PMB en servidor EXTERN

PMB en servidor EXTERN

by Deleted user -
Number of replies: 14

Experimentant la instal·lació PMB de lliurex, en un servidor extern, en la www

- Recomanable si vols fer consultes des de casa.

- S'ha d'exportar la base de dades MySQL del server de la biblioteca al MySQL de la web.

- No funciona YAZ. (es a dir la búsqueda per a la catalogació de llibres en biblioteques del tipus REBECA.

Paquet PMB retocat. Descarregar lliurexpmb.zip

In reply to Deleted user

RECORDAR

by Deleted user -

ATENCIÓ. Si has instal·lat el pmb en un server extern al centre i has importat la còpia de Mysql del PMB de l'escola i no has configurat els administradors amb permisos o modificat les contrasenyes: LES DADES DELS ALUMNES SERAN VISIBLES DES DE L'ADMINISTRADOR "BECARI" en este cas circ.

CANVIA LES CONTRASENYES EN LA WEB ALLOTJADA I EN LA BIBLIOTECA

I DESPRÉS PER MÉS SEGURETAT HO COMPROVES.

In reply to Deleted user

Re: RECORDAR

by Deleted user -

Els usuaris per defecte no funcionen. El que he fet és amb phpMyAdmin he esborrat la contrasenya dels usuaris per defecte, amb la qual cosa he pogut entrar sense contrasenya i he pogut combiar-la des del pmb.

 

In reply to Deleted user

Re: PMB en servidor EXTERN

by Deleted user -

Hola

He provat la experiencia en http://mestreacasa.gva.es/web/ieselquint/27

Prou interesant per a estalviar faena, ja que els alumnes reserven i fan part de les operacions de bibliotecari.

Ara que, com cada any, he canviat de centre. Tracte de fer el mateix però la versió del PMB a l'IES es anterior i si puje la base de dades des de phpMyAdmin, la pàgina web se m'altera y agafa defectes de la anterior versió.

Sospite que no té solució (mès enllà d'anar taula per taula) perque, amb les retallades, el SAI no asoma el cap i no n'hi ha opció d'actualitzar.

Ara bé. Algú té per ahí una base de dades (buida o no) de la última versió per a poder pujar-la? No puc accedir al phpMyadmin del server (també m'ho feia el SAI)

Gràcies

 

Josep

In reply to Deleted user

Re: PMB en servidor EXTERN z39.50

by Deleted user -

No hi ha cap manera de fer que funcione la recerca a REBECA i similars?

In reply to Deleted user

Re: PMB en servidor EXTERN z39.50

by Deleted user -

Hola Juan.

No he participat abans perquè no tinc experiència en el tema, de moment, però m'està esperant el programari PMB on-line a la web del col·le per tal d'anar pujant els llibres, així que aviat tindré el mateix problema.

Per l'horari en el qual has fet la consulta veig que t'ho has pres veritablement en serio.

Aniré esbrinant i preguntant-vos, que cal anar cap endavant.

PMB no és el més fàcil del món, però sembla una opció relament interessant.

Si obtinc alguna respota t'ho faré saber.

Deixa que passen aquest dies de torró i familia i, potser algú amb més experiència et sabrà respondre.

Aprofite per enviar-vos a tots desitjos de pau i TIC per al proper any 2013, que com diu Paco Juan, el passarem com podrem.

A mal temps bona cara.

FeliX ANY 2013

In reply to Deleted user

Re: PMB en servidor EXTERN

by Deleted user -

Buenas tardes,

Desde hace ya tiempo que me ha interesado el programa del PMB para mi centro,  he leído todo lo que he podido sobre el tema, y por supuesto estas contribuciones que me han servido de mucho. He estado haciendo pruebas en servidores externos e internos, intentando que funcionasen todas las herramientas, con el Yaz. Me instalé la versión de Pep Pons, las oficiales de PMB y también las de Lliurex, cada una con resultados diversos, pero sin llegar a funcionar la herramienta Z39.

Hacíamos uso de dos plataformas: la del centro sin acceso al exterior, y otra en la que se podía consultar el material bibliográfico desde fuera, pero nada más.

Actualmente tenemos resuelto el problema con un hosting español que ofrece la posibilidad de instalarnos la extensión YAZ, como así nos lo hizo, y puedo deciros que funciona todo. Ahora solo tenemos esa plataforma instalada, accesible on-line, desde la cual se puede realizar reservas, proponer adquisiciones, comentar, etc. Y por supuesto también la parte de administración, aspecto también muy importante ya que desde casa podemos realizar ciertas tareas de manteniento, que en el centro no podríamos por falta de tiempo.

Aquí os dejo la dirección de la web, por si queréis echarle un vistazo:

http://pmb.isixtomarco.es/opac_css/

Está hecha con la ultima versión oficial de PMB por motivos estéticos y funcionales, aunque con la versión anterior también funcionaba. La empresa de hosting es www.guebs.com

Espero que esta contribución pueda aportaros alguna ayuda, y si necesitáis algún dato más por mi parte, estaré encantado en contestar.

Un saludo,

Ramón Pérez

In reply to Deleted user

Re: PMB en servidor EXTERN

by Deleted user -

Hola Ramón, Gràcies per compartir aquesta solució amb la resta.

He penjat un enllaç al catàleg en l'espai que tenim per a exemples de pàgines web del centre en wikimanuals, encara que no és una pàgina web, és un recurs web d'un centre.

Salut.

In reply to Deleted user

Re: PMB en servidor EXTERN

by Deleted user -

Hola  @Ramón.

Gràcies per la teua contribució.

Doncs caldira esbrinar per què no funciona YAZ per tal de fer una incidència al SAI i justificar la necessitat de fer que funcione.

Al nostre centre estem començat a tirar endavant el projecte de la bibliteca on-line a partir de l'última versió de PMB, em bé molt bé el comentari per tal defocalitzar l'atenció en el que dius.

@Daniel

Posar-ho als wikimanuals és molt bona idea, ja que ajudarà a trobar la informació de manera més ràpida.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: PMB en servidor EXTERN

by Deleted user -

Gràcies Ramón, açó del PMB pareix que ja funciona millor.

Pel que fa al servidor de conselleria, supose que no ho volen instalar per cuestions de seguetat i haurà que dir-los que estem instalant-lo en servidors no controlats per conselleria, igual així fan més cas i es posen les piles...i acaben per instalar-lo. Algú de nosaltres haurà de posar l'exemple del IES Sixto Marco.

Enhorabona Ramón el opac està molt guapo.

In reply to Deleted user

Re: PMB en servidor EXTERN

by Deleted user -

Deixe l'adreça de la nostra bivblioteca online. He fet servir el lliurexpmb.zip que ha deixat Pep Pons.

El que he fet primer és una còpia de la base de dades de lliurex i després l'he restaurat al servidor

http://iespascualcarrion.edu.gva.es/labiblio/opac_css/

In reply to Deleted user

Re: PMB en servidor EXTERN

by Deleted user -

Gràcies a tots pels materials i les idees,

Un parell de preguntes: entenc que la versió que finalment s'instal·la al servidor web (linucentres o altre) és només per anar restaurant la còpia d'allò que fem al PMB del centre (que sí tindria accés a la funció Z39... per importar dades de REbeca is similars).

Això vol dir que és la versió "web" la que els usuaris fan servir per a consultar i reservar llibres, tant al centre com fora.

Nosaltres de moment estem treballant en xarxa al centre - curset de formació -, però crec que faré la porva amb el lliurexpmb.zip a linucentres quan tinguem als usuaris carregats.

El dubte que tinc és si l'historial de reserves i prestecs de cada usuari de la versió web no s'esborra amb cada nova actualització de la base de dades.

Gràcies,

In reply to Deleted user

Re: PMB en servidor EXTERN

by Deleted user -

Buenas tardes,

Os comento un poco por encima el proceso que he utilizado desde el principio, aclarando además que nosotros teníamos antes el Pergam.

En las versiones anteriores del Lliurex Biblioteca (antes de la 11) el proceso de importar los datos del Pergam era practicamente imposible (por lo menos para nosotros, ya que  daba error). A partir de la versión 11 ya funcionaba bien, importandolos desde una hoja de calculo en formato csv. Ese fue el primer paso.

En cuanto a los usuarios, los importé con el PMB instalado en la biblioteca, en red local. Creo que tiene algo así como importar usuarios del Gescen/Itaca. Lo que no hace es importar los grupos. Como nombre de usuario, a los alumnos les da el Codigo de expediente, y la contraseña es también ese mismo código.

En cuanto a los profesores les asigna el número del dni tanto para usuario como para la contraseña (con el primer número truncado). Esto dificulta el enlace a las fotografías de usuario de los profesores y crea confusión.

Nosotros hemos subido las fotos, tanto de alumnos como de profesores, y se pueden ver cuando se hace un préstamo, por ejemplo.

Los grupos los he creado de uno en uno, lo mismo que los departamentos de los profesores. Después he asignado los alumnos a sus grupos y los profesores a sus departamentos. También se ha asignado las tutorías de cada grupo para poder notificar a los tutores los prestamos de sus alumnos. Esto lo podemos hacer tanto por carta como por email al tutor (a los profesores les he añadido su correspondiente correo electrónico, los de los alumnos no lo tenemos).

Toda esta labor la he podido hacer porque lo he trabajado desde casa. Si hubiese sido en la plataforma del centro lo más seguro que aún estaría a medias. Ventajas de trabajar on-line....

El PMB del Lliurex está bien, es una versión adaptada del Lliurex oficial. Por ejemplo, los tejuelos los tiene en un formato en los que se incluye un codigo de barras, la traducción al valenciano de los parámetros de configuración y la función de importar del Gescen. Aunque también le veo algunos inconvenientes, como la actualización de las bases de datos, que lleva su propio ritmo y no es compatible con la versión original del PMB, y tampoco tiene las mejoras que se han ido incorporando a las nuevas versiones. Pero para empezar a trabajar con el PMB está muy bien.

A la hora de trasladar los datos de una plataforma a otra lo he hecho exportando e importando con Myql. Es más rapido y te permite ver la estructura de las tablas.

En cuanto a la duda que tiene Juan T García de si las actualizaciones pueden borrar la base de datos existente yo creo que es impensable que eso pueda pasar, aunque está claro que lo mejor es hacer una copia de seguridad antes. Como dicen los villeneros, mas vale un por si acaso, que quién lo iba a decir...

Un saludo.