

Els deskop tenen la configuració del proxy per a funcionar de eixa manera el server "de centre" sols actua com a proxy.

De moment funcione així però espere que en setembre al eixir 11.09 de centre poder fer el model de centre amb gestió d'usuaris integrada.

Un saludet des de la Marina Baixa!

Antonio Coloma.