Entrada automàtica amb autentificació LDAP

Entrada automàtica amb autentificació LDAP

by Deleted user -
Number of replies: 5
El dijous passat vaig rebre la visita del Coordinador TIC de la província d'alacant Sergio Cánovas amb el qual va ser un veritable plaer compartir impressions.

En la conversa va sorgir el tema de la configuració de l'aula d'informàtica i és que malgrat que nosaltres gastem lliurex no utilitzem la configuració de xarxa que ve per defecte, degut principalment a que per als cursos dels més xicotets tindríem que autenticar a tots els usuaris uno a uno, i això no es veu com a molt operatiu (posar 25 noms d'usuaris amb les seues contraseneys per un únic mestre), per tant els clients accedixen a la xarxa amb l'usuari local de manera totalment automàtica.

Sergio em va dir que és podia autenticar als usuaris LDAP automàticament al servidor, la veritat és que no tenia ni idea, vaig quedar en escriure-li un correu per a preguntar com... així que aprofite el foro per si a algú més l'interessa que els clients accedisquen directament a les sessions del servidor sense necessitat de posar nom d'usuari i contrasenya...

Salut!!
In reply to Deleted user

Re: Entrada automàtica amb autentificació LDAP

by Deleted user -
Ummmm.... Jo tambe vull saber-ho. Sergio tambo va conste ahir al meu cole, gracies a que des d'aci hem vau animar a cridar-lo, i hem va ajudar un munto amb lo de la wifi, de manera q comence a vore la llum, jejeje. Vam estar parlant de q havia estat al teu cole i que aquesta web rebia mes visites q la de Conselleria,jejeje, así que anim a tots i a seguir compartint formacio i informacio.
In reply to Deleted user

Re: Entrada automàtica amb autentificació LDAP

by Deleted user -
Hola Samuel.

No sé, caldrà posar l'usuari...

Potser no posant contrasenya a aquest usuari?

Es podria fer de manera fàcil digent a Lliurex que no demane la contrasenya en engegar, posant un usuari genèric que estiga autenticat a LDAP.

Supose que caldrà identificar l'usuari, al menys.

El tema de l'autenticació en educació infantil i primer cicle és un tema que si conseguim resoldre amb una metodologia sencilla hauriem abançat força.

A veure si ho aconseguim entre tots.

Salut
In reply to Deleted user

Re: Entrada automàtica amb autentificació LDAP

by Deleted user -
Hola:

Tal vegada estem calfant-se el cap en aquest tema ja que un tècnic del SAI me va dir que no es podia engegar l'ordinador i fer entrada automàtica amb usuaris LDAP. Vaig provar i me va succeir allò que me va dir.

En qualsevol cas es pot llegir alguna cosa més a:

http://tecnoloxiaxa.blogspot.com/2008/11/servidor-ldap-en-ubuntu-o-debian-con.html

Tal vegada s'ha d'instal·lar un mòdul que no tenim a Lliurex i sí a Red Hat:

"El módulo mod_authz_ldap no autentica a un usuario automáticamente a un directorio LDAP usando un hash de contraseña encriptado. Esta funcionalidad es proporcionada con el módulo experimental mod_auth_ldap, el cual no está incluido con Red Hat Enterprise Linux. Para más detalles sobre el estado de este módulo, vea el sitio web de la Apache Software Foundation en http://www.apache.org/"

Més informació:

http://www.redes-linux.com/squidldap.php

Salut i passió.


In reply to Deleted user

Re: Entrada automàtica amb autentificació LDAP

by Deleted user -
Hola Manuel.

Molt bons els dos enllaços que has apuntat.

LDAP mai és un tema senzill. Les aportacions fetes per a aquest tema ens deixen més clar tant la seua funció com la seua gestió.

Personalment no sóc partidari de fer una entrada automàtica, ja que les dades que deixen els usuaris a la sessió poden ser sensibles (contrasenyes, cokies, etc.). Si parlem dels xiquets d'infantil tot es simplifica molt, però amb eixa dinàmica potser es corren alguns riscos.

Tot i això, el tema d'autenticar els xiquets d'infantil i primer de primària és un repte sobre el qual podem seguir reflexionant per trobar una solució pràctica.

Una proposta podria ser que entraren el seu nom com a usuari i això mateix com a contrasenya. És evident que als xiquets d'infantil ho ha de fer el mestre.

Per altra banda, sempre es pot fer encendre automàticament amb l'usuari local lliurex. No entra LDAP, però els serveis de xarxa estan actius.

Salutacions
In reply to Deleted user

Re: Entrada automàtica amb autentificació LDAP

by Deleted user -
En la nostra aula, els ordinadors entren sols, no cal posar usuari ni contrasenya. Encara que poden entrar con alu01 fins al últim.

No es cap problema, el SAI ho va configurar així. A lo millor me perc algo, el LDAP per exemple.