Viatge a Ítaca

Re: Viatge a Ítaca

by Deleted user -
Number of replies: 0
Hola Daniel.

Al centre on estava l'any passat teniem 70 ordinadors.

Un desastre si tenim en compte que al principi de curs la majoria anavem amb Windows. A la sala d'informàtica hi havia normes que prohibien fer de tot.

A poc a poc varem anar formatant ordinadors migrant-los a Lliurex, però la xarxa continuava inestable...

Varem ailllar el problema deixant un sol ordinador amb Windows a la sala de mestre, l'únic de la xarxa, obligats pels drivers d'una impressora HP, la qual no funcionava bé amb Lliurex.

Després de moltíssimes incidències i de parlar per telèfon amb la gent que gestionava la línea els vaig demanar que miraren els logs dels seus sistemes. Em varen dir que hi havia un ordinador que feia peticions constans.

Seguidament varem modificar el Grub per tal que ja no hi haguera opció a entrar amb Windows.

El problema es va resoldre de sobte. Un sol ordinador feia caure tot el sistema.

A partir d'ahí Lliurex va ser vist d'altra manera.

Respecte a les IP's, revisa les IP's fixes. Podria ser que hi hagueren dos ordinadors amg la mateixa IP fixa fent el sistema inestable.

Però, es clar, si a la xarxa tens Windows, i fins i tot XP (sistema avandonat, ja no s'actualitza) el tema es pot fer infinit... ja que cal gestinar antivirus, firewalls, troians, etc.

Abans de res caldria parar-se i reflexionar sobre les polítiques de seguretat del centre. Un centre ben dissenyat estalvia molt de temps a tots.

A les empreses, per aïllar els problemes es treballa per zones aïllades. En un cas aïllant aquestes zones es va trobar un virus al firmware d'una impressora, ja que per molt que netetjaren tornava i tornava a aparèixer.

Potser el SAI et podria tirar un colp de ma, ja que 4 ulls (experts) veuen més que 2.

En qualsevol cas, molta sort.

Salut