Podcast

Podcast

by Deleted user -
Number of replies: 4
Potser molts de vosaltres ja conegueu què és un podcast.

Podcast = RSS + arxiu d'audio (mp3, ogg, etc.)

El cas és que és un canal excel·lent per l'aprenentatge passiu, molt recomanable en viatges en cotxe o quan fem coses manuals que no necessiten el 100% de l'atenció.

ATENCIÓ: tot i que els podcasts es poden escoltar a l'ordinador, proveu a escoltar-lo en un dispositiu portàtic fent una altra feina, tindreu la sensació de aprofitar el temps el doble o, potser fer més confortable un moment desagradable com un embús a la carretera.

Comence un fil de recomanacions imprescindibles per estar al dia de molts temes interessants.

Hui recomanem el podcast de 85 % Cocoa.



Temàtica:

- Cocoa: llenguatge per a la plataforma Mac OS X. Té una referència encoverta a Java. Cocoa ho podriem traduir com "cacau". Java fa referència al café que prenien els desenvolupaladors de la plataforma Java.

- Git: control de versions escrit inicialment per Linux Torvals. Lliurex utilitza un sistema paregut Trac, Ubuntu utilitza Bazaar, però entés un entés tots. En aquest podcast s'explica què és i com funciona.

- GTD: metodologia basada en la productivitat. Filosofia: fes més amb menys recursos, optimitza el teu temps, decideix bé en què emplees el temps.


Disclaimer:

El podcast es basa en la plataforma Mac, però, crec que és interessant estar obert a la gent que té coses insteressants que contar. Tot i això es fa referència a molts conceptes interessants per tal d'entendre procediments de programació, metodologia i productivitat.

Recomane seguir el podcast en ordre directe i no invers com mostra el feed.

Obriré un espai als wikimanuals per tal de recopilar els podcast interessants sobre els temes que tractem a aquesta comunitat.

Salut
In reply to Deleted user

Re: Podcast

by Deleted user -
Seguim presentant podcast temàtica GNU/Linux.

Cal remarcar el podcast de Daboblog.


Aquest podcast és una mica sorprenent, doncs el seu autor utilitza un MacBook Pro negre amb Mac OS X i Debian, siguent Debian Sid (versió iniestable, la més avançada) el sistema preferent.

Segons ell no hi ha color amb el rendiment de la màquina amb Debian respecte a Mac OS X, que utilitza com a sistema residual. Supose que també com a recurs per actualitzar GPS i diversos dispositius com iPod o software específic de fotografia.

El podcast éstà ben interessant.

Remarque l'episodi on va intervenir Ricardo Galli, un dels personatges més interessants en el tema de software lliure.


Si us agrada l'administració de sistemes no es pot passar per alt aquest episodi.

Cal dir que té una durada d'un poc més de 2:30 hores. Tot i això mereix la pena.

El podcast s'estructura en dues parts:

1. Kernel panic: on es parla de GNU/Linux, sobretot des del punt de vista d'administrador de sistemes. Intervenen dos convidats ben interessants i experimentats en el tema.

2. Manzanas traigo: es parla de Mac. Aquesta part es la més fluixa, però sempre acabes enterante de coses.

Si us sembla que el podcast no és per vosaltres no deixeu de visitar el blog, sempre amb informació debianita ben interessant.

Salut
In reply to Deleted user

Re: Podcast

by Deleted user -
Torna el podcast de pingüinos en el alambre. Duració al voltant de 30 min.

Podcast fet des de Mèxic centrat a GNU/Linux. Tracten temes de GNU/Linux d'actualitat.

El porten professors universitaris parlant de temes sempre molt interessants i d'actualitat.

Aquesta és la 5ª temporada, el darrer any no varen grabar però han tornat fins i tot amb un espai per a Android i per a iPhone.



Ha eixit l'últim podcast de daboblog on es parla amb primera persona de l'experiència de passar-se a Ubuntu des de Windows. Duració 2 h 30 min.

Intervenen entre altres David Fernández (sysadmin amb molta experiència en Debian server), Ricardo Galli (Universitat de les Illes Balears i creador de Menéame) i Forat (inconbustible impulsor de GNU/Linux en servers, ara amb feines de cluster).

Es parla per altra banda de temes com Amazon S3 (núbol per desplegar serveis) i panels lliurex d'administració de servidors.

Cal tenir paciència al principi, després el tema es posa molt interessant.


EL SECRET DE SENTIR PODCAST està a sentir-los amb un dispositiu portàtil fent feines manuals (planxar, escurar, córrer, netejar, conduir, etc.) i no a l'ordinador. Es tracta d'un aprenentatge passiu molt potent.

Salut
In reply to Deleted user

Re: Podcast

by Deleted user -
Hola.

No volia despedir el dia sense compartir un dels podcast amb més continguts de GNU/Linux que més contingut tècnic ofereix.

http://www.panicoenelnucleo.com/

Es pot sentir a la pàgina web, però el més recomanable és passar-ho a un reproductor i fer algun tipus de tasca manual que no exigisca molta concentració de processat d'informació com ara netetjar el lavabo de casa.

Què ofereix?

Entre broma i broma he entés perquè existeixen tantes ferramentes per controlar l'audio a GNU/Linux, com ara ALSA, Pulse Audio, etc.

Molt interessant el programa on es valora el nou escriptori d'Ubuntu, Unity. Sembla que aquest escriptori està desenvolupat per ells mateixos i es consolidarà a la pròxima versió en pro de l'usabilitat. Al podcast es pot sentir opinions crítiques a favor i en contra.

Molt bona les interpretacions del personatge d'Stallman i la biografia de Mark Shutherworth.

Au. Si et pica la curiositat, doncs, ves a netetjar el lavabo i a sentir podcast.

Salut