Algunes qüestions per a resoldre aquest estiu

Algunes qüestions per a resoldre aquest estiu

by Deleted user -
Number of replies: 3
Necessite un servei d'hostatge per a instal·lar un moodle i una wiki. Quin em recomaneu?

Necessite un domini per a accedir a allò que tinga muntat? Si és així, hi ha més opcions a part de .es, que se que està per uns 6 euros l'any.

Paga la pena muntar un moodle 2.0 o continue amb el 1.9, que funciona bé i el tinc control·lat? El moodle no és per a mi, és per a una principiant que no disposa d'aquesta plataforma al seu centre.

Per últim, quin servei d'Internet mòbil em recomaneu per a aquest estiu? Amb Ono tinc 200 MB per uns 6 euros (si el passe són 6 euros més, ... va com la declaració de la renda, a trams) El mòdem USB de regal. I només 6 mesos de permanència. És millorable?

Hi ha algun servei d'Internet mòbil que funcione bé amb GNU/Linux? Ho dic per la compatibilitat dels mòdems USB. No tinc ni idea del tema.

Salutacions.
In reply to Deleted user

Re: Algunes qüestions per a resoldre aquest estiu

by Deleted user -
Hola!

Jo tinc el de orange i si que és compatible amb ubuntu. No se quina oferta faran ara. Crec que tinc 200 mb a màxima velocitat i si passe la velocitat cau i són 3 euros per dia de connexió. És de prepagament com els mòbils. Els dies que et connectes pagues i els que no no et cobren res.
Salutacions i bon estiu!

In reply to Deleted user

Re: Algunes qüestions per a resoldre aquest estiu

by Deleted user -
Jo tinc ONO en el telèfon amb android i el gaste com a modem amb l'ordinador Ubunt.
Amb cridades de telèfon incloses, que parle poc, vinc pagant al voltant de 20€, sempre acabe passant el tercer tram, però està bé, navegues a bona velocitat sempre i és una alegria quan no arribes, que no te cobre. Lo dels trams m'agrada.
In reply to Deleted user

Re: Algunes qüestions per a resoldre aquest estiu

by Deleted user -
Hola Daniel.

1. Hosting

Sembla que RedCoruna és un hostatge molt recomanable.

http://www.redcoruna.com/

Mai he sentit parlar negativament d'ells, més bé al contrari. Sembla que funcionen bé i solucionen de forma ràpida les incidències.

Altres websites que parlen bé d'ell:

http://www.macniacos.com/

Aquest són informàtics amb àmplia experiència. Venien d'una mala experiència a Bluehost on es varen tallar el servei per pics en transferència de dades, és clar fan un podcast.

Aquesta plataforma edutictac.es és allà mateix.

Pots sentir a la seua comunity manager parlar sobre aquesta empresa. Ací:



El post del blog ací:

http://www.elarcadelaalianza.es/2010/10/05/57-charlando-sobre-hosting-con-nieves-de-redcoruna/

Hi ha alternatives gratuites, però a mi em semblem molt arriscades, ja que si tens qualsevol problema ves a saber. Moodle necessita molt de trafic, quan portes un parell de mesos treballant entens que no mereix la pena arriscar-se amb hostings gratuits, ja que el treball val més que el que pugues pagar pel host.

També pots muntar un server cases i provar. Amb http://www.no-ip.com/ pots redirigir el domini a una ip i així et pots estalviar el domini. D'aquesta manera salves el problema de les IPs dinàmiques, ja que aquest domini gratuït solventa el problema. Això si hauries de tenir un ample de banda de pujada decent.


2. El domini

El domini és simplement el nom. Els servidors de DNS s'encarreguen de redireccionar els dominis a la IP corresponent. Això vol dir que quan posem http://google.com en realitat el navegador crida al servidor DNS i tradueix aquest nom en un nombre o IP.

La raó és que és més fàcil enrecordar-se d'un nom que d'un nombre separat per tres punt, com ara 85.86.203.5

Llavors el domini no és absolutament necessari, posat la IP ja accedeixes, però explíca-li això als alumnes...

Jo compraria un domini o provaria la solucio http://www.no-ip.com/, jo la he provat en un server caser i funciona bé.

Si vols ser més profesional fes-te un domini propi.

Has de saber que els dominis .org, .com, .net, etc. es gestionen des de EEUU, mentre que els .es es gestionen des d'ací. A nivell de legislació cal tenir en compte, si t'han de tancar el domini millor que siga amb al legislació ací. Tot i que no crec que tingues problemes d'aquest tipus.


3. Moodle

Jo sóc partidari sempre de l'última versió. Al cole vaig instal·lar l'ultima versió de Moodle allà pel gener 2011, la versió no era ben bé la 2.0 però s'acostava molt, era la versió estable d'una 1.9 i molta cua.

Va perfèctament, és més usable. Això si, jo baixaria al versió estable.


4. Internet

L'any passat vaig adquirir un pendrive de Symio. La meua imprudència em va ver comprar-lo sense mirar si anava amb GNU/Linux, una qüestió no menor, doncs jo ja no utilitzava Windows, ni el tenia instal·lat.

Gràcies a un programador que vivia a Chicago i va venir a passar l'estiu a Madrid em vaig fer amb els drivers, per aquella època.

Ací ho explique:

http://inclusa.blogspot.com/2009/09/connexio-3g-en-ubuntu-amb-un-modem.html

Molt bona l'experiència. No va com a casa però bé.

Vaig agafar una oferta 500 Mb 5 €. Modalitat tarjeta recarregable, però no la busques, ja no hi és, era una promoció.

Ni idea de les tarifes, potser algun company puga posar-nos al dia.

Respecte a Ubuntu. Ja estan preparats els drivers, però no ho he pugut contrastar, ja que gràcies al Kernel 2.6.22 vaig tenir que comprar un nou portàtil. Problemes amb l'ACPI. No puc posar Ubuntu ni Fedora, no moltes més, però sí Suse, tot i això vaig amb una Debian Sid (branca inestable), que amb l'escriptori LXDE vola. Aixó sí, tinc un xicotet problema amb la resolució, ja que desactivant l'ACPI no em dona la resolució òptima, sembla que carrega els drivers de VESA.

Per veure els drivers pots mirar de configurar la connexió 3G al Network Manager.

Perquè no demanes provar un mòdem USB d'algun conegut i proves.

Potser Pepephone:

http://www.pepephone.com/ppm_web/ppm_web/1/tarifas/xweb_tarifa.lista_tarifas_nacionales.html

puga ser interessant, ja que té molt bona recepció. Alguns usuaris de Symio han criticat la cobertura, tot i que a mí em va mot bé.

Sembla que Pepephone utilitza la xarxa de Vodafone. No sé tot és preguntar.

Valora el fet de la permanència, ja que l'estiu són 2 mesos i, potser val la pena pagar més i tenir millor cobertura i després donar-se de baixa.

Ací tens una entrevista al CEO (conseller delegant, el que tota la vida nosaltres hem anomenat el president de l'empresa) de Pepephone:

http://www.elarcadelaalianza.es/2011/01/11/entrevista-a-pedro-serrahima-serrahim-sobre-las-omv-y-pepephone/

L'arxiu d'audio està ací:



Au, ja pare.

Les preguntes son ben interessant, segur que més d'un té més experiència que jo en aquests menesters, que bo seria que la compartiren.

Salut