Plataforma per a compartir fitxes.

Plataforma per a compartir fitxes.

by Deleted user -
Number of replies: 10

Algú sap com està feta aquesta plataforma per a compartir treballs.

http://www.eslprintables.com

Us deixe el nom d’usuari per a que pugueu veure com està fet i password.

Usuari: joanplay

Pasword: 123456

Ja em contareu.

Fins aviat

In reply to Deleted user

Re: Plataforma per a compartir fitxes.

by Deleted user -
Hola company, sembla una plataforma feta amb ferramentes de microsoft si mires el còdic html pots vorer coses com aquesta ;D


<meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 6.0"> <meta
name
="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document"> <meta name="Microsoft
Border"
content="none, default">



In reply to Deleted user

Re: Plataforma per a compartir fitxes.

by Deleted user -
Hola xics.

Per compartir treballs hauries de cercar un portfoli.

Alguns porfolis interessants:
  • Moodle
  • Mahara
Per saber què és un porfoli:

http://www.wordreference.com/sinonimos/porfolio

La idea és: disposar d'un lloc on posar els teus treballs i compartir-los amb la comunitat.

Mahara està pensat exactament per fer això:

http://mahara.es/

És lliure i roman als repositoris d'Ubuntu i Debian.

Salut
In reply to Deleted user

Re: Plataforma per a compartir fitxes.

by Deleted user -

Hola a amics:

La idea és poder penjar documents fets amb el Writer i que cada vegada que un company s’abaixe un document meu, a mi em done punts per a poder baixar-me documents dels demés.

Aquests documents es poden visualitzar a la pàgina, per a veure si t’agraden o no t’agraden abans de baixar-te’ls i gastar es teus punts.

Si es pot fer amb el moodle, quins són els mòduls a instal·lar que em donen aquestes funcions?

He estat veient Mahara en Try demo i he entrat com a admin i Student però sembla que no té aquestes funcions que vull.

Fins aviat amics.

In reply to Deleted user

Re: Plataforma per a compartir fitxes.

by Deleted user -
Hola Francesc Xavier.

No acabe d'entendre la idea.

Si el que vols és compartir documents, es pot fer amb Moodle o Mahara. Clar que si el que vols és que aquest documents s'editen ti tornen a pujar, potser amb Google Docs tens la funcionalitat. Google Docs accepta documents en .odt, clar que no tens totes les funcionalitats te treballar en local.

A l'escola hem començat la dinàmica de treballar amb Google Docs. És cómode, es poden incloure documents en .pdf, la pega és que és difícil treballar en taules i funcionalitats avançades.

Tot i això es pot treballar en local, pujar el document en .pdf i publicar-lo.

Moodle i Mahara et dona la posibilitat de crear una intranet. Amb Google Docs has de compartir cada document amb els usuaris, té una dinàmica molt diferent.

Al grup de treball que hem fet aquest any hem utilitzat Moodle per a compartir videos (screencast) fets amb Lliurex. Varem configurar Moodle per tal que es pugueren enviar arxius, l'administrador anava pujant-los i es veien a la intranet.

Amb aquesta dinàmica no editavem de nou i tornavem a pujarlos, potser per fer aquesta feina havera valgut alçar un simple FTP amb usuaris.

Salutacions
In reply to Deleted user

Re: Plataforma per a compartir fitxes.

by Deleted user -
Hola Alfonx, el que vol Francesc Xavier és una plataforma que "obligue" als mestres a compartir, és molt trist però mira que ens costa...

Al nostre centre em realitzat enguany un projecte per això mateixa, per aprendre a compartir material, arxivar-lo i tindre-lo accesible a qui el necessite

Alguns no tenien suficients competències per a realitzar material i el que han fet ha sigut cercar material ja fet en la xarxa i altres que ja tenien el seu material digitalitzat el que han fet ha sigut penjar-lo

Per cert i com no em utilitzat moodle xDD

Ací vos deixe el treball realitzat http://jaimebalmes.edu.gva.es/course/view.php?id=36
In reply to Deleted user

Re: Plataforma per a compartir fitxes.

by Deleted user -
Hola:

Les meues llistes d'avaluació, per exemple, les tinc a Dropbox (amb accès limitat, clar) com a qualsevol altre material i no porte ordinador darrere de mi; també es podrien compartir arxius amb altres persones.

http://zonalinux.com.ar/dropbox-2gb-de-espacio-para-compartir-y-alojar-archivos-gratis-y-ademas-con-cliente-para-linux/

... i n'hi ha un fum de llocs a Internet per desar materials de forma gratuïta o pagant.

http://puntoenter.com/5-sitios-en-donde-compartir-archivos-gratis/

"Bona nit".

In reply to Deleted user

Re: Plataforma per a compartir fitxes.

by Deleted user -
Hola xics.

Ara ho he entés.

Em dona la impressió que de recursos en sobren però el que costa més de canviar és la mentalitat de les persones.

Al meu centre la coordinadora TIC ens ha estat premiant amb un polo de gel a cadascú que confirmaem la cita al Google Calendar. És ben sencill d'organitzar el centre amb reunions, cites, eixides, etc., amb aquest servei. Doncs de 28 mestres soles s'han repartir 4 polos...

Potser si la cosa va per ahí, potser encara que utilitzem l'eina més potent em sembla que no arribarem enlloc. Supose que és més efectiu motivar mostrant la utilitat dels recursos com no de manera pràctica.

L'experiència m'ha fet entendre que els nodes de la xarxa humana (coordinadors de cicle, cap d'estudis, direcció) són claus a l'hora de marcar la tendència del centre.

Les dinàmiques concretes apareixen quan has de fer una tasca d'una manera concreta perquè es demana així. Per exemple, entregar la programació en format digital, construir un document col·lectiu mitjançant Google Docs, etc.

M'he donat compte que introduir canvis xicotets posant a l'avast dels metres els medis necessaris (ordinadors a la sala de mestres, wifi, etc.) fa més que imposar un mecanisme.

Sempre hi ha algú que protesta, però la eficiència del medi fa que les coses caiguen pel seu pes.

Potser no fa falta molta tecnología més, sino millors manuals, informació amb passos concrets i accessibles a tothom. Primer amb manuals de paper i després canviar la tendència.

Crida l'atenció sentir a un mestre que l'ordinador d'infantil és per a ús del mestre. En algun moment s'ha de fer el pas, però posar els medis i mostrar com es fa sempre ajuda molt.

@Samuel He estat mirant la pàgina del vostre centre (me la guarde al Diigo). Al meu grup de treball Conselleria ens va fer signar un paper per tal de respectar la confidencialitat dels continguts, tot i que estaven sota llicència Creative Commons. No s'entén, no s'entén, no s'entén.

En cas contrari estaria oberta al món. Els cas és que el material està tot penjat, però és Conselleria la que ens obliga a no publicar. Quina contradicció.

Potser Moodle és una bona plataforma per organitzar els continguts, però no està pensat per a eixa feina. Jo utilitze Wordpress per fer aquesta feina per aquestes raons:
  • Mostra les novetats en primer terme.
  • Està molt ben estructurat per nivells i per temes.
  • És accessible a tothom.
  • Es poden dexiar comentaris.
Però el més important: és molt més senzill d'utilitzar que Moodle. Soles cal posar un títol, una explicació i un enllaç. Els més atrevits poden posar fotos, vídeos, JClic incrustats, etc.

http://parroco.edu.gva.es/blog/

Tot i això, aquesta plataforma no està concebuda per fer això. Mahara és un porfoli, està pensat per fer això mostrar documents.

Cadascú utilitzem allò que ens va millor o tenim més domini. Tot i això crec que la plataforma no és el més important sino l'ús que fem d'ella.

Aquesta comunitat està muntada des de Moodle. Moodle no està pensat per ser utilitzat com ho utilitzem nosaltres, però la cosa funciona i ens arreglem.

Llavors, encara que pensem en fer mecanismes de karma (mecanismes que bonifiquen els usuaris més actius) perquè els nostres companys utilitzem les plataformes només ho faran si són útils per a ells, si els resolen els seus problemes.

Tot allò és fàcil de dir, però difícil de concretar. No obstant anar donant xicotets passets contextualitzats potser anem avançant a poc a poc.

Bé és la meua opinió, no pretén sentar càtedra, soles reflexionar sobre el tema.

Resum.

Dues idees:
  • Millor una bona estratègia que molts medis.
  • Millor identificar necessitats i posar solucions concretes a l'avast dels companys que obligar a utilitzar.
Tot i això, si troveu la manera d'incorporar les TIC de forma efectiva al nostre treball comenteu-ho, ens ajudarà a tots saber-ne camins viables, com ja han aparegut algunes aportacions sobre aquest tema a aquesta mateixa comunitat.

Salut
In reply to Deleted user

Re: Plataforma per a compartir fitxes.

by Deleted user -

Hola amics:

La idea que tinc és muntar una plataforma per a que la gent puga compartir les seues fitxes tant d’infantil com de primària fetes amb Open Office i que aquestes siguen de molt alta qualitat.

Per això aquest sistema de punts amb els quals no tens més remei de fer coses de qualitat per a poder baixar-te fitxes també de qualitat.

No és per a compartir amb els companys del meu col·legi sinó amb tots els companys del nostre País Valencià.

Una plataforma amb continguts fets amb les dues llengües, amb un sistema que motive als usuaris a penjar coses de molta qualitat fets amb programari lliure.

Fins aviat amics

In reply to Deleted user

Re: Plataforma per a compartir fitxes.

by Deleted user -
Hola Francesc Xavier.

Entenc ara el que pretens.

No conec cap plataforma que faça això mateix, però es podria incloure al mestre a casa amb alguna proposta, tot i que, cal acceptar les condicions de Conselleria.

Per altra banda, no acabe de veure la qüestió del "karma". Crec que els continguts haurien d'ésser lliures, lliures com en llibertat, accessibles a tothom.

Entenc que el que pretens és que es generen més i que la gent els compartisca, però això és una cosa que ha des descobrir u mateix. "Soles es perd allò que s'aguarda".

Per molt que s'expliquen les coses si u no ho veu no hi ha res a fer.

Emule obligava a compartir, però igualment funciona el torrent que no obliga a ningú a tornar el favor. Tot i això anem avant, ja que mentre baixes el torrent també ho comparteixes.

Jo crec que s'ha de treballar més la mentalitat col·laborativa de "guanyar-guanyar" i no la competitiva de "guanyar-perdre". Per altra banda, tot necessita un procés d'aprenentatge i de consciència del que es fa.

Aixina i tot si trobes la solució, endavant que tota pedra fa paret.

Salut