eLearning

eLearning

by Deleted user -
Number of replies: 0
La Conselleria ha posat en marxa un nou portal d'aprenentatge on-line per a tots els ciutadadans.
http://www.saps.gva.es
La iniciativa és molt interessant, doncs, pel que sembla està orientat tant a joventut, com a adults, a professionals com a parats i a gent gran.

Destaque el curs de signatura electrònica. Ja m'he apuntat, estic en llista d'espera. El tema s'ho mereix necessitarem utilitzar la signatura electrònica ben aviat.

He obert una pàgina als wikimanuals sobre xifratge i signatura electrònica, si teniu ganes d'aportar informació o voleu aprofondir en el tema us convide a entrar als wikimanuals, ara més oberts, si cap.

Des de fa temps he generat una signatura electònica autosignada amb GnuPG. He vist que funciona, encara que no estiga reconeguda per una entitat externa. Per fer-ho cal activar el de la Conselleria, el de la fàbrica de Moneda i timbre, etc.

El meu objectiu és madurar el tema per implementar-ho als centres i així poder enviar documents crítics com ara ACIS o comentaris sobre alumnes des d'un punt de vista professional sempre xifrats.

Per altra banda, vullc entendre en profunditat el mecanisme per signar documents, Open Office dona la posibilitat de fer-ho i la Conselleria té una aplicació per signar documents en PDF, però crec que manca molta informació.

Per a què serveix signar el correu?

La informació a la qual he arribat és que la signatura electrònica serveix per a fer patent que el correu entre l'emissor i el receptor no s'ha modificat, però com es comprova això?

És un tema apasionant, i més prompte que tard ens veurem obligats a fer-ho servir, per això val la pena anar preparant-se.

Salutacions