mestre a casa

mestre a casa

by Deleted user -
Number of replies: 9
Hui s'ha posat en marxa el portal mestre a casa com a pàgina web de centre amb la base de dades dels alumnes del centre i del professorat. És una passada. Funciona de manera siminal a una pàgina web tipus joomla o moodle és un híbrid. Al lloro companys.

¡Eureka!
In reply to Deleted user

Re: mestre a casa

by Deleted user -
jejeje no es tan nova com pareix... és l'antic escolalliurex que ara es diu "Mestre a casa" benvingut siga, a vore si li podem traure profit smile
In reply to Deleted user

Re: mestre a casa

by Deleted user -
Si, però cal entrar en les web dels centres piloto. Allí de manera molt clara permet tindre una web de centre. Ja sabs que estic entre moodle, joombla i hara mestreacasa. Vaig agarrar un mal de cap que ja, ja.
In reply to Deleted user

Re: mestre a casa

by Deleted user -
Aquesta opció també apareixia a escolalliurex smile)

Comprenc, tindràs que valorar fins a quin punt vols calfarte el cap,

la opció més senzilla sense dubte mestre a casa.

la més vistosa joomla

i per a mi la més educativa, flexible i més millor de totes elles moodle xDD però reconec que no soc objectiu ;)

encara n'hi ha alguna més per si vols complicar-te un poquet més, Drupal és el millor CMS i sense dubte també es podria utilitzar wordpress i ja pare que no vull que t'emboliques més xDD

totes les opcions son vàlides, totes tenen els seus pros i contres, al final crec que és una qüestió de gustos personal, a la fi és uno el que té que treballar cada dia amb aquests entorns

ànim!!
In reply to Deleted user

Re: mestre a casa

by Deleted user -
No m'acava de convencer això que Liferea (mestre a casa) siga tancat al món sanser fora de l'entorn educatiu més pròxim.

Té sentit, però crec que s'ha de complementar amb webs més obertes com Wordpress, Drupal, Joomla, etc.

Salut
In reply to Deleted user

Re: mestre a casa

by Deleted user -
Estic d'acord amb Alfons, els centres han d'anar d'allò bàsic (mestre a casa) i completar segons les necessitats del centre, Wordpress, joomla o Drupal, per nivell de dificultat. I es que tindre un servidor exclusiu per a un centre és important quan necessites fer altres coses. S'ahuria de proposar un model dels pasos a seguir segons la dificultat i necessitats d'un centre educatiu diferenciant primaria i secundaria. Encara que he de dir que "mestre a casa" encara està en fase de desenvolupament i caldria saber fins a on està disposat a arribar Conselleria. De moment jo tinc mestreacasa activat i tinc un enllaç a un blogger d'aula en wordpress; i encara estic mirant com utilitzar "mestreacasa" que no pareix fàcil per a mestres sense experiència.(particularment m'acarisc més amb joomla, supose que serà la pràctica).

Si voleu mirar el meu intent de web (que he de dir que tinc un lio total)ací vos pase l'enllaç.
http://mestreacasa.gva.es/web/pons_jos1/
In reply to Deleted user

Re: mestre a casa

by Deleted user -
Hola Pep.

És interessant que la Conselleria vaja tenint iniciatives.

L'experiència amb Liferay (mestrea a casa i escolallliurex) és interessant, soles que, potser té limitacions, com tot.

http://www.liferay.com/

No sé si funcionarà correctament quan els ordinadors de Conselleria estiguen plens de peticions, ja he tingut l'experiència de que quan es saturen les peticions no marxa bé.

Si ens mantenen linucentres, potser caldria donar-li una oportunitat a mestreacasa (no em sembla un títol molt afortunat).

Mentre anem provant i criticant el servei.

El que m'ha agradat és comprovar que es pot entrar a la part pública des de fora, doncs he accedit a la teua pàgina Pep. Pensava que no es podria accedir a la part pública des de fora. Aleshores no acabe d'ententre la seguretat de la comunitat de cara als alumnes. Caldrà provar una miqueta més.

Salut
In reply to Deleted user

Re: mestre a casa

by Deleted user -
Hola a tots. M'incorpore tard a aquest debat però és que sóc nou...
En el IV Congrés de Programari Lliure vaig assistir a una ponència sobre el Mestre a Casa. Em va semblar, in situ, molt atractiva. Vaig eixir amb ganes de provar. Però una volta a casa, vaig entrar-hi i el meu entusiasme es va anar diluint. Us diré que és el no m'agrada: Hem de passar per una primera pàgina per tal d'identificar-nos amb "continguts" de Conselleria (notícies del Conseller, links institucionals) que no m'acaba d'agradar (encara que el tema dels recursos educatius està bé). En una plataforma moodle entres directe a la informació del centre, sense intermediaris, i inclous el que penses que es interessant per als teus companys, alumnes i pares. Després està el tema de la sincronització de dades del centre. Segons ens van explicar, cal lliurar als administradors de Mestre a Casa les dades validades d'Ítaca o GESCEN i ells fan el treball de posar-les a la web del centre en Mestre a Casa. Sembla fantàstic que ens facen la feina, però quan ho faran? I si no em sincronitzen el meu centre fins al 30 d'octubre o el 15 de novembre perquè estan saturats? Potser els nostres companys necessiten treballar molt abans. Si es produeixen canvis d'alumnes o professors no es podran implementar... Són els aspectes que no m'acaben d'agradar encara que, reconec, caldrà donar-li una oportunitat... Potser complementar un Mestre a Casa senzill amb un moodle més elaborat... Acabe, que m'està eixint un post massa llarg... Açò no s'acaba mai!
In reply to Deleted user

Re: mestre a casa

by Deleted user -
Mas pillat reflexionant sobre el mateix... pense que n'hi ha un parell de punts importants, la primera cosa és que no obliguen a ningú a adoptar mestre a casa i la segona és que ofereixen Linucentres per a instal·lar moodle, joomla, mahara el programari web legal que desitges a un server amb molt bon servici tècnic, personalment considere és el que millor funciona de conselleria. Però clar requereix coneixements tècnics que no estan a l'abast de tots els mestres.

Coneix a molts mestres que estan molt contents amb mestre a casa per lo senzill i amigable que és, ho respecte, però a mi no m'agrada i no tinc una raó racional per a justificar aquesta posició, crec que és més una qüestió de "feeling".

Per a finalitzar considere que l'administració el que deu fer és facilitar-nos el treball i en aquest cas amb aquestes dos vessants ens dona a tots la possibilitat de estar a gust.

Bona nit
In reply to Deleted user

Re: mestre a casa

by Deleted user -
Hola Samuel.

Costa de fer-se amb el mestre a casa.

Jo també preferisc la flexibilitat d'altres plataformes, però reconec també, com tu que potser a molts mestres els vinga molt bé.

Em sembla molt encertat mantenir les dues vessanst, per o parlar d'intercentres, espai que queda per a la nostàlgia.

A Catalunya es va resoldre el tema fa molts anys. El mestre que ho sol·licita té un espai web personal, no es poden fer meravelles, però s'ha de tenir en compte que això és algo que ja funcionava a finals de la dècada dels '90.

Mestre a casa és un intent d'agafar una drecera i acurtar. Està be, li donarem una oportunitat.

Escolalliurex no va despegar, veurem què passarà amb mestre a casa. Esperem que tinga més sort.

Salutacions