PMB i base de dades ISBN

PMB i base de dades ISBN

by Deleted user -
Number of replies: 9
Hola,
Tenim tots els llibres de la biblioteca per inventariar i informatitzar. He provat el PMB al server de biblioteca i funciona. També funciona el lector de codis de barres. Pregunte si cal registrar tots els llibres un per un o és possible descarregar una base de dades de ISNB i passant el lector de codis de barres apareixerien les dades fonamentals del llibre. Igual és una toteria de pregunta però estalviaria molta feina. Si algú utilitza el programa i em pot respondre ho agrairé molt. Gràcies
In reply to Deleted user

Re: PMB i base de dades ISBN

by Deleted user -
Hola,
si el centre o la dotació de la biblioteca no són molt antics, pots posar una incidència en el SAI i ells et ficaran en la base de dades del PMB tots els llibres de la dotació "oficial". L'inconvenient és si no coincidix la dotació oficial amb la que realment hi ha en el centre.
També hi ha un apartat per importar les dades d'un llibre (a partir de l'ISBN) des d'una base de dades en Internet anomenada REBECA. Ara no ho recorde molt bé, però calia un nom d'usuari i contrasenya per accedir a REBECA. Es demanava al ministeri i te'n concedien una per a l'institut.
In reply to Deleted user

Re: PMB i base de dades ISBN

by Deleted user -
Gràcies,
Mirant bé la guia oficial del mòdul de biblioteca he vist això del rebeca i funciona.
Per si algú ho necessita l'adreça és
http://www.mcu.es/bibliotecas/MC/Rebeca/index.html
Poses el ISBN o el títol o l'autor o el que vulgues i apareixen totes les dades i les pots descarregar en un arxiu que es pot llegir pel PMB.
Salut!
In reply to Deleted user

Re: PMB i base de dades ISBN

by Deleted user -
Hola companys. He estat mirant REBECA. Es pot sol·licitar la connexió al servidor Z39.50, amb això supose que soles caldria escanejar els teixells i ja estaria. Algú ho ha provat, això sí que estalviaria moltíssima feina en inventariat. La dificultat estaria en la configuració i amb que el servidor de bibliteca estiguera connectat permanentment a internet. Per altra banda es crearia una dependència del servidor Z39.50 de REBECA. Tot i això, la feina que estalviaria és de considerar. Ho podeu mirar a: http://www.mcu.es/suscripciones/loadRebecaForm.do?cache=init&layout=solicitudInformacionRebeca&reproduccion.formulario=REBECA&language=es Salutacions
In reply to Deleted user

Re: PMB i base de dades ISBN

by Deleted user -
El problema és que molts dels llibres estan sense teixells. Resumint la situació és:
1.- Llibres d'una dotació nova que ja tenen teixells.
Si no ve cap CD amb les dades, es pot solicitar al SAI per a que envien aquestes dades i incorpor-les al PMB.

2.- Llibres antics o donacions de l'AMPA per exemple, que no tenen teixells.
Connectar-se amb REBECA, localitzar el llibre per ISBN (o Titol i Autor), descarregar-se el fitxer de dades i incorporar-lo al PMB tal i com s'ha comentat, únicament afegir que cal triar una numeració diferent de les dotacion oficials, per a no duplicar.
Una altra possibilitat si no hi ha connexió és demanar un DVD amb les dades de REBECA i fer el mateix procés però Off-line.

Una vegada tenim els llibres incorporats imprimir els teixells en un full d'etiquetes i apegar-los als llibres.

Com es pot comprovar el procés és laboriós, al nostre centre hem estat 1 any introduint els llibres.

Ara a l'escola de la meua filla volen fer el mateix, registrar més de 5000 llibres, i ja vos dic que la majoria no tenen teixell, cal anar 1 per 1.

Per cert, el PMB que vam utilitzar era el de la versió Lliurex 0909, supose que es podrà actualitzar a la nova, algú ho ha provat?

Salutacions,

In reply to Deleted user

Re: PMB i base de dades ISBN

by Deleted user -
Nosotros estamos empezando a catalogar libros y a imprimir tejuelos. Funciona igual con el Lliurex 11. Realicé la actualización desde el centro de control Lliurex y al final dio un error de conexión a la base de datos, pero la actualización terminó.
Yo solicité el CD Rebeca y me lo enviaron. pero se supone que sólo funciona en entorno windows, así que empecé buscando en la base de datos Rebeca
Después solicité usuario y contraseña en el servidor Z-39.50 Me lo enviaron y puedo localizar los libros pasando el lector del código de barras, aunque hay que modificar manualmente el número del ISBN  que recoge, quitando las tres primeras cifras, colocando los guiones en su lugar correspondiente y casi siempre modificando la última cifra y volviendo a realizar la búsqueda. Es un poco rollo, pero más rápido que descargar el archivo reb y luego importarlo al PMB.

El caso es que no sé qué ha pasado que no continúa la numeración automática desde el último ejemplar importado. Empieza con ejemplar nº 1 y tengo que seguir la numeración también manualmente. No sé si habrá sido por la actualización o porque he hecho algo mal.

Voy a tientas, pero eso es lo más que he conseguido, así que, casi me doy con un canto en los dientes de tener esas herramientas, aunque supongo que seguro tiene que haber un método más ágil y más rápido, porque veo las pilas de libros por catalogar y se me viene junio encima. 
Poquet a poquet.
In reply to Deleted user

Re: PMB i base de dades ISBN

by Deleted user -
Hola Francesc.
Una pregunta teniu alguns llibres registrats en l'antic biblio gescen? ja que es pot transferir alguna cosa.
O tens algun arxiu amb els ISBN?
In reply to Deleted user

Re: PMB i base de dades ISBN

by Deleted user -
Avui he rebut un missatge del coordinador TIC provincial on hi ha un enllaç interessant:
http://mestreacasa.gva.es/group/coortic/biblioteca_21_preguntes
És una presentació amb 21 preguntes sobre el funcionament de la biblioteca. Només es pot accedir si estàs dins del grup de coordinadors TIC de Mestreacasa, però el document té llicència CC. Algú sap com podriem traslladar-lo (redistribuir-lo) als wikimanuals?
In reply to Deleted user

Re: PMB i base de dades ISBN

by Deleted user -
Quina incoherència, un document amb CC al que no podem accedir... li he pegat una mirada i sembla un document html, es podria posar als wikimanuals copiant i pegant el text i afegint les imatges una a una... no sé si mereix la pena, però si t'apetix estrenar-te i col·laborar en la wiki pot ser una excel·lent aportació.
In reply to Deleted user

Re: PMB i base de dades ISBN

by Deleted user -
Emilio, moltes gràcies.

Samuel, cal que ho documentem. Em sembla absolutament necessari. Explicaré perquè.

Aquest any he canviat de centre i m'he trobat amb un panorama desolador al centre on tot funciona sobre Window, tot i que hi ha particions... com tots els anys cal explicar i explicar, aguantar males cares i demés tensions.

El que anem obrint camí amb PMB i anem veient les dificultats concretes que hi ha al centre és molt enriquidor, ja que no tenim tot el temps del món per a desenvolupar-ho tot.

El que aneu contant l'experiència a mí m'estalvia un temps preciós i, a més, ens mostra el camí més eficient per plantejar al claustre metodologies que cal seguir per treballar amb eficiència.

El tema de l'ISBN és crucial per engegar el projecte de biblioteques con Déu mana.

Aneu contant...