Hola.
Crec recordar que Linucentres va ésser llançat al 2004, al mateix temps que es desenvolupava la iniciativa de traure Lliurex.
El servei crec que està molt bé, es tracta d'un server Linux, que potser és un cluster balancejat... no ho sé.
El tema és que al final és un ordinador amb l'usuari el codi de centre de cada centre. Això i la gestió de subdominis.
Una iniciativa que crec que estava molt bé.
Al llarg de temps sembla que l'allau de centres ha estat posant un fum de serveis que no se sap com gestionar, ja que sembla que hi ha molts serveis desatesos i es hackejen continuament pàgines que mermen la velocitat de resposta de Linucentres.
La clau, com en tot, està en el manteniment del servei, però això és personal i ves a saber en quines condicions està això actualment.
Sembla que a mestre a casa s'està portant un major control i intuisc que tant per aquesta raó com per la pròpia estructura de Liferay la cosa està més controlada.
Però no és tot bo, ja que la gestió dels usuaris passen per un coll d'ampolla, un administrador que crea els cursos virtuals a Moodle, etc., ja ho tenim altra vegada, molt de control però sembla que poca efectivitat.
En els últims mesos hem assistit al tancament de webs de centre a linucentres s'està fent a poc a poc.
Sembla que estan tancant les webs més problemàtiques i estan mantenint les que estan actualitzades, així que cal mantenir correctament el lloc per evitar sorpreses.
Les instruccions no deixen lloc a dubtes, els arxius han d'estar als servidors de Conselleria, no es poden contractar serveis externs, supose que es poden proposar i els han d'autoritzar.
Com sempre si no hi ha problemes al centre no té més transcendència, però si un pare, alumne o docent basa una petició en la legalitat tot està disposat per tal que caiga el pes de la llei a qui li toque, està posat molt clar.
Cal pensar que els procediments no venen sols de Conselleria, sino que es basen en la Llei de Protecció de Dades i en normatives europees.
Llavors, cal, tenir les coses clares. Al centre Taquígraf Martí de Xàtiva li van obrir un expedient informatiu per un fet molt concret, però es va tirar endavant, es pot estar d'acord o no amb la norma però cal saber el risc que suposa... i més quan en breu començaran les auditories.
Així que si Linucentres tanca adéu a Wordpres, Joomla, Drupal, i qualsevol servei semblant que no estiga integrat a Mestre a casa.
El futur proper sembla que és Mestre a casa. Linucentres penja d'un fil, no es sap ben bé què passarà.
Amb aquest context és molt difícil confiar, posar hores per tirar endavant les TIC a l'aula, caldria una major informació i clarificar serveis de cara a desenvolupar propostes.
«Malos tiempos para la lírica»«Temps difícils per a les TIC»
Salut