Web a Linucentre i domini propi

Web a Linucentre i domini propi

by Deleted user -
Number of replies: 9

Hola,

tenim un domini propi per a l'ies, i la web en un servidor propi al centre, per diferents motius ara crec convenient deixar la web (un portal wordpress) a Linucentres, el tema està en que m'agradaria que el domini actual apuntara a eixe servidor.

Sembla que alguns centres si que ho teniu (no se si només serveix per a Mestreacasa), pero com ho heu aconseguit? Ho he intentat amb el SAI però no saben com fer-ho.

Al cPanel de linucentres, intente afegir un domini apuntat pero diu que no tinc permisos.

Gracies.

 

In reply to Deleted user

Re: Web a Linucentre i domini propi

by Deleted user -

Hola!

El que pots fer es:

a) Fer un index.html al teu servidor on apunta el domini i fer un frame apuntant a la nova URL:

<FRAMESET ROWS="100%,*">
<FRAME src="http://la nova url"></FRAME>
<FRAME src="about:blank"></FRAME>
</FRAMESET>

b) També pots fer una redirecció amb un meta... igualment al fitxer index.html

<meta http-equiv="refresh" content="0; url=http://example.com/">

La diferència es que en la segona opció, la url del domini desapareix i apunta a la nova!

Un saludet!

Antonio Coloma.
In reply to Deleted user

Re: Web a Linucentre i domini propi

by Deleted user -

Hola.

Efectivament, la segona opció que apunta Antonio funciona de forma transparent.

El fitxer index.html, situat a l'arrel, hauria de contenir la línia que menciona Antonio dins del tag meta, cal que l'edites i poses la url on vols apuntar, en compte de http://example.com/

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<meta http-equiv="refresh" content="0; url=http://example.com/">
</head>
<body>
</body>
</html>

A Linucentres funciona perfectament.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Web a Linucentre i domini propi

by Deleted user -

No he entendido muy bien lo que planteas, pero desde el cpanel de Linucentres tenemos posibilidad de hacer redireccionamientos. No he probado a hacer ninguno, pero el camino está ahí.

Attachment redireccionamiento.jpg
In reply to Deleted user

Re: Web a Linucentre i domini propi

by Deleted user -

El que vull fer no es redireccionar, ja se que des de la web actual puc redireccionar, però això significaria dependre del servidor actual (la qual cosa no m'interesa) i relantir encara més el temps de resposta, sino que el servidor LinuCentres responga amb 2 URL diferents. El cPanel teoricament ho permet

però quan ho intente, apareix el següent error.

 

 

 

In reply to Deleted user

Re: Web a Linucentre i domini propi

by Deleted user -

Hola Toni.

En eixe cas té més sentit contractar un domini estandard, ja que no vas a aconseguir més velocitat, ja que supose que linucentres ha de respondre igualment abans de servir el domini.

Crec que la idea que mostra la pantalla és la de crear un subdomini. Si ja és complicat el domini arrel, supose que el subdomini empitjoraria les coses.

En qualsevol cas dependrà de les DNS de Conselleria, l'experiènciam em diu que no són molt estables.

Han començat a tancar llocs, sense previ avís, potser és la estratègia, no tallar de sobte tot sino que fer-ho a poc a poc i deixar que linucentres es vaja morint per la ineficiència del server.

Potser és el moment de mirar cap al mestre a casa, el qual entra dins de les intruccions i, en principi està atés, està mantingut de forma eficient.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Web a Linucentre i domini propi

by Deleted user -

No ho acabe d'entendre. Per un costat conselleria ens "imposa" utilitzar els seus servidors, però després no ofereixen els serveis mínims.

- He d'utilitzar com a web de centre la de mestre a casa? No puc tindre el meu Wordpress o Joomla?

- No puc tindre el meu nom de domini propi, com qualsevol empresa de hui en dia, per 10€/ any ?

- Les conexions son penoses, si traspase el meu "moodle" funcionarà?

La veritat es que no se que fer, si passar-ho tot a LinuCentres o seguir pel meu compte, com fins ara.

On teniu la web els centres amb domini propi?

In reply to Deleted user

Re: Web a Linucentre i domini propi

by Deleted user -

Hola!

be, el que jo pense es que el Cpanel pot fer moltes coses, altra cosa està en que les tinguen habilitades en el backend ... Vull dir ... Tu pots afegir ahí el domini teu però ... canviarà les dns el cpanel? ... Afegirà un virtualhost al servidor web per què responga a les peticions?

jo crec que el millor és crear una incidència dient que tens un domini, que vols que estiga en les dns de conselleria, i que a més vols un VirtualHost adicional que apunte al teu directori de documents html (el mateix que ara )

D'altra banda, com seràs el contacte administratiu del domini, has de canviar els dns als de conselleria .... 

Però crec que no van a permetre tot això perquè ells voldran que continuen sent subdominis de edu.gva.es sad

 

ale, res més ... Un saludet.

Antonio Coloma

In reply to Deleted user

Re: Web a Linucentre i domini propi

by Deleted user -

Hola.

Crec recordar que Linucentres va ésser llançat al 2004, al mateix temps que es desenvolupava la iniciativa de traure Lliurex.

El servei crec que està molt bé, es tracta d'un server Linux, que potser és un cluster balancejat... no ho sé.

El tema és que al final és un ordinador amb l'usuari el codi de centre de cada centre. Això i la gestió de subdominis.

Una iniciativa que crec que estava molt bé.

Al llarg de temps sembla que l'allau de centres ha estat posant un fum de serveis que no se sap com gestionar, ja que sembla que hi ha molts serveis desatesos i es hackejen continuament pàgines que mermen la velocitat de resposta de Linucentres.

La clau, com en tot, està en el manteniment del servei, però això és personal i ves a saber en quines condicions està això actualment.

Sembla que a mestre a casa s'està portant un major control i intuisc que tant per aquesta raó com per la pròpia estructura de Liferay la cosa està més controlada.

Però no és tot bo, ja que la gestió dels usuaris passen per un coll d'ampolla, un administrador que crea els cursos virtuals a Moodle, etc., ja ho tenim altra vegada, molt de control però sembla que poca efectivitat.

En els últims mesos hem assistit al tancament de webs de centre a linucentres s'està fent a poc a poc.

Sembla que estan tancant les webs més problemàtiques i estan mantenint les que estan actualitzades, així que cal mantenir correctament el lloc per evitar sorpreses.

Les instruccions no deixen lloc a dubtes, els arxius han d'estar als servidors de Conselleria, no es poden contractar serveis externs, supose que es poden proposar i els han d'autoritzar.

Com sempre si no hi ha problemes al centre no té més transcendència, però si un pare, alumne o docent basa una petició en la legalitat tot està disposat per tal que caiga el pes de la llei a qui li toque, està posat molt clar.

Cal pensar que els procediments no venen sols de Conselleria, sino que es basen en la Llei de Protecció de Dades i en normatives europees.

Llavors, cal, tenir les coses clares. Al centre Taquígraf Martí de Xàtiva li van obrir un expedient informatiu per un fet molt concret, però es va tirar endavant, es pot estar d'acord o no amb la norma però cal saber el risc que suposa... i més quan en breu començaran les auditories.

Així que si Linucentres tanca adéu a Wordpres, Joomla, Drupal, i qualsevol servei semblant que no estiga integrat a Mestre a casa.

El futur proper sembla que és Mestre a casa. Linucentres penja d'un fil, no es sap ben bé què passarà.

Amb aquest context és molt difícil confiar, posar hores per tirar endavant les TIC a l'aula, caldria una major informació i clarificar serveis de cara a desenvolupar propostes.

«Malos tiempos para la lírica»«Temps difícils per a les TIC»

Salut

In reply to Deleted user

Re: Web a Linucentre i domini propi

by Deleted user -

Gràcies, Alfons, per les teues reflexions sobre la seguretat i la protecció de dades. De no haver sigut per tu, aquest Nadals hauria contractat un ajotjament personal. Però tens raó.

A mi em hackejaren dues voltes. Ben cert és que ni soc informatic ni tenia idea d'aquestes coses, per això no vaig canviar la contrasenya inicial de l'administració de cpanel. També podien haver posat una més complicada i haver advertit.

El cas es que he començat a crear aules virtuals a mestreacasa i, excepte perquè encara no han activat l'editor d'ecuacions, tinc de sobra per anar treballant. El que és important és que m'he llevat de damunt la responsabilitat d'administrar un espai de centre en contra de les voluntats majoritaries d'un claustre que no estan molt per la tasca d'implantar les TIC en la practica docent.

A mestreacasa moodle está incrustat no se com, però no apareixen les pàgines que obris en la barra de direcció i a voltes s'enganxa i has de tornar cap a avant i cap arrere per obrir una pàgina, però bé: Benvingut mestreacasa.

Salut.