Activitat "Base de dades"

Activitat "Base de dades"

by Deleted user -
Number of replies: 3

Hola.

Porte una setmana barallant-me amb moodle. Intente configurar la activitat base de dades i quan intente afegir una entrada m'ix  un Forbidden : No té permís per escriure a /moodle/mod/data/edit.php. Entre al servidor, canvie els permisos però continue sense poder fer l'entrada.

El mateix m'ha passat hui amb l'editor de fórmules.

Tinc moodle en el servidor webcentres2 de linucentres. A algú li ha passat alguna cosa pareguda, o soc jo que cada dia estic pitjor?

forbiden.png

In reply to Deleted user

Re: Activitat "Base de dades"

by Deleted user -

Hola Pedro.

«Forbidden« vol dir «prohibit».

La captura que aportes està diguen-te que no tens permisos per accedir a l'editor timyemc que és el processador de text que utilitzes per escriure. En concret no pot accedir a la pàgina createimage.php

També et diu que adicionalment que Apache ha trobat un error 403. Aquest error vol dir que et denega el permís per accedir a la pàgina.

Sembla que tens un problema de permisos.

Revisa els permisos de tinymce. Per fer-ho entra com a administrador, no com a usuari que té permisos d'administrador sino com a l'usuari admin i fes una ullada als permisos de les aplicacions.

Sembla que el problema està en el plugin, en la funcioanlitat que crea la imatge.

Has de tenir en compte que en fer una fórmula a Moodle l'editor treballa en LaTeX, però et crea una imatge amb la fórmula per tal que no tingues problemes de visualització posterior, al final la fórmula és un .jpg.

Sembla que està fallant aquesta funció per problemes de permisos.

Bé, ja sé que no és molt, però tens una línia de recerca per solucionar el problema.

Sort.

In reply to Deleted user

Re: Activitat "Base de dades"

by Deleted user -

Gràcies Alfons.

El dubte era eixe. Suposadament, jo soc l'administrador del meu espai a linucentres i vaig canviar els permisos, però continua fent el mateix. Es dona la circumstància que vaig fer una base de dades en setembre per a que els de 1r de batxillerat em feren les questions i va funcionar bé, però aquesta setmana he volgut fer una altra i imposssible.

Amb l'editor passa el mateix, les fórmules que estaven credades de fa temps es veuen bé, el filtre està bé, però ara no em deixa crear una altra.

La meua suposició és que en linucentres ens han restringit  algun permís. El Apache és el que nosaltres no podem tocar.

Com que no tinc capacitat de fer un ticket al SAI, i qui té capacitat posa cara de no entendre-ho, era per si a algú també li pasava, per posar-me més pesat a l'hora de fer el ticket.

In reply to Deleted user

Re: Activitat "Base de dades"

by Deleted user -

Hola Pedro.

Moodle, a nivell tècnic és força complexe.

Podria ser que la solució passara per tocar Apache al qual no tens accés.

Fa temps vaig estar tocant un Moodle en producció, mai més ho faré.

El cas és que en varem passar dues coses:

1. Vaig activar els certificats https

Moodle no carregava la pàgina d'inici i llavors no es podia entrar, deixava tombat un servei que usaven unes 300 persones.

La solució va estar en editar en text pla un arxiu, ara no recorde però es tractava d'un arxiu d'arrancada.

Una línia va bastar per tal que tot tornara a funcionar. Però clar va estar en una línia de codi arran d'un fòrum. No hi vaig trobar cap altra solució, ja que no tenia accés a la carpeta on calia accedir al server per arreglar-ho.

2. Vaig activar l'url de l'antivirus que et deixa direccionar Moodle cap a una carpeta on es pot posar

La conseqüència va estar en que va canviar certs permisos i ara JClic ja no es previsualitzava per als mestres. Potser estas tenint un problema similar.

No vaig donar amb la solució amb aquest cas. Supose que com el teu cas seria un problema de permisos. Potser desinstal·lant el plugin de JClic... potser tornant a posar-lo...

L'altra solució podria estar en pujar un altre moodle i connectar-lo a la mateixa base de dades. Pujant un nou Moodle tot hauria de quedar en format estandard.

Sols caldria restaurar el curs en qûestió.

Altra prova podria estar en baixar el curs en qüestió i penjar-lo al server de l'aula d'informàtica de forma que es puguera simular l'errada. Si en restaurar el curs el problema contiúa es tracta de la configuració del curs, si no deus ser un problema del server.

Això et donaria un espai per provar coses.

Si això t'anara, una solució podria passar per migrar les dades a un Moodle integrat en Mester a casa.

Ara bé tot això consumeix temps i temps, potser no és viable.

Per altra banda, la solució que s'està donant al voltant de la gestió de Moodle dins de mestre a casa no sé si és la idònia, ja que el nivell de gestió que necessita Moodle com a administrador és alt. En tenir un quants problemes com el teu el servei tècnic quedaria colapsat.

Sens dubte l'administració de sistemes als centres és complexa, no sé si les últimes decisions sobre els serveis posats en marxa van a donar en el clau. Potser tot depenga de la capacitat del servei tècnic.

Vivim temps d'escassetat de recursos, veurem en què acaba la cosa.

Sort